Jandarma Teşkilatı’nın 182. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

Jandarma Teşkilatı’nın 182. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

Yayın: 14.06.2021 23:19
Paylaş:
A+ A-

Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 182. yıldönümü dolayısıyla Karabük’te çelenk sunma töreni düzenlendi.
Kent Meydanında düzenlenen törende İl Jandarma Komutanı Albay Bahtiyar Yılmaz ve askeri personel 182. kuruluş yıldönümü münasebetiyle Atatürk Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirdi.
Törene Vali Yardımcısı Muhittin Gürel, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ ve askeri personel katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Bahtiyar Yılmaz, jandarma teşkilatının kuruluşundan bugüne kadar milletin engin, sevgi ve güvenine mazhar olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletin huzur ve güveninin sağlanması, kamu düzeninin sağlanması ile her zaman takdir kazandığını söyledi.
Konuşmanın ardından tören sona erdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Prometeon, TEGV’in “Ateşböceği Öğrenim Birimi” tırlarının lastik tedarikçisi oldu

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 16:36
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Endüstriyel ve ticari lastik üreticisi Prometeon, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile Ateşböceği Öğrenim Birimi tırlarının lastik tedarikçisi olarak anlamlı bir iş birliğine imza attı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, söz konusu işbirliği projesi kapsamında TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı ve Prometeon Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Gökçe Şenocak geçen yıl yaşanan depremden etkilenen Adıyaman iline giderek, “Tasarım Mucitleri Ateşböcekleri Birimi”ni ziyaret etti.

Şenocak ve Tosyalı, Adıyaman “Tasarım Mucitleri Ateşböcekleri Öğrenim Birimi”nde eğitim gören 9-10 yaş aralığındaki çocuklarla bir araya gelerek 3D kalemlerle çizimler ve 3D yazıcılarla tasarımlar gerçekleştirdi. Etkinliğin devamında Twin setleriyle Robotik Kodlama çalışmaları yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TEGV Genel Müdürü Tosyalı, TEGV olarak 2023 yılında yaşanan depreminin ilk gününden bu yana bölgeye destek sunmak üzere tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirterek, “Ateşböcekleri'miz ile deprem bölgesindeki çocuklara eğitim imkanlarımızı ulaştırdık. Bölgedeki çocuklarımıza yönelik sunduğumuz şartları her geçen gün çoğaltarak daha fazla çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz. Bu süreçte Prometeon ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği Ateşböcekleri'miz için oldukça anlamlı. Ateşböcekleri'mizin yolları güvenle kat etmelerine destek veren Prometeon Türkiye ailesine, TEGV olarak en içten teşekkürlerimizi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Prometeon Türkiye CEO'su Şenocak da TEGV'in Türkiye'nin en önemli sivil toplum kuruluşları arasında yer aldığını ve Ateşböcekleri'nin bir parçası olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “TEGV, 6 Şubat depremleri sonrasında bölgedeki çocukların eğitimleri başta olmak üzere rehabilitasyonu için de önemli bir görev üstleniyor. Prometeon Türkiye olarak bu süreçte TEGV Ateşböcekleri'nin lastiklerinin sağlayıcılığını üstlenerek onların her daim mobil olmasını ve güvenle yol kat etmelerine destek olmak istedik.” açıklamalarında bulundu.

Bu iş birliğini, çocukların eğitimine ve gelişimine yaptıkları bir katkı olarak nitelendirdiklerini belirten Şenocak, “Bugün de bu anlamla iş birliğimiz için Adıyaman'daki Tasarım Mucitleri Ateşböceği Birimi'ni ziyaret ederek çocuklarımızla güzel vakit geçirdik. Prometeon olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza daha iyi bir eğitim sunulması için TEGV'i desteklemeye devam edeceğiz.” değerlendirmelerinde bulundu.