Karabük Emniyeti Uyuşturucuya Geçit Vermiyor

Karabük Emniyeti Uyuşturucuya Geçit Vermiyor

Yayın: 05.06.2015 09:54
Paylaş:
A+ A-

Karabük Emniyet müdürlüğü ekiplerinin amansız bir şekilde sürdürdüğü uyuşturucu operasyonları kapsamında, Ecstacy hap ve sentetik kannabinoid ele geçirildi.

Konu ile ilgili İl Emniyet Müdürlüğünce verilen bilgiye göre, “Emniyet Müdürlüğümüze bağlı KOM Şube Müdürlüğü ve Safranbolu İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalar neticesinde; Safranbolu Köyiçi Mevkisinde O.K(22) isimli şahıstan 3 adet üzerinde BJ yazılı mavi renkli uyuşturucu muhteviyatlı Ecstacy hap ve beyaz kâğıda sarılı vaziyette 10,17 gram ağırlığında sentetik kannabinoid (Bonzai) maddesi ele geçirilmiş, O.K(22) isimli şahıs hakkında adli tahkikat başlatılmıştır. İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı mücadelemiz kesintisiz sürdürülecektir” açıklamasına yer verildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”