Karabük Tarihinin En Hareketli Günlerinden Geçiyor

Karabük Tarihinin En Hareketli Günlerinden Geçiyor

Yayın: 22.06.2021 22:02
Paylaş:
A+ A-

Karabük Kenti “Haziran ayını çok heyecanlı,çok beklentili ve çok hareketli geçirecek..” ve yarın Karabük ile Safranbolu EMEKLİLER DERNEKLERİNİN seçimi için,onbinlerce üye sandık başına gidecek.Karabük Emekliler Dernek Başkanlığı için CELAL BULUT ile DURMUŞ YALÇIN’IN adaylığından söz edilirken,Safranbolu Emekliler Dernek Başkanlığı için SAİM TİRYAKİ ve OSMAN İYİGÜNGÖR isimleri gündem de.Önümüzde ki Cumartesi/Pazar günleri ile 13.258 Öğrenci YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI Sınavında ter dökecekler.Cuma günü ise KARDEMİR KARABÜKSPOR davasına devam edilecek..

Haber Merkezi ;Nurhan DEVECİ, Nuray ÖZTÜRK, Tuğba YILMAZ

Tarihinin en hareketli günlerini geçiren Karabük “Haziran ayını çok ciddi bir hareketlilik,çok ciddi bir beklenti ve çok heyecanlı günler geçirerek..” noktalayacak gibi görünüyor.

Karabük,yarın Karabük ve Safranbolu EMEKLİLER DERNEKLERİNİN Genel Kurul nedeni ile onbinlerce emeklinin “Sandık başına giderek,yeni Dernek Başkan ve Yönetimlerini..” belirleyecek. Bu cümleden olmak üzere Karabük Emekliler Dernek Başkanlığı için,mevcut Başkan Celal BULUT ile Durmuş YALÇIN isimlerinin yarışacaklarına değinen,konuya yakın çevreler “Bu nokta da Sayın DURMUŞ YALÇIN ismi dolaşıyor,ancak,kendisin net bir açıklama yapmadı..” gibi değerlendirmelerde bulunuyorlar.

Öte yandan Safranbolu Emekliler Dernek Başkanlığı için,mevcut Başkan Saim TİRYAKİ ile çalışmalarını uzunca bir süredir aralıksız devam ettiren Osman İYİGÜNGÖR arasında bir yarışın yaşanacağına işaret ediliyor.

Binlerce Üyesi bulunan Safranbolu Emekliler Derneği Genel Kurulu’na çok sayıda katılım olabileceğinin de altını çizen,ilgili kaynaklar “İki aday arasında ki çalışmalar uzunca bir süredir devam ediyordu.O nedenle yarın Genel Kurula önemli bir katılım bekleniyor..” şeklinde değerlendirmeler yaparak “İki aday arasında ki şanslar eşit gibi görünüyor..” diyorlar.

KARDEMİR KARABÜKSPOR MAHKEMESİ CUMA GÜNÜ

Karabük başta olmak üzere Yurdun birçok yerinde taraftarı bulunan KARDEMİR KARABÜKSPOR için,Hikmet Feridun Tankut’un Başkan olduğu döneme ilişkin,”Devlet görevlileri tarafından hazırlandığı bilinen binlerce sayfalık raporlar üzerine Karabük Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan..” dava da 25 haziran Cuma günü görülecek.Devlet görevlileri tarafından hazırlanan binlerce sayfalık rapor da yer alan isnat ve iddiaların ele alınacağı davanın genişlemesi ve yeni kişilerin,KARDEMİR KARABÜKSPOR Çalışanlarının da ifadelerine başvurulabileceğine dikkat çekiliyor.

KARDEMİR KARABÜKSPOR için açılan davanın Türk Futbol sektörünü çok yakından ilgilendirdiğine de işaret edilerek “Bu dava hem Ülkemizde,hem de Dünya Ülkelerinde merakla bekleniyor ve ilgili kaynaklar Futbol Dünyasında Asrın Davası gibi benzetmeler yapıyorlar..” iddialarını da dile getiriyorlar..

13.258 ÖĞRENCİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVINA GİRİYOR.

Bu Cumartesi/Pazar günü yapılacak olan YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVINA Karabük’te 13.258 öğrencinin gireceğine dikkat çekilirken bu öğrencilerin,hazırlanan 22 Bina da sınava gireceklerine de işaret ediliyor.Sınav sırasında öğrencilerin huzuru ve güveni için Karabük İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin tüm önlemleri aldığı ve alacağı ifade edilirken “Öğrenciler rahat bir ortamda sınavlarına gireceklerdir..” deniliyor.

Bu arada Temel Yeterlilik Sınavına 7869 öğrenci,Alan Yeterlilik Sınavına 5107 Öğrenci ve Yabancı Dil Sınavına ise 282 öğrencinin katılacağı belirtilirken,sınav sırasında vatandaşlarında gürültü yapmamaları isteniyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Amazon Türkiye’den 23 Nisan’da 23 Hataylı çocuğa destek

Anadolu Ajansı
Yayın: 23.04.2024 12:36
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Amazon Türkiye, Hayalime Ortak Ol Topluluğu ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Hataylı 23 çocukla etkinlik yaparak kutladı.

Amazon Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, Hataylı çocuklar, İTÜ Mimarlık Fakültesinde Dijital Fabrikasyon dersi yürütücüsü Dr. Asena Kumsal Şen Bayram ve yüksek mimar Berfin Körükcü öncülüğünde düzenlenen iki günlük atölye çalışmasına katıldı.

İTÜ'lü yüksek lisans öğrencilerinin yardımıyla hayallerini tasarlayan 5-14 yaş arası 23 Hataylı çocuk, 3B yazıcıları kullandı.

Geçen yıl Hatay Serinyol'da kurulan Gülümseten Hayaller Topluluk Evi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, projelerin 3B prototipleri çocuklara 23 Nisan hediyesi olarak verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Amazon Türkiye Ülke Müdürü Richard Marriott, projeyi bir yıl daha uzatarak daha fazla çocuğun hayatında farkındalık oluşturmak için çalışmaya devam edeceklerini aktardı.

Dr. Asena Kumsal Şen Bayram ise öğrencilerin öngörülerinin üzerinde ilham veren tasarım önerileri geliştirdiklerini anlattı.

Bayram, “Yaş aralığı fark etmeksizin, tüm öğrencilerin günümüz teknolojisi hakkındaki bilgi birikimleri, güncel problemlere sorgulayıcı ve çözüm üreten yaklaşımları ve gelecek öngörüleri yaşlarının çok üstünde bir seviyedeydi. İlk gün tasarımları çizerek geliştiren öğrenciler ikinci gün maket yapma aşamasında, karşılaşacakları üretim problemlerine ilişkin çözümler bile geliştirdiler. Gelecekteki çocukları mutlu etmek için barınma problemine hızlı çözüm üreten uçan evlerden, her icadı yapan robota, iyileştiren balonlardan, yapay zeka ile notaları çalabilen enstrümanlara, gerekli anlarda GPS sinyal antenine dönüşen aparattan, taşınabilen denize, şeker ağacından, oyuncak dağıtan oyun parkı robotlara kadar geniş bir aralıkta yaratıcı önerilerle karşılaştık.” açıklamasını yaptı.

İTÜ'lü öğrencilerin her projedeki incelikle düşünülmüş detaylara büyük bir hassasiyet ve özenle yaklaştığını kaydeden Bayram, Hataylı öğrencilerin de büyük bir çaba gösterdiğini ifade etti.