Karabük TSO Başkanlığına Mehmet Mescier Getirildi

Karabük TSO Başkanlığına Mehmet Mescier Getirildi

Yayın: 23.04.2018 10:47
Paylaş:
A+ A-

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanlığına Mehmet Mescier, meclis başkanlığına ise Hüsnü Salih Yılmaz seçildi.

Karabük TSO’nun 14 Nisan’da yapılan organ seçimlerinin ardından bu günde yönetim ve diğer birimlerin seçimi gerçekleştirildi. 23 meclis üyesinin katıldığı oylamada işadamı Mehmet Mescier Yönetim Kurulu Başkanlığı, Hüsnü Salih Yılmaz ise Meclis Başkanlığı’na seçildi.

Karabük TSO Meclis salonunda yapılan seçimlerde tek liste ile gidilen Yönetim Kurulu Başkanlığı seçimlerinde Mehmet Mescier TSO’nun yeni başkanı olurken, yönetim kurulunda ise, Levent Biçer, Emre Akyüz, Adnan Çebi, Erhan Eren, Erol Karadeniz ve Murat Sönmez yer aldı.

Yılmaz Meclis Başkanı seçildi

Daha sonra gerçekleştirilen meclis başkanlığı seçiminde ise Hüsnü Salih Yılmaz ve Sezgin Dıravacı yarıştı. 2 oyun geçersiz sayıldığı seçimde Hüsnü Salih Yılmaz 11 oy ile TSO Meclis Başkanı seçilirken, diğer aday Sezgin Dıravacı ise 10 ay aldı.

Seçim sonucunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Karabük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mescier zor bir süreci tamamladıklarını kaydederek, “ 23 kişilik meclisimizin teveccühü ile oda başkanlığa başlayacağız. Karabük ve vatan millet için hayırlı işler yapmak için kollarımızı sıvayacağız” dedi.

TSO Meclis Başkanı Hüsnü Salih Yılmaz ise, yeni bir döneme girdiklerini kaydederek, “ Karabük için hayırlı olsun. Zorlu ve güzel bir süreçti. Dostluk içinde geçen bir süreç oldu. Oy veren ve vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Sonuçta hepimiz Karabük için çalışacağız.” İfadelerini kullandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”