Kamu Kurumlarında Çöp Kovaları Kaldırılıyor

Kamu Kurumlarında Çöp Kovaları Kaldırılıyor

Yayın: 12.02.2019 20:52
Paylaş:
A+ A-

Ülkemizde büyük yankı uyandıran ve destek gören Sıfır Atık Projesi kapsamında Safranbolu’da ki kamu kurumlarında çöp kovaları kaldırılmaya başladı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde başlatılan ve Osmanlı Mirası Safranbolu’nun Pilot Bölge seçildiği ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’in talimatı ile kurumlarda ki tüm odalardan çöp kovaları kaldırıldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ Safranbolu Sıfır Atık projesi kapsamında üzerine düşeni fazlası ile yapmaya devam ediyor” dedi.

Çok kısa bir sürede on binlerce plastik şişenin geri dönüşüme kazandırıldığını ve vatandaşlara on binlerce bez çantanın dağıtıldığını hatırlatan Ürkmezer;” Kamu kurumlarımızdaki çöp kovalarını kaldırarak bunların yerine Geri Dönşüm Kutuları koyduk. Hem kirli görüntüden kurtulmuş olduk hem de geri dönüşüme her kesin katkıda bulunmasını sağlamış olduk” diye konuştu.

Kurumlara geri dönüşüm kutuları ile kullanılmış kâğıtların, plastik şişelerin ve diğer atık maddelerin çöpe değil, geri dönüşüme kazandırılacağına dikkat çeken Ürkmezer, “Korumanın Başkenti Safranbolu olarak Sıfır Atık Projesini önemsediklerini, bu kapsamda da çalışmalara devam ettiklerini” söyledi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sungurlu Belediyesi bünyesinde “Çocuk Meclisi” kuruldu

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 20:24
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – Sungurlu Belediyesi bünyesinde “Çocuk Meclisi” kuruldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen 15 öğrenciden oluşan Çocuk Meclisi, ilk toplantısını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, Sungurlu Belediye Başkanı Muhsin Dere başkanlığında yaptı.

Sungurlu Belediyesi'nde düzenlenen toplantıda, Betül Sena Kocabaş Meclis Başkanı, Zeynep Çırakoğlu da başkan yardımcısı seçildi.

Toplantıda meclis üyelerinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Dere, Çocuk Meclisi'nin belediye yönetiminde aktif rol alacağını kaydetti.