Karabüklü Gurbetçiler Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Karabüklü Gurbetçiler Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Yayın: 19.11.2018 19:32
Paylaş:
A+ A-

Almanya’da yaşayan Karabüklü gurbetçiler, Yenice Şirinköy, Değirmenyanı ve Cihanbey Köyleri Derneği tarafından düzenlenen kahvaltıda bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.

Gurbetçiler Karabük – Yenice Şirinköy- Değirmenyanı ve Cihanbey Köyleri Derneği tarafından Almanya’nın Gelsenkirchen şehrinde bulunan bir restaurantta düzenlenen kahvaltıda buluştu. Yönetim Kurulu üyeleri ile gurbetçilerin bir araya geldiği geleneksel kahvaltı toplantısında birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Dernek Başkanı Hüseyin Kurt, toplantı öncesi katılımlarından dolayı herkese teşekkür edip, dernek yönetim ve üyelerinden İsmail ve Kazım Çapaklı’nın babalarının vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Gurbetçi ailelerle bir araya gelerek birlik ve beraberlik ruhunu yaşatmak için sık sık kahvaltı programlarında bir araya geldiklerini belirterek, “Katılımlarımız güzel ve aydın geleceğimize cesaretle katkı veriyor. Zaman zaman ayrı fikirlere sahip olmamıza rağmen, gurbetteki Şirinköy ve çevre köyleri mensupları olarak genç nesillerimizi daha eğlenceli organizasyonlarda buluşturmak için el ele vererek, buluşmaya davet ediyoruz Bizlerin buradan köylerimizde var olan sorunlara çözüm aramaya çalışmamız orada bulunan her bir akrabamızı umutlandırmaktadır. Köylerimizde su, yol, dere yatakları, sağlık ocağı, misafirhanelerin olmaması gibi sorunlar mevcut. Gelecek nesillerimize yaşanır, köylerimizin marka olmuş halini miras bırakmamız lazım” dedi.

Ayrıca dernek üyeleri Cihan Bostancı ve Barış Tolga Kurt, Necati Kabakçı tarafından Aralık ayı içerisinde, gurbetçilerle bir araya gelmek amacıyla eğlence programı çalışması yapılacağı da ifade edildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Küresel emlak piyasası 365,51 trilyon dolara ulaştı

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 04:24
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA)- Trem Global, geçen yıl Precedence Research tarafından belirlenen, küresel emlak ve altyapı piyasasının 365,51 trilyon dolara ulaşmasıyla rekor bir artış kaydettiğini açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, küresel ekonomik dalgalanmalara meydan okuyan gayrimenkul sektörü, bu yıl gücünü korumaya devam ediyor.

Piyasadaki artış, konut segmentinde jeopolitik gerilimlerle dolu bir ortamda sağlandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Trem Global Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Meriç, Türkiye'nin dinamik ekonomisi ve zengin gayrimenkul seçenekleri ile yerli yatırımcılar kadar ile yabancı yatırımcılar için de cazip bir destinasyon olduğunu belirterek, “Türkiye uluslararası gayrimenkul piyasalarında bir köprü özelliği taşıyor ve rekabet avantajları artıyor.” ifadesini kullandı.

2022-2023 arasında 52 farklı milletten yatırımcının Türkiye'deki yatırımlarına öncülük ettiklerini aktaran Meriç, “2024'te talebin ağırlıklı batılı ülkelerden gelmeye başladığını ekleyerek bu durumun Türkiye gayrimenkul piyasalarında çeşitlilik sağlayarak hem Türkiye ekonomisine hem de gayrimenkul sektöründeki yenilikçi yaklaşımlara zemin hazırlayacak.” açıklamasında bulundu.

Açıklamaya göre, bu yıl gayrimenkul sektörü için akıllı, sürdürülebilir ve çeşitli bir geleceğe doğru önemli bir dönüşüm yılı olması bekleniyor. Orta Doğu'daki turizm ve altyapı yatırımları gayrimenkul piyasasının büyümesini desteklerken, ortak yaşam alanlarının yükselişi, gayrimenkul işlemlerinde artan dijitalleşme ve sürdürülebilir kalkınma gibi trendler ön plana çıkıyor.

– “Savaşlar, doğal afetler gibi faktörler nüfus kaybına neden oldu”

Suudi Arabistan'ın inşasına başladığı mega şehirleri, Dubai'nin yükselen trendi ve İstanbul'un geçen yıl dünyada en çok turist alan şehirler listesinin zirvesine oturması gibi faktörler uluslararası yatırımcıların bu ülkelere olan ilgisini her geçen gün artırıyor.

Uluslararası yatırım trendleri, gayrimenkul piyasalarında önemli bir rol oynamaya devam ediyor. Savaşlar, doğal afetler gibi faktörler nüfus kaybına neden olurken, ekonomik fırsatlar, eğitim ve yaşam kalitesi gibi faktörler gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere olan göç talebini artırıyor.

Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Kanada, Avustralya, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri, 2024 yılında en çok göç alması beklenen ülkeler arasında yer aldı. Bu trend, göç alan ülkelerde gayrimenkul talebini artırırken, göç veren ülkelerde talebin azalmasına yol açıyor.

Türkiye, stratejik coğrafi konumu, her yıl artan turizm istatistikleri, gayrimenkul ekosistemindeki çeşitlilik ve iklim avantajları ile 2024 yılında da uluslararası yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor.