Karabük Türk Kızılay’dan Gençlere İftar

Karabük Türk Kızılay’dan Gençlere İftar

Yayın: 13.05.2019 20:56
Paylaş:
A+ A-

Türk Kızılay Karabük Şubesi Tarafından Karabük Üniversitesi Sosyal tesislerinde 1200 Gencin katılımı ile toplu iftar açtırıldı.

İftar Programına Karabük Valisi Fuat GÜREL, Milletvekili Cumhur ÜNAL, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İbrahim KÜRTÜL, İl Emniyet Müdürü Sırrı TUĞ, İl Genel Meclis Başkanı Hasan YILDIRIM, Defterdar Osman KOÇAK, İl Müftüsü İlyas YILMAZTÜRK, İl Milli Eğitim Müdürü M. Fatih VARGELOĞLU, İl Özel idaresi Genel Sekreteri Mehmet UZUN ve Çok sayıda Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri ile Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları Katıldı.

Türk Kızılay Karabük Şubesi tarafından Karabük Üniversitesinde gençlere yönelik ilk defa gerçekleştirilen İftar Programına Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Genel Sekreter Yardımcısı Murat ELLİALTI da katıldı.

Kuran’ı Kerim okunması ile başlayan İftar programında kısa bir Selamlama konuşması yapan Türk Kızılay Karabük Şube Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ ‘Ramazan ayı Paylaşmanın, yardımlaşmanın en yoğun yaşandığı bir aydır. Ramazan ayı 11 ayın sultanıdır. Bu ayların sultanı olan bir ayda sizlerle beraber iftar açmanın mutluluğunu yaşıyoruz, 1868 yılında 4 iyilik sever insanın Hilali Ahmer adında bir yardım cemiyeti kurmasıyla temeli atılan Türk Kızılay’ı bugün dünyanın dört bir tarafına iyilik ulaştıran bir çınar haline gelmiştir. Bu çınar; Renk, Dil, Din ve Mezhep gözetmek sizin herkesi kucaklamakta ve nerede bir mazlum ve mağdur varsa onun yanında olmuştur ve olmaya devam edecektir.’ dedi.

Ayrıca Büyükgenç ‘Anneler günü dolayısı ile Başta Şehit ve gazi evladı olan Annelerimiz olmak üzere bugün burada bulunan değerli Annelerimizin ve Anne Adaylarımızın Anneler gününü tebrik ediyorum’ diyerek katılan herkese katılımlarından dolayı teşekkür etti.

İftar Programında kısa bir konuşma yapan Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Genel Sekreter Yardımcısı Murat ELLİALTI da konuşmasında ‘Türk Kızılay olarak güzelliklere imza atmaya devam ediyoruz, Dünyanın birçok yerinde ülkemizin Hilalini dalgalandırıyoruz diyerek ‘bugün bura da gördüm ki Türk Kızılay Karabük Şubemiz Güzel işler yapıyor, geride kimseyi bırakmadan herkese ulaşmaya çalışıyor diyerek Türk Kızılay Karabük şube başkanına, Yönetim kuruluna ve Gençlik kollarına teşekkür etti.

Türk Kızılay Genel Sekreter Yardımcısı Murat ELLİALTI son Olarak Üniversite Gençlerine Kızılay ve Kızılay’ın alanları ile ilgili Yüksek Lisans ve Doktora çalışması yapacak olanlara Nitelikli Burs ve destek vereceklerini belirten bir Müjde verdi.

İftar Programında son olarak Kısa bir konuşma yapan Karabük Valisi Fuat GÜREL ‘Ramazan ayı birlik ve beraberliğin, paylaşmanın en yoğun olduğu bir ay. Bugün de burada, Üniversitemizde Türk Kızılay Karabük Şubemizin davetlisi olarak Gençlerle beraberiz. Türk Kızılay Dünya genelinde güzel işler yaparken Karabük şubemizde burada güzel işler yapıyor, bugün ki iftar da Çok kapsamlı ve güzel bir organizasyon olmuş. Ben kendilerine teşekkür ediyorum’ dedi.

İftar programının sonunda Protokolle birlikte Katılımcılar Cep Telefonlarının ışıklarını yakarak Karabük Türk Kızılay ve Hilal koreografisi yaptılar.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da “Savunma Sanayinde Stratejik Malzemeler” konulu konferans düzenlenecek

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'da, Karadeniz Teknik Üniversitesince (KTÜ) “Savunma Sanayinde Stratejik Malzemeler” konulu konferans organize edilecek.

Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü tarafından gerçekleştirilecek programa, Girişimci Alüminyum Sanayici ve İş Adamları Derneği (GALSİAD) Başkanı, SİMA Alüminyum Genel Koordinatörü Celalettin Kırboz, Gebze Teknik Üniversiesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Türkmen, GALSİAD Başkan Yardımcısı SEYKOÇ Sima Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çığlı, konuşmacı olarak katılacak.

Konferans, yarın 14.00'de Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Amfisinde düzenlenecek.