“Karabük Belediyesinde İpler İyice Geriliyor mu..?”

“Karabük Belediyesinde İpler İyice Geriliyor mu..?”

Yayın: 15.11.2020 20:36
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili,Belediye Meclisi ve Belediye Encümeninde ki son gelişmeleri değerlendirdi ve AK Parti Belediye Meclis  grubu için “Her şeyi kendileri yönetecekler.Yönet de ,bilgin varsa yönet..” yolunda eleştiriler getirerek,Belediye Meclisi ve Belediye Encümenine Başkanlık etmeyeceğini açıklayarak,bu kararını da yerine getirmeye başladı.Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin bu kararlarına karşı, AK Parti Belediye Meclis Üyelerinin bazıları da “Karşı atak olarak Encümen Üyelerimizi çekelim, Belediye Meclis Toplantılarına katılmayalım..” gibi bir kararın öncesinde olduklarını söylüyorlar.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili,Belediye Meclisinde yaşananları  değerlendirirken,AK Parti Belediye Meclis Grubu için “Biz sözde Cumhur İttifakıyız.Her şeyi kendileri yönetecekler.Yönet de,bilgin varsa yönet..” diyerek eleştiriler getirdi ve daha sonra da, gerek Belediye Meclisi’ne,gerekse Belediye Encümeni’ne  Başkanlık yapmama kararı alarak,bu kararını da yerine getirmeye başladı.

Belediye Başkan Rafet Vergili’nin bu kararına karşı da,bazı Belediye Meclis Üyeleri de “Belediye Başkanı bizi ağır biçimde suçluyor,bilgisiz olmakla nitelendiriyor.O zaman biz de Belediye Encümen Üyelerimizi bu görevlerinden çekelim,Belediye Meclis Toplantılarına katılmayalım.Belediye Başkanı Sayın Vergili,bilgili olan kendi Belediye Meclis Üyeleri ile bu görevlerini sürdürsün.Arkadaşları bu fikre ikna edeceğiz..” görüşlerini dile getiriyorlar..

Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin Belediye Meclisi’nde ki tartışmalar hakkında ki değerlendirmeleri,aynen şu şekilde ve bu değerlendirmelerden sonra,gelişmelerin biraz daha hız kazanabileceği üzerinde duruluyor ve Başkan Rafet Vergili şu görüşleri dile getiriyor.

“Biz sözde Cumhur İttifakıyız. Her şeyi kendileri yönetecekler. Yönet de, bilgin varsa yönet. Yine öbür taraftaki arkadaşlar daha önce belediyelerde görev almış ve idareyi sadece ellerindeki kitaptan ibaret sanıyorlar. Kendileri adap da bilmiyorlar, “Sen kabadayı mısın” diye yazı yazıyorlar. Bugüne kadar benim kabadayılığımı gören oldu mu? Ben kabadayıysam işimin kabadayısıyım. Ben bu işi bitireceğim dediğim zaman bırakmam. Ağzımdan çıkanın kabadayısıyım. “Meclise gitmem” dedim gitmedim. Bugüne kadar benim bir kişiye tokat attığımı duydunuz mu? Ben şuana kadar bu kadar bilgisiz, deneyimsiz bir meclis görmedim. Her şeyi kitap sanıyorlar, diğer tarafta avukatlar hiçbir şey bilmiyor. Bilip bilmeden itiraz ediyorlar. İtiraz ettikleri şey de; Belediye Başkan Vekili meclisi yönetemezmiş. Elindeki kitap “Belediye Başkanı olmadığı zaman Meclis Başkan Vekili, o da olmadığı zaman ikinci başkan vekili yönetir diyor.” Orada Belediye Başkanı olmadığı zaman diyor. Ben olmadığımda tüm yetkileri Belediye Başkan vekiline verdiğim zaman Belediye Başkan Vekili Belediye Başkanı olmuyor mu? Adam bunu bilmiyor. Bunu dahi çözememişler. Ellerinde bir kitap madde okuyorlar. Videoları seyrettim güldüm. Ben bu yüzden gitmiyorum. Her şeye “Biz Rafet Vergili’ye nasıl muhalefet ederiz” diye bakıyorlar. Bunların Karabük’e bir faydaları olur mu? 100 tane daire alacaktım sorguladılar. Bugün almış olsaydım ne kadar kardaydım yap bakalım hesabını. 20 senede ödeyeceksin sen o parayı be kardeşim. TOKİ’den ev almak için herkes sıraya giriyor, adam öncelikle sana 20 tane daire veriyor. Sen bunu sorguladıktan sonra benim bunu izah etmeye çalışmamın ne anlamı var. “Alacağın 100 daireyi sen Kemiklidere’deki adamlara mı vereceksin?” diyorlar. İsterlerse onlara da veririm. Sonra onlara da gidip; “Burayı alacaklar, lüks konutlar yapacaklar, size de buradan daire verecekler” diyorsun, sonra da kentsel dönüşüm yap diyorsun. Şimdi encümene girsen ne olacak. Daha önce 3 encümen üyesi onlardandı ve hakları olmasına rağmen bir tanesini bize vermişlerdi ki, o da geçtiğimiz dönemde biz Ak Parti’ye 1 encümen üyeliği verdiğimiz içindi. Hiçbir zaman da bunu laf etmedim. Onlar şimdi bir encümen üyeliği vermişler onu konuşuyorlar. Fatih Çapraz Beyi üyelikten istifa ettirdik. Ak Parti’nin tekrar 3 encümen üyesi oldu. Fatih Bey de onları başına başkan oldu. Aynı meclis çoğunluğu onlar yerine bende olsaydı ben bir tane de Millet İttifakına o encümende yer verirdim.

