Karabük Belediyesinde Toplu Sözleşme Sevinci

Karabük Belediyesinde Toplu Sözleşme Sevinci

Yayın: 14.04.2015 09:24
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediyesi ile Belediye- İş Sendikası Karabük Şubesi arasında devam eden toplu iş sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı.

Toplu sözleşme imza törenine Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Belediye –İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Cahit Korkmaz, Karabük Şube Başkanı İlhami Yılmaz ve yöneticiler katıldılar.

Toplu sözleşme imza töreninde ilk açıklamayı Belediye-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı İlhami Yılmaz yaptı. Yılmaz toplu sözleşmenin içeriği ile ilgili bilgiler vererek “Belediye-İş Sendikamız ile Karabük Belediyemiz arasında 01.01.2015 tarihinden geçerli olacak olan Toplu Sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı. 2 Yıl süreli olan Toplu İş Sözleşme ile Karabük Belediyesinde çalışan sendika üyesi işçilerimizin ücretleri , sosyal hakları 1. Yıl 1. Altı ay % 6, 1. Yıl 2. Altı ay % 6, 2. Yıl 1. Altı ay % 6, 2. Yıl 2. Altı ay % 6 oranında artırıldı. İşçilerimize bu toplu sözleşme ile yılda 102 yevmiye ikramiye, yine her gün için 8.50.-TL yemek yardımı, yılda 1.5 Ton kömür yardımı, buna ilave olarak yılda 350.00.-TL giyim yardımı, yapıldı. Ayrıca, belediyemizde çalışan işçilerimize kıdem yıllarına göre 5 yılla 25 yıl arasında kıdemi olan işçilerimize yılda 15 yevmiye ile 55 yevmiye arasında değişen kıdemli işçiliği teşvik ikramiyeleri de verildi. Ayrıca, Toplu Sözleşme ile olaya bağlı sosyal yardımlarda da ücret zamları oranında artışlar yapıldı. Belediye-İş Sendikası Karabük Şubesi olarak bu toplu iş sözleşmesini iyi bir şekilde bitiren, Sayın Belediye Başkanımız Rafet Vergili’ye işçilerimiz adına ve sendikamız olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca, sözleşme heyetinde yer alan ve katkısı olan daire müdürlerimize de teşekkür ediyor , sözleşmemizin belediyemize , üyelerimize ve sendikamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin göreve geldiği günden itibaren yapılan tüm toplu sözleşme görüşmelerinin masada bittiğini hatırlatan Belediye-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Cahit Korkmaz ise yaptığı konuşmada “Bizim için önemli olan işçilerimizin örgütlü olduğu, işçilerimizin sürekli yaşadığı çalışma hayatı içerisinde günlük yaşamındaki huzurudur. Karabük Beleyesinde Belediye Başkanımızın göreve geldiği günden bu tarafa, çalışma hayatında huzurlu bir dönemi yaşıyoruz. Bugüne kadar Karabük Belediyesinde masada anlaşarak bitirmediğimiz toplu sözleşmemiz olmadı. Toplu sözleşmelerimizin hepsi el sıkışarak anlaşıldı. Yapmış olduğumuz bu sözleşme Türkiye ortalamasında iyi ölçekli bir sözleşme. Ben bundan dolayı Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye teşekkür ediyorum” dedi

Toplu sözleşme imza töreninde son olarak Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili bir açıklama yaptı. Başkan Vergili açıklamasında “Burada işçilerimizi temsil eden sendikanın toplu sözleşmeden memnun olmaları bizleri de mutlu ve memnun ediyor. Görevde olduğum 6 yıldır belediye çalışanlarımızdan çok memnunuz. İşçilerimizin performansı oldukça yüksek bu performansları ile Karabük Belediyesine katkı sağlamaktalar. Ben bugüne kadar çalışmayan veya işyerinde olmayan bir işçimizi görmedim. Göreve geldiğimiz günden itibaren işçilerimizin maaşlarını günü güne yatırdır. Bu şekilde de devam ediyor. Yine göreve geldiğimiz zaman işçilerimizin 11 ikramiye alacakları vardı onları ödedik. Ben toplu sözleşmenin her iki tarafa da hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

  1. hcuvadar

    bu toplu sözleşmeden taşeron işçiler de yararlanabilecekmi sayın başkan ?

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da “meyve fidanı aşılama” etkinliği yapıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 16:12
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'da, “meyve fidanı aşılama” etkinliği düzenlendi.

Orman Bölge Müdürlüğü kampüsünde organize edilen etkinliğe Vali Aziz Yıldırım, Akçaabat Ziraat Odası üyeleri, Affan Kitapçıoğlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Trabzon Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz, 21 Mart Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında çeşitli programlar düzenlediklerini söyledi.

Yılmaz, meyve fidanı aşılamasını katılımcılara anlatarak, teorik ve pratik uygulama yapacaklarını belirtti.

Orman Fidanlık Müdürü Savaş Ayvaz ise doğanın en eski ve en önemli miraslarından biri olan meyve ağaçlarının geleceğini şekillendirecek, daha verimli ve sağlıklı hale getirecek bir etkinlik düzenlendiğini aktardı.

Ayvaz, aşılamanın önemine değinerek, “Bu kadim teknik yüzyıllardır tarım pratiğimizin temel taşlarından biri olmuştur ve bugün de aynı önemi taşımaktadır.” dedi.

Güzel bir deneyim yaşadıklarını ifade eden öğrencilerden Mehtap Günay Bektaş, “Aşılama yaptığım fidanı evimin bahçesine dikmeyi planlıyorum.” diye konuştu.

Uzmanlar tarafından aşılanan elma, armut, ceviz, orman ağacı, ladin ve sedir türlerinde 200 fidan katılımcılara hediye edildi.