Kamu-Sen’den KESK’e Anlamlı Ziyaret

Kamu-Sen’den KESK’e Anlamlı Ziyaret

Yayın: 15.10.2015 10:06
Paylaş:
A+ A-

Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Ahmet Turgut Kurtoğlu ve Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Sendikaların Başkanları ve Yöneticileri dün KESK Dönem Sözcüsü Cevat Soylu’yu ve KESK yöneticilerini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundular.

10 Ekim tarihinde Ankara’da düzenlenen Barış Mitingine Karabük’ten KESK üyeleri de katılmış ve bombalı saldırı sonucu SES Karabük Şube Başkanı Ersin Tetik yaralanmıştı.

Bu kapsamda geçmiş olsun ziyaretlerini kabul eden KESK Dönem Sözcüsü Cevat Soylu yaptığı kısa açıklamada,, Türkiye Kamu-Sen Yöneticilerine teşekkür ederek, ülkenin hepimizin ülkesi olduğunu ve her ne olursa olsun hep birlikte bu topraklarda barış içinde yaşamak için mücadele edeceklerini söyledi.

Yaptıkları ziyarette konuşan Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Ahmet Turgut Kurtoğlu’da ise yaptığı değerlendirmede; “Öncelikle aynı mücadelenin içindeki farklı paydalarız bizler. Her ne kadar dünya görüşlerimiz, meselelerin çözüm noktasındaki çözüm anlayışında farklar olsa da, temel birliğimiz bu ülkenin vatandaşı, bu milletin evlatları olmamız. Aynı şeyi düşünecek fabrikasyon imalatına benzemesi mümkün değil insanların. Bu noktada yaşanan acı oldukça büyük. Dili, dini, ırkı, mezhebi, rengi ne olursa olsun kaybedilen insan. Umarız bu acılar bir daha yaşanmaz. Sizlere sendikam adına geçmiş olsun diyorum” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’taki Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, depremlerde zarar görmedi.

İlçede yaşanan 4,7 ve 5,6 şiddetindeki depremlerin ardından Sebastapolis Antik Kenti, Anadolu Ajansı tarafından dron ile görüntülendi.

Antik kentin depremlerde zarar görmediği belirlendi.

Tokat kent merkezine 69 kilometre uzaklıktaki Sulusaray ilçesinin altında yer alan antik kentin ortaya çıkarılması için Tokat Müze Müdürlüğünce 1986'da sondaj kazılarıyla başlayan çalışmalar, sonraki yıllarda kurtarma kazısı şeklinde devam etti. 1991'de ara verilen çalışmalara 2013 yılında tekrar başlandı. Antik kentteki kazı çalışmaları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Temür'ün danışmanlığında sürüyor.

– Sebastapolis Antik Kenti

Antik kentin bazı kaynaklarda M.Ö 1. yüzyılda kurulduğu ifade ediliyor.

Roma İmparatoru Trajan zamanında M.S 98-117 yıllarında Pontus Galatius ve Polemoniacus eyaletlerinden ayrılarak Kapadokya eyaletine dahil edilen antik kentin 2 bin yıl önce Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olduğu belirtiliyor.

Döneminde çok az şehrin sahip olduğu, zenginliğin göstergesi olarak para basma yetkisi bulunan Sebastapolis'in büyük savaşlar, yıkımlar, afetler ile geçiş yollarının değişmesi sonucu eski önemini kaybettiği, zamanla da unutulduğu kaydediliyor.