Mezbaha, Battı -Çıktı, Minibüs Terminali, Kent Meydanı, Belediye Binası, Nikâh ve Konferans Salonu, Kütüphane, Şirinevler Ticaret Merkezi, Kanyon Köprü, Şehir Parkı ve 122 tane park, asfalt, su tesisatı değişmesi vs. Bu kadar işi yapmış birine sen mecliste ne öğreteceksin? Benim her yolladığım karar Karabük’ün lehine olan karardır. Karabük’ün aleyhine olan bir karar oraya gelemez. Şuanda Türkiye’de sigortaya, maliyeye, müteahhite, işçiye borcu olmayan en refah belediye Karabük Belediyesidir. Ayrıca şuanda Üniversite Mahallesindeki Kastamonu Kavşağının ve 5000 Evlerin ilerisindeki Bulak Kavşağının parasını biriktirmeye başlıyorum. Tabi kredi de kullanmam lazım. Her sene 15 milyon kredi kullanmam lazım çünkü İller Bankasına ödemem aylık 500 bin lira. Aylık muazzam da bir gelirimiz var. Sen yolunda bulun bu milletin duası sana yetiyor. Geldiğim günden bu tarafa o kasa bir kere eksiye dönmedi. Ben zengin belediyeyim deyince herkes çıldırıyordu. Ben 2021 – 2022’nin parasını biriktirmeye başladığımı söylüyorum. Önümüzdeki sene meclise ben kredi talebiyle gittiğim zaman imza atmayacaklar mı?  Atmasındalar, onların zaten Karabük diye bir derdi yok ki.

Cumhur Bey ve Niyazi Bey geldi, onlara Millet Bahçesi ile ilgili en iyi yeri önerdim. Yine gelirler yine çözeriz. Zamanında biz Sporcu Fabrikası için yer vermedik mi? Bunların hepsi hükümeti ilgilendiren problemler değil miydi? Kastamonu kavşağındaki yolun deplasesini dahi yapamazlardı, biz üstümüze aldık. Yapmaya çalışıyoruz, yardımcı olmaya çalışıyoruz, ama arkadaşlarda bir şey var “Rafet Vergili bize bir şey mi yaptıracak” düşüncesi var. Yapın, Karabük’ün menfaati için yapacaksınız.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeniköy Kemerköy Enerji, Milaslı çocuklara “Gezici Tiyatro” gösterileri düzenledi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Yeniköy Kemerköy Enerji, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Milas bölgesindeki okullarda çevre temalı “gezici çocuk tiyatro” gösterileri düzenledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 16-18 Nisan'da Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatro oyuncuları tarafından sergilenen oyunlarla çocuklar coşku dolu bir gün geçirdi.

Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatrocular tarafından sergilenen “Hayalci Tırtıl” isimli tiyatro oyunu ile çocuklar gün boyu doyasıya eğlendi.

Masal kahramanları ile sohbet edip interaktif şekilde oyuna dahil olarak oyun içerisinde yer alan çocuklar, etkinlik boyunca eğlendiler.

Keyifli bir gün geçiren çocuklar, gösteri sonunda kendilerine sunulan ikramlar ve minik hediyelerle evlerine döndüler.

– “Oyun yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaştı”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeniköy Kemerköy Enerji Genel Müdürü Erol Demir, çocuklara sanatı, sosyalleşmeyi ve tiyatro kültürünü aşılamanın çok kıymetli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, uzun süredir bölgemizdeki okulları destekliyoruz. Özellikle köy okullarının fiziksel koşullarının iyileştirilmesinin yanı sıra öğrencilerin daha geniş bir perspektifle dünyayı algılamaları için çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda profesyonel tiyatro oyuncularının sergilediği, çevre bilincini ve hassasiyetini artıran 'Hayalci Tırtıl' isimli çocuk oyununu bölgemizdeki ilkokul öğrencileri ile buluşturduk. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında oyun bölgemizdeki 3 okulda sergilendi ve yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaşmış olduk. Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, bölgemizdeki okullara nitelikli eğitim prensipleri çerçevesinde yaptığımız çalışmalarla destek olmaya devam edeceğiz.”