Kahveci, “Hükümet Kurulmazsa Çok Alternatifimiz Yok”

Kahveci, “Hükümet Kurulmazsa Çok Alternatifimiz Yok”

Yayın: 21.07.2015 10:39
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci önemli açıklamalarda bulundu.

Safranbolu Belediyesi’nde açıklamalarda bulunan Karabük Milletvekili Osman Kahveci MHP’nin 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde aldığı yüzde 16 oyun başarı olmadığını MHP’nin geçmişte daha yüksek oy oranlarına çıktığını ifade ederek, “HDP’nin yüzde 13 oy alması bir başarı sayılabilir ama millet AK Parti’ye yine yüzde 41 oy verdi. Biz partimiz ilk kurulduğu yılda yüzde 34 oy aldık. Bu seçimde yüzde 41 oy alarak iktidardan düşmek doğal olarak moralimizi bozdu. Ama Allah’ın izni ile kendimize geldik. ‘Her musibette bir nasihat vardır’ dedik. Biz bu seçimleri milletimizin takdiridir diyerek saygıyla karşılıyoruz. Biz ileri demokrasi dedik, o zaman demokrasinin sonuçları sandıktan çıkar. Sandıktan ne çıkmışsa başımızın üzerinedir, milletin taktiridir dedik. Milletimiz ‘Koalisyon kurun ve bu hükümeti bu devleti birlikte yürütün’ diyor. AK parti hiçbir kırmızı çizgisi olmadan bu ülkeyi, bu milleti hükümetsiz bırakmayız, biz varız dedi. Ötekiler bir sürü şart koydu. Sen o şartları tek başına iktidara geldiğinde koyarsın. Herkes haddini bilecek. Herkes sandıktan çıkana razı olacak. Milletin vicdanından çıkan oy oranı kadar konuşacaksın. Oy oranın kadar talebin olacak. Yüzde 41 oy al sonra yarı yarıya de yüzde 16 oy almışsın. Dolayısıyla da ilk başta olmazlarla başladılar güya elleri kuvvetlenecekti” dedi.

ANAYASAYA GÖRE MECLİS DİVANI KURULMADIKÇA HÜKÜMET KURMA YETKİSİ VERİLEMEZ

‘Cumhurbaşkanı hükümeti kurma görevini vermedi geciktiriyor’ yorumlarına da cevap veren Kahveci, herkesin anayasa da meclis divanı oluşmadıkça hükümet kurma yetkisi verilmeyeceğini bildiğini ifade ederek, “Seçim sonuçları oluştu. Meclis toplandı, meclis başkanını seçti. Meclis divanı oluştu. AK Parti 258 milletvekiliyle yalpalamadan kendi adayını meclis başkanlığına seçti. Sonra meclis divanı oluştu. Cumhurbaşkanımız da, Başbakanımıza bayramdan bir hafta önce hükumet kurma yetkisini verdi. Başbakanımız birinci tur görüşmelerini yaptı. Sanıyorum Pazartesiden itibaren ikinci tur görüşmelerini yapacak” diye konuştu.

HDP HALA TERÖR ÖRGÜTÜNÜ DESTEKLEYEN BİR SİYASİ OLUŞUM

Koalisyon sürecinin devam ettiğini belirten Kahveci, “İnşallah kısa süre içerisinde hükümet kurulur. Bu MHP ile olur CHP ile olur. HDP ile çok sıcak bir görüşme olmadığını tahmin ediyoruz. Çünkü HDP hala terör örgütünü destekleyen bir siyasi oluşum içerisinde. Ben PKK’ya karşıyım diyemiyor. Silahlar sussun diyemiyor. Biz, ‘Bir elinde silahla cebinde bombayla barış olmaz. Önce kendinizin nerede durduğunuzu bir test edin.’ diyoruz. Onun için onlarla koalisyon görüşmesinin zor olacağı açıkça belli. Önümüzdeki günlerde bir koalisyon görüşme süreci daha detaylı görüşmelere başlanacak. İnşallah kısa sürede görüşmeler sonuçlanır” şeklinde konuştu.

