Karabük’e 550 Milyon TL Eğitim Yatırımı

Karabük’e 550 Milyon TL Eğitim Yatırımı

Yayın: 28.04.2022 10:58
Paylaş:
A+ A-

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitim alanında Karabük’e yapılan yatırımlara 250 milyon TL destek sağlayarak yatırım bütçesini 550 milyon TL’ye çıkardıklarını açıkladı.
Bir takım ziyaretler için Karabük’e gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, valilikte İl Değerlendirme Toplantısına katıldı. Burada İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş’tan eğitim alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Özer, “Karabük’te güçlendirme, yıkım yapılma ve yeni eğitim binaları yapılması ile ilgili 2022 yılında 300 milyon TL’lik yatırımımız var. Bugünkü değerlendirme toplantımızda Karabük’ün eğitim kapasitesini güçlendirmek ve kalitesini artırmak adına 250 milyon TL’lik ilave yatırım bütçesini vermiş oluyoruz. Dolayısıyla 550 milyon TL’ye çıkarmış oluyoruz. Bu yatırımların Karabük’e hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Karabük’te öncülüğü anaokullarına verdiklerini belirten Özer, “Karabük’e 6 tane yeni anaokulu yapacağız. Bir tanesi özel eğitim anaokulu olacak. Bildiğiniz gibi Milli Eğitim Bakanlığı olarak Karabük’ün talep etmiş olduğu yatırımların tamamını karşılamış olacağız. En öncelikli verdiğimiz alanlardan bir tanesi okul öncesi eğitimdeki erişim alanlarını artırmak ve erişimi kolaylaştırmak. Bu yıl Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi 3 bin tane yeni anaokulu yapacağız. 40 bin tane sınıf yapacağız. Çocuklarımız ilkokula gelmeden önce anaokullarında okullara hazır olarak çok daha güzel bir eğitime kavuşma imkanına erişebilecek” diye konuştu.
Özer, ihtiyaç olduğu için özel eğitim okulu yapmaya karar verdiklerini kaydetti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Toyota’dan yardım kuruluşlarına bağış yapan firmalara teknik gezi imkanı

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.03.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

SAKARYA (AA) – Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ, yardım faaliyeti yapan sivil toplum kuruluşlarına bağışta bulunan firmalara teknik gezi imkanı sunuyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Toyota, toplumsal katkı ve sürdürülebilirlik ruhuyla 2019'da başlattığı ancak pandemi ve proje dönemlerinde ara verdiği “Önce Bağış Sonra Fabrika Turu” projesini yeniden hayata geçirdi.

Kapılarını umut ve toplumsal faydanın üretildiği yere de açan Toyota, teknik gezi taleplerini anlamlı bağışlara dönüştürerek, Darüşşafaka Cemiyeti, Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) ve DenizTemiz Derneği (TURMEPA) gibi sivil toplum kuruluşlarına destek olma imkanı sunuyor.

Her gezi, katılımcılara Toyota'nın mükemmelliyetçi üretim süreçlerini keşfetme imkanı tanırken toplumsal fayda sağlama şansı veriyor.

Ziyaretçi firmalar, pres, kaynak, boya ve montaj gibi üretim süreçlerini rehber eşliğinde deneyimlerken, Toyota üretim sistemi, yerinde kalite yönetimi, problem çözme teknikleri ve iş güvenliği konularında bilgi sahibi oluyor.

Sadece otomotiv sektörüyle sınırlı kalmayan proje, gıda, endüstri, beyaz eşya gibi farklı sektörlerden pek çok dev şirketin dikkatini çekmeye devam ediyor.

Toplamda 77 firmanın 1145 çalışanının katılımıyla gerçekleşen turlar, geniş iş dünyası ağına dokunarak büyük başarı elde etti.