“Kanyon Park, İhalesinin İptalini Bekliyor…”

“Kanyon Park, İhalesinin İptalini Bekliyor…”

Yayın: 19.06.2019 22:12
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili “KANYON PARK İhalesini alan Müteahhitlik Firması,son aylarda yaşanan, ekonomik pozisyonlardan çok önemli biçimde etkilendi ve ihalesini iptal etmek zorunda kaldık.İhalenin iptali için kesin kararı,ilgili Bakanlık ve bağlı Genel Müdürlük veriyor. Henüz bu karar çıkmadı ve karar çıktığı an,yeni ihaleyi yaparak çalışmaları başlatacağız.Bu yatırımın parası hazır..” dedi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili,çok önem verdikleri KANYON PARK Yatırımı hakkında,Gazetemize açıklama yaparak “Son aylarda ortaya çıkan ekonomik pozisyonlardan,çok önemli ölçü de etkilenen,bu yatırımın Müteahhitlik Firması,sıkıntılı bir sürece girerek işleri aksatmaya ve buna bağlı olarak durdurmaya başladı.Bizde zorunlu olarak İhalesini fesih etmek zorunda kalacağız..” dedi.

Belediye Başkanı Rafet Vergili “Bilindiği gibi KANYON PARK Yatırımına çok önem veriyoruz.Bu yatırım bittiğinde ortaya komple ve eşi çok ender olan bir hizmet alanı ortaya çıkacak.Ne yazık ki, piyasalarda hiç beklenmedik ve hemen/hemen kimsenin tahmin etmediği pozisyonlar ortaya çıktı. Bu anlamda kullanılan her malzemenin fiyatı arttı.Böyle olunca da,KANYON PARK Yatırım ihalesini alan Müteahhitlik Firması ekonomik sıkıntıya girerek,işlerin aksamasına,hatta durma noktasına, taşınmasına kadar geldi.Onlarda ekonomik sıkıntıya girdiler..” anlamında bilgiler verdi.

Bu tür ihalelerin fesih yetkisi İlgili Bakanlıkta ve Bağlı Genel Müdürlükte şeklinde bilgiler veren Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili “İhale fesih kararı,bu makamlardan çıkar/ çıkmaz,yeni bir ihale ile kalan yatırımı tamamlayacağız.Görülecektir ki,Karabük ve Çevre İller böylesine güzel bir yatırımı gıpta ile karşılayacaklardır.Bu kadar iddialıyız.Çok muhteşem ve çok komplike bir yatırım olacaktır..” ifadelerini de kullandı.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili,ayrıca konu hakkında bilgi verirken “Bu yatırımın parası hazır,Yani finansman açısından hiçbir sorunumuz yok.Bütün sorun,ekonomik sıkıntıya düşerek işi durduran Firma ile yaptığımız anlaşmanın İlgili Bakanlık ve Bağlı Genel Müdürlük tarafından fesih edilmesinde. Fesih kararı gelir/gelmez,yeni İhaleyi yapacak ve KANYON PARK Yatırımını bitirerek Yöremiz insanlarının hizmetine alacağız..” görüşlerini de dile getirdi.

Bu arada “İlgili Bakanlık ve Bağlı Genel Müdürlüğün fesih kararı noktasında ki kararını kısa süre içinde vermesini beklediklerine..” işaret eden Başkan Rafet Vergili, “Gecikme kesinlikle Karabük Belediyesi’nden kaynaklanan bir durum değildir.Yaşanan ekonomik konjonktür gereği ortaya çıkmış bir durum söz konusudur ve İhale fesih kararından sonra yeni ihale yapılarak kalan yatırım tamamlanacaktır..” dedi.