HÜKÜMET KURULMAZSA ÇOK ALTERNATİF YOK

45 gün içerisinde hükümetin kurulmaması halinde çok alternatifin olmadığını söyleyen Karabük Milletvekili Osman Kahveci, “Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanıyla görüşmek suretiyle seçime karar verebilir. Anayasada böyle bir hüküm var. Sayın Cumhurbaşkanı takdir ederse bu hükmü kullanır ikinci alternatif olarak seçime gidebilir. Bizler AK Parti teşkilatları olarak böyle bir durum olursa da en güçlü şekilde tekrar meydanlara çıkarız. Halkımızdan tekrar güven oyu ve destek isteriz. Sonuçta bir muhasebe yapıyoruz. Belediye başkanlarımızla, il ve ilçe başkanlarımızla, Sayın Başbakanımız bizlerle seçimlerle ilgili muhasebe yapmaya devam ediyor. Bizim, bize oy vermedi diye herhangi bir vatandaşa, ilçeye, beldeye, köye, mahalleye kırgınlığımız küskünlüğümüz olamaz. Biz millet eksenli siyaset yapan bir partiyiz onun için milletimiz ne diyorsa o bizim başımızın tacıdır. Bu süreç içerisinde oy kayıplarının nedenleri ne diye değerlendirmesini yapıyoruz. İnşallah kaybettiklerimizi daha fazlasıyla kazanmak suretiyle daha fazla gayret gösterecek daha fazla hizmet yapacak ve daha fazla çalışacak ve tekrar AK Parti’nin iktidara gelmesi için gayretli çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bir olacağız, birlik olacağız, teşkilatımız dimdik ayakta ve olabilecek bir seçime en hazırlıklı parti yine AK Parti. Güçlü teşkilatlarımızla tekrar milletimize gideceğiz, milletimizin takdiriyle birlikte yeni bir süreç başlayacak.İnşallah buna ihtiyaç kalmaz” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Teknopark İstanbul, ASELSAN ile Deepdefence Hızlandırma Programı’nı başlattı

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 08:36
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Teknopark İstanbul, kuluçka merkezi Cube Incubation aracılığıyla ASELSAN ortaklığında savunma teknolojilerine odaklanan girişimler için Deepdefence Hızlandırma Programı'nı başlattı.

Teknopark İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, Deepdefence, savunma teknolojileri alanında ya da savunma teknolojilerine uyarlanabilecek alanlarda çalışan girişimlerin ihtiyaçları doğrultusunda yenilikçi iş fikirlerinin prototip geliştirme, ticarileşme, büyüme ve globalleşme süreçlerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Program kapsamında girişimcilere çeşitli eğitimlerin yanı sıra, ASELSAN'ın vereceği teknik mentörlüğü de kapsayan mentörlük desteği, ASELSAN'ın müşteri olabileceği durumlarda ilk müşteri olma ve ürün/prototip doğrulama desteği, laboratuvar ve altyapı desteği, Cube Incubation kuluçka merkezi imkanlarına erişim, kamu hibe programları için danışmanlık, yatırım fonlarına erişim, pazarlama ve tanıtım desteği ile uluslararası hızlandırma programlarına erişim destekleri sağlanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Teknopark İstanbul Genel Müdürü Muhammet Fatih Özsoy, küresel ölçekte tanınan bir merkez haline gelen Teknopark İstanbul'da, girişimcileri destekleyerek Türkiye'nin savunma teknolojileri alanındaki gücünü artırmasına katkı sağlamak istediklerini belirterek, “ASELSAN gibi bu konuda öncü bir kurum ile girişimcilerimize bu alanda yepyeni ufuklar açacağımıza inanıyoruz.” ifadesini kullandı.