Kamu İhale Kurumuna Yapılan İtiraz Sonuçlandı

Kamu İhale Kurumuna Yapılan İtiraz Sonuçlandı

Yayın: 15.01.2016 10:37
Paylaş:
A+ A-

Bayır mahallede bulunan eski devlet hastanesi yerine yapılacak olan Ağız ve Diş Sağlığı hastanesi ile birlikte Diş hekimliği fakültesi proje inşaatının yapılması yönünde ki ihaleye yapılan itirazın sonuçlandığı haber verildi.

Bilindiği gibi Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma hastanesinin yapılması ile birlikte bir nevi atıl duruma düşen Karabük devlet hastanesi yerine Ağız ve Diş hastanesi ile birlikte Diş hekimliği fakültesi inşa edilmesi kararı alınmış ve yaklaşık iki ay önce bu projenin ihalesi yapılmıştı.İhalenin ardından hem yıkım hem de yapım ihalesini alan müteahhit firmaya itiraz edilmiş ve ihale KİK incelemesine gitmişti.

Bu gelişmenin ardından Karabük Ağız ve Diş Sağlığı hastanesi ile birlikte Diş hekimliği projesine yapılan itirazın KİK tarafından sonuçlandığı ve çok yakında yer teslimi ile birlikte projenin yapımı için inşaat çalışmalarına başlanacağı haber verildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’taki Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, depremlerde zarar görmedi.

İlçede yaşanan 4,7 ve 5,6 şiddetindeki depremlerin ardından Sebastapolis Antik Kenti, Anadolu Ajansı tarafından dron ile görüntülendi.

Antik kentin depremlerde zarar görmediği belirlendi.

Tokat kent merkezine 69 kilometre uzaklıktaki Sulusaray ilçesinin altında yer alan antik kentin ortaya çıkarılması için Tokat Müze Müdürlüğünce 1986'da sondaj kazılarıyla başlayan çalışmalar, sonraki yıllarda kurtarma kazısı şeklinde devam etti. 1991'de ara verilen çalışmalara 2013 yılında tekrar başlandı. Antik kentteki kazı çalışmaları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Temür'ün danışmanlığında sürüyor.

– Sebastapolis Antik Kenti

Antik kentin bazı kaynaklarda M.Ö 1. yüzyılda kurulduğu ifade ediliyor.

Roma İmparatoru Trajan zamanında M.S 98-117 yıllarında Pontus Galatius ve Polemoniacus eyaletlerinden ayrılarak Kapadokya eyaletine dahil edilen antik kentin 2 bin yıl önce Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olduğu belirtiliyor.

Döneminde çok az şehrin sahip olduğu, zenginliğin göstergesi olarak para basma yetkisi bulunan Sebastapolis'in büyük savaşlar, yıkımlar, afetler ile geçiş yollarının değişmesi sonucu eski önemini kaybettiği, zamanla da unutulduğu kaydediliyor.