Karabük ’Mavi’ye Boyandı, Sağlık Müdürü Sarı Teşekkür Etti

Karabük ’Mavi’ye Boyandı, Sağlık Müdürü Sarı Teşekkür Etti

Yayın: 01.09.2021 21:06
Paylaş:
A+ A-

(İHA) – Aşılanma oranınında yüzde 75 bandını aşarak sarı kategoriden maviye dönen Karabük’te Sağlık Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve yerel yönetimler tedbirleri sıkı sıkıya uygulamak için çalışmalarını sürdürüyor.
Karabük İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, Karabüklülere teşekkür ederken, aşılarını yaptırmayan vatandaşlara çağrıda bulunmayı ihmal etmedi.
Haftalık vaka sayılarının hızla artmasının ardından vatandaşın aşılama çalışmalarına verdiği katkı ile Karabük sarı kategoriden maviye döndü.
İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, birinci doz aşılamada, yüzde 75 aşılama seviyesine ulaşarak Karabük’ün düşük riskli iller kategorisine girerek haritada mavi renge döndükleri için mutlu olduklarını söyledi.
Aşılama seviyesinin bu noktaya gelmesinde katkısı olan sağlık çalışanlarına, kamu kurum ve kuruluş ile vatandaşlara da teşekkür eden Sarı, “ Her ne kadar birinci doz aşılamada yüzde 75 seviyesine ulaşmış olsak ta, henüz ikinci doz aşılamada yüzde 60 seviyesindeyiz. Bu nedenle aşılamanın hız kesmeden devam etmesi, gerekiyor. Özellikle hiç aşısını yaptırmamış olanlar ile ikinci ve üçüncü doz aşılarını yaptırmayanlarında vakit kaybeden aşılarını yaptırmalarını arzu ediyoruz. Şuan için Karabük’te toplamda 300 bin doza yakın aşı yapıldı. Bu oldukça iyi bir rakam ama bunun 150 bine yakını birinci doz aşı. Bizim hedef nüfusumuz 200 bin dolayında. Hiç aşılanmamış ve hedef nüfusumuz içinde 50 bin kişi popülasyonumuz var. Bunların ilk aşılarını yaptırmalarını arzu ediyoruz. Bunun yanında ikinci dozu bekleyen 20 bin dolayında vatandaşımız var ve bunun 8 binin aşı zamanı geldi, bunlarında ikinci doz aşılarını yaptırmalarını istirham ediyoruz” dedi.
Gelecek haftadan itibaren okulların açılacağını, üniversitenin hizmete girerek tekrar yüz yüze eğitime başlayacağından kentte ciddi bir sosyal hareketliliği başlayacağını da dikkat çeken Sarı, “Hatta il dışından ve yurt dışından ilimize gelecek çok sayıda Üniversite öğrencileri olacak. Bu sosyal hareketlilik vakalarda artışa yol açabilir. Bu nedenle vatandaşlarımızı mümkün olduğunca hızlı aşı olmaya bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.
Aşılama çalışmalarında son günlerde günlük bin 500 seviyesine indiğini de sözlerine ekleyen Sarı, “Aşılamada günlük 5 bin sayısına ulaştığımız zamanlar oldu. Biz tekrar aynı duyarlığı vatandaşlarımızdan bekleyerek, günlük aşı seviyesini 3 binlerin üzerine çıkarmak istiyoruz. Vaka sayılarımız hala istediğimiz seviyeye düşmüş değil, yüksek seyrediyor. Sosyal hareketliliği artması ile vakalarda artış olması öngörülüyor. Bizim zaten günlük vaka sayılarımızın yüksek olmasından dolayı daha duyarlı olarak temizlik, maske ve hijyene dikkat etmelerini istiyoruz. Yoğun bakımlarımızda ciddi sayıda hasta yer alıyor. Covid’e bağlı ölümler sürüyor. Ağustos ayında ölümler yaşandı. Pandemi bitmiş değil ve halen devam ediyor. Bunu el birliği ile bitirebilmemiz için en önemli silahımız aşı. Hastanemizde yoğun bakım ve serviste yatan hastalarımıza baktığımıza aşısız vatandaşlarımızdan veya aşısı tamamlanmamış olanlardan kaynaklandığını görüyoruz” dedi.

Yorumlar

  1. karbuksevdalısı

    yalandan kim ölmüş.kasım ayı gelince göreceğiz karabukte vaklar artacak hani nerde aşi olanlar göreceğiz..aşı olanlarda coronaya yakalanıyor..maske takıyor kıstlmalara uyuyor.neden aşı oluor bu ınsanlar maskeden kurtulamıyor…40kısılık otobuste bınmek ıcın pcr testi zorunlu ama metrobuslere mılyonlarca ınsan bınıyor..ama pcr zorunlu değil..olay anlasılıyor amaç baska..

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’taki Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, depremlerde zarar görmedi.

İlçede yaşanan 4,7 ve 5,6 şiddetindeki depremlerin ardından Sebastapolis Antik Kenti, Anadolu Ajansı tarafından dron ile görüntülendi.

Antik kentin depremlerde zarar görmediği belirlendi.

Tokat kent merkezine 69 kilometre uzaklıktaki Sulusaray ilçesinin altında yer alan antik kentin ortaya çıkarılması için Tokat Müze Müdürlüğünce 1986'da sondaj kazılarıyla başlayan çalışmalar, sonraki yıllarda kurtarma kazısı şeklinde devam etti. 1991'de ara verilen çalışmalara 2013 yılında tekrar başlandı. Antik kentteki kazı çalışmaları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Temür'ün danışmanlığında sürüyor.

– Sebastapolis Antik Kenti

Antik kentin bazı kaynaklarda M.Ö 1. yüzyılda kurulduğu ifade ediliyor.

Roma İmparatoru Trajan zamanında M.S 98-117 yıllarında Pontus Galatius ve Polemoniacus eyaletlerinden ayrılarak Kapadokya eyaletine dahil edilen antik kentin 2 bin yıl önce Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olduğu belirtiliyor.

Döneminde çok az şehrin sahip olduğu, zenginliğin göstergesi olarak para basma yetkisi bulunan Sebastapolis'in büyük savaşlar, yıkımlar, afetler ile geçiş yollarının değişmesi sonucu eski önemini kaybettiği, zamanla da unutulduğu kaydediliyor.