3 kişi görüş bildirdi

  1. Safranbolu belediyesi de ortak olabilir.

    Kanyonun diğer tarafına Safranbolu belediyesi de ortak olabilir. yarın bir gün kendisi artı bir proje yapar müşteriler o tarafa gidebilir ortak olması daha mantıklı…
    Aslında şehir merkezi çok kötüyken buralara para harcamak ilk etapta üzücü ama umarım şehir merkezine odaklanılır bir an önce yeniden yapılanması kenar mahallelilerin yenilenmesi alt yapı tramvay v.b sosyal mekanlar olsun…

  2. KARABUK

    VAH VAH VAH YAZIK KARABÜKLÜNÜN EMEĞİNE PARASINA ŞİMDİYE KADAR HARCANAN EMEKLER PARALAR HEBA OLDU,SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZ ÇIKMIŞ MASAL ANLATIYOR.ŞİMDİ BURADAN SORMAK İSTİYORUM ŞEHİR MERKEZİNİN DURUMU TRAFİK SORUNUN İÇİNDEN ÇIKILMAZ HALİ, KENT MEYDANININ ORTA YERDE BOMBOŞ DURMASI, DDY ARAZİLERİNİN PROJESİ HİÇBİR ZAMAN YAPILAMAYACAK OLMASI,CUMA PAZARININ MEZBELELİK İÇİNDE BULUNMASI BURALARA ÇİVİ ÇAKILMAMASI ŞEHİR MERKEZİNDE ONLARCA SORUN VARKEN SEN KALK BULAK DERESİNE KANYON PROJESİNİ ŞAŞAALI BİR ŞEKİLDE AVRUPAİ SUNUMLA YAPMAYA KALKARSAN BÖYLE OLUR. BU İŞİN BÖYLE OLACAĞI BAŞINDAN BELLİ İDİ.ZATEN KARABÜKLÜNÜN BURAYA ULAŞMASI ZATEN ZOR,SEN İLK ÖNCE KARABÜKÜN MERKEZİNE BİR ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞ. KARABÜKÜN MERKEZİNDE OTURACAK BİR BANK BİLE YOK EMEKLİSİ ÖĞRENCİSİ GENCİ YAŞLISI KARABÜK MERKEZE GELİNCE OTURUP SOLUKLANACAK DİNLENEBİLECEK BİR GÖLGELİK YER ARIYOR.ANCAK BULABİLENE AŞKOLSUN.SAYIN BAŞKANIMIZDAN FAZLA BİR ŞEY İSTEMİYORUZ .KARABÜKÜMÜZÜ YAŞANABİLİR BİR KENT OLARAK KUZEYİN YILDIZI DİYE TANITAN BAŞKANIMIZDAN KARABÜK HALKININ RAHATINI VE KENTE OLAN AİDİYET DUYGUSUNU YENİDEN YAŞATMASINI İSTİYORUZ.

  3. BALKABAĞI

    Sayın Karabük rumuzlu arkadaş, daha düne kadar miting gösteri alanı yokken en merkezi yerde böyle ihtişamlı meydana kavuştuk. Karabük trafiği battı çıktı ve güven kavşağı köprüsü sayesinde çok rahatladı. sen hiiiiiiç bardağın dolu tarafını görmüyosun. Ayrıca yakın zamanda faaliyete geçecek olan millet bahçesine pikniğe çay muhabbetine bekliyoruz. Diğer hususta spor vadisi kanyon park projesini hor görmeyelim. Kuzeyin parlayan YILDIZI RAFET VERGİLİ. SÖZÜNÜN ERİ..

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Boyabat’ta iki engelliye müftülükçe engelli aracı alındı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

SİNOP (AA) – Sinop'un Boyabat ilçesinde müftülükçe iki engelliye akülü engelli aracı temin edildi.

İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Bünyamin Çalışkan, gazetecilere, geride kalan ramazan ayında iki engellinin kendilerinden engelli aracı talep ettiğini söyledi.

Talepleri yerine getirmek için gerekli görüşmeleri yaparak vatandaşların isteklerinin yerine getirildiği vurgulayan Çalışkan, “Ramazan ayı sürecinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda yardımı dağıtırken, bu iki vatandaşımızın akülü engelli aracı talebiyle karşılaştık. Bunun için de hayırsever vatandaşlarımızın bağışları ile iki akülü araç temin ettik. Kendilerine geçmiş olsun diyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Çalışkan, akülü araçları müftülük binasında engellilere teslim etti.