Karabük Belediyesi, Dilencilere Göz Açtırmıyor

Karabük Belediyesi, Dilencilere Göz Açtırmıyor

Yayın: 25.05.2018 22:11
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halkın duygularını istismar eden dilencilere göz açtırmıyor.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte belediyenin yetki ve sorumluluğundaki ana yol, cadde, meydan ve bulvarlarda dilenerek vatandaşın duygularını istismar eden dilencilere yönelik operasyonları arttırdı.

Karabük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne getirilen dilencilerin üzerindeki paralara el konulurken, dilencilik yapan kişilere kabahatler kanununa göre para cezası uygulandı.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili Karabük’te ihtiyaç sahiplerine gerekli yardımların yapıldığını belirterek, “Ramazan ayının gelmesi ile birlikte vatandaşlarımızın dini ve manevi duygularını istismar ederek dilenciliği meslek haline getiren kişilere itibar etmeyiniz. Gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza Belediyemizce, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları tarafından düzenli olarak yardımlar yapılmaktadır” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”