KADERE BAK KADERE

KADERE BAK KADERE

Yayın: 10.01.2021 20:20
Paylaş:
A+ A-

Hatırlar mısınız bilmiyorum.
Bizim bir raylı taşımacılık projemiz vardı.
Bu proje ile şehir içinden Karabük Üniversitesine ray döşenecek ve şehir içi trafik sorunu hafifletilecekti.
Raylı taşımacılık düşüncesi ilk defa yerel gazetelerden 28 Eylül 2014 ‘te o zamanın Karabük Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal tarafından gündeme getirildi.
Kamuoyunda olumlu karşılık buldu.
Sevinçle karşılandı.
Nasıl karşılanmasın.
Karabük gibi taşımacılık sektöründe geri kalmış ,hizmet üretmede aksaklıklar yaşayan bir kentte raylı taşımacılık sisteminin gündeme getirilmesi çok önemli bir husustur.
Özellikle kış aylarında yaşanan sıkıntı ve üniversite öğrencilerinin yaşadığı çile göz önünde tutulduğunda böyle bir projenin hayata geçirilmesi müthiş bir iş olacaktı.
Çünkü kent için önemi çok büyüktü.
Hatta söylemem gerekirse İsmet Paşa Endüstri ve Sanayi bölgesi yatırım düşüncesinden daha önemli idi.
Karabük’te trafik çilesi göz önünde tutulduğunda konunun ciddiyeti önem arz etmekteydi.
Karabük Üniversitesi Rektör’ü Prof. Dr. Burhanettin Uysal , projenin son aşamaya geldiğini yukarıda belirtilen tarihte kamuoyu ile paylaştı.
Kendisi aynı zamanda projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etmeyi kendisine bir vazife bildi.
Bunlar kim ya da hangi kuruluşlar derseniz hemen aktarayım:
Başta Karabük Üniversitesi olmak üzere rayları verme sözünü veren Kardemir AŞ, bağlantıyı gerçekleştirecek olan DDY elamanları ve 2014’te Zonguldak, Irmak, Ankara demiryolunda yenileme çalışmaları yapmakta olan şirket çalışanları,bununla ilgili kamulaştırma çalışmalarını yapan Belediye Başkanı Sayın Rafet Vergili…
Şimdi…
Bu gerçekleşmeyen bu projeye bakarak ne diyebiliriz.?
Un var,su var,şeker var…
Ortada helva yok.
O zaman buradan soruyoruz.
Sayın yetkililer.
Kentin sahipleri…
Raylı sisteme neden geçemedik.?
Geçilmeyecekse….
Karabük gündemini /kamuoyunu neden meşgul ettiniz?
Bize neden umut verdiniz.?

Gazete koleksiyonları yetkililer tarafından söz verilmiş ancak yapılmamış vaat edilen söylemek gerekirse çöp projelerle dolu.
Hem de şaşılacak düzeyde….
Üzülelim mi?
Yoksa …
Kadere bak şarkısını mı söyleyelim…!

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Üniversitesinde Bocce Sahası Açıldı

Yayın: 29.03.2024 11:24
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi içerisinde oluşturulan Bocce Sahası, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık tarafından açıldı.

Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Burhanettin Uysal Ay Yıldızlı Stadyum bölgesinde gerçekleşen açılış törenine Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, KBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Bocce sahası açılışında konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Güzel bir meydan oldu, güzel bir spor sahası oldu, oldukça da büyük bir spor sahası oldu. İnşallah bu Bocce Sahasında yarın başlayacak spor çalışmalarımızı İl Gençlik Spor Müdürlüğümüz organize ediyor. Şehrimizde Karabük elemeleri, yarışmaları yapılacak. İnşallah bundan sonra da biz hem üniversite içerisinde hem ilimiz çapında hem Türkiye çapında hem de uluslararası düzeyde bu tür organizasyonları hep birlikte yapmaya devam edeceğiz. İlimizin başarılarıyla anılması, projeleriyle, sportif faaliyetleriyle anılması bizim için son derece önemli. İlimize yapılabilecek her türlü haksız eleştiriye, haksız saldırıya karşı şehrimizi, üniversitemizi, kurumlarımızı savunmak hepimizin görevi, Karabük halkını savunmak hepimizin görevi. İnşallah biz de bu görevleri en güzel şekilde ifa edeceğiz ve ilimize değerler katmaya, projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Rektör Kırışık, Karabük’te 2-3 Mart 2024 tarihlerinde gerçekleşen Sosyal Bilimler Festivalini anımsatarak, “Sosyalfest ismiyle Türkiye’de ve dünyada ilk olan bir organizasyon oldu. Bütün Türkiye çapında büyük bir ilgiyle karşılaştı. Uluslararası düzeyde de çok takdir edilen beğenilen bir organizasyon oldu. İnşallah bu organizasyonu Sosyalfest’i hem Türkiye çapında farklı noktalarda yaymaya, şehrimizin markası ve adıyla üniversitemizin markasıyla bunu yaymaya, geliştirmeye aynı zamanda bunu yurt dışına taşımaya çalışıyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız bütün hızıyla sürüyor. Burada en güzel şey Karabük şehrinin ve Karabük Üniversitesinin isminin bu tür güzel, ilk projelerle anılıyor olması, çok büyük bir ayrıcalık. İnşallah biz bu ayrıcalığı yeni yeni projelerle ve başlattığımız projeleri devam ettirerek, geliştirerek sürdüreceğiz. Tabii bunu yaparken hepinizin desteğine, katkısına, katılımına, duasına çok ihtiyacımız var. Bu Ramazan mübarek ayımızda hep birlikte inşallah nice güzel başarılara tanık olmak şahitlik etmek duasıyla buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Sahamız Karabük şehrimize, Karabük halkımıza, üniversitemize, öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.Bocce sahasının açılışının ardından Rektör Kırışık ve Rektör Yardımcısı Solmaz sahada ilk top atışını yaptı.