Karabük-Eskipazar Demir Yolu Hattında Tren Kazası

Karabük-Eskipazar Demir Yolu Hattında Tren Kazası

Yayın: 09.06.2016 10:25
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te meydana gelen kazada frenleri boşalan 6 vagonlu tren, demir yolunda çalışma yapan kepçe ve ray düzelme makinesine çarptı. Kazada trenden kendini atan bir işçi hafif şekilde yaralandı.

Edinilen bilgiye, Karabük – Eskipazar demir yolu hattı üzerinde çalışma yapan Mustafa Galip İlhan idaresindeki Balas makinesinin bir anda frenleri boşaldı. Karabük istikametine seyir halinde olan ve bir anda hızlanan Balas makinesi, Cumayanı köyü mevkiinde demir yolunda çalışma yapan kepçeyi önüne kattıktan sonra 100 metre ileride ray düzeltme makinesine çarptı. Çarpmanın şiddeti ile ray düzeltme makinesi, raylardan çıkarak yan devrildi. Frenleri boşalan balas makinesi ise önüne kattığı kepçe ile 500 metre ileride raydan çıkınca, durabildi. Kazada balas makinesine bağlı vagon üzerinden atlayan Kaan Demirel isimli bir işçi hafif şekilde yaralandı. Yaralı işçi Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Balas makinesinin çarptığı diğer makinelerdeki 4 işçi ise kendilerini son anda dışarı atarak yara almadan kurtuldu.

Kaza sonrası olay yerine AFAD, 112 ve Belediye itfaiye ekipleri sevk edildi.

Demir yolunda çalışan Mustafa Ateş, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Hatta çalışma yapıyorduk. İşimiz bitmişti. Eskipazar tarafına gidecektir. Yukarıda balas makinesinin freni boşalınca, bu tarafta çalışma yapan arkadaşlara haber veriyor. Makinenin freni boşaldığından çok hızlı gelince eksavatör ve ray döşeme makinesindeki 4 kişi kendini dışarı atmayı başarıyor. Balas makinesindeki bir işçi kendini vagondan atınca hafif yaralandı” dedi.

Demir yolu yetkilileri de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Kaza sonrası Karabük – Eskipazar Demiryolu ulaşıma kapanırken, Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”