Karabük’te 9 Bin 481 Kişi “İmar Barışı”ndan Yararlandı

Karabük’te 9 Bin 481 Kişi “İmar Barışı”ndan Yararlandı

Yayın: 20.01.2021 22:29
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te, İmar Barışı kapsamında 9 bin 481 kişiye yapı kayıt belgesi düzenlendiği, 71 milyon 272 bin 236 lira tahsil edildiği açıklandı.
Karabük Valisi Fuat Gürel, kurum ziyaretleri kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Öztürk’ü ziyaret ederek, 2020 yılı içinde yapılan çalışmalar ve 2021 yılı için planlanan projelerle ilgili bilgi aldı.
İl genelinde 4 adet doğal sit alanı olduğunu, bu alanların Yenişehir Mahallesi Doğal Sit Alanı, Safranbolu Doğal Sit Alanı, Eskipazar Akkaya Hamamı Doğal Sit Alanı, Karabük Bartın Yolu Doğal Sit Alanı olduğunu ifade eden Öztürk, Karabük merkez Safranbolu ve Yenice ilçelerinde 186 adet kırmızı plakalı ve 26 adet anıt ağacın bulunduğu belirtti.
Bu ağaçlarla ilgili olarak her türlü bakımlarının müdürlük imkanları ile yapıldığını aktaran Öztürk, yapılan işlemlerle ilgili raporun hazırlanarak Tabiat Varlıkları Koruma Komisyonuna sunulduğunu ifade etti.

72 milyon 272 bin 236 lira tahsil edildi
Karabük, Kastamonu, Zonguldak, Bartın ve Bolu illerindeki tabiat varlıkları ve doğal sit alanları ile ilgili 78 konunun görüşüldüğünü, Kastamonu ve Bartın’da 2, Bolu’dan 4 Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Raporlarının değerlendirildiğini vurgulayan Öztürk, İmar Barışı kapsamında 9 bin 481 kişiye Yapı Kayıt Belgesi düzenlendiğini, 71 milyon 272 bin 236 TL tahsil edildiğini kaydetti.
İmar Barışı kapsamında yapı kayıt belgesi denetimlerinin devam ettiğini, bakanlığın yazısı gereği 257 usulsüz yapı kayıt belgesi başvurusunun iptal edilerek Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu açıklayan Öztürk, yapı denetim kanunu kapsamında denetimi tamamlanan 2 bin 349 adet yapı olduğunu, yapımı devam eden bina sayısının 530 ve toplam inşaat alanının 365 bin 856 metrekare olduğunu ifade etti.
Öztürk, 2020 yılında 38 adet Yapı Mühendislik Yetki Belgesi verildiğini, Müteahhitlik Yeterlilik Sistemine 112 adet kayıt ve 9 adet denetim gerçekleştirildiğini, ayrıca Piyasa Gözetimi ve Denetimi kapsamında 32 adet denetim gerçekleştirildiğini kaydetti.
İl genelinde toplam 25 adet riskli bina bulunduğunu 2020 yılında 15 binanın yıktırıldığını kaydeden Öztürk, 2020 yılında Milli Eğitim Müdürlüğü için 30, İl Jandarma Komutanlığı için 8, Safranbolu 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı için 2, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü için 1 adet olmak üzere 41 adet yaklaşık maliyet ve yine kamu kurum kuruluşları için 79 adet keşif özeti ve teknik rapor hazırlandığını belirtti.
Çevre yönetimi ve denetimi çalışmalarında hava, su, toprak, gürültü, atık, ÇED izin lisans uygunluk anlamında 155 adet, 161 adet de egzoz denetiminin yapıldığını vurgulayan Öztürk, sıfır atık kapsamında 105 kurumun sisteme geçiş yaptığını, 3 bin 823 kişiye bu kapsamda eğitim verildiğini, 101 adet ekipmanın yerleştirildiğini, 1 adet birinci sınıf atık merkezi kurulduğunu, 5 adet ise mobil atık getirme merkezinin olduğunu ve 526 ton atık toplandığını belirtti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Altınbaş Üniversitesi öğretim üyeleri sosyal sorumlulukla ilgili söyleşi gerçekleştirdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Altınbaş Üniversitesi, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile gerçekleştirdiği söyleşide sosyal sorumluluk konusunu masaya yatırdı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesinin düzenlediği söyleşide, evsiz bireylere yardım elini uzatan Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüleri ve öğretim üyeleri bir araya geldi.

Açıklamada söyleşideki konuşmasına yer verilen Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Ayşegül Bayraktaroğlu Güner, İşletme Fakültesi öğrencilerinin, Sosyal Sorumluluk ve Kariyer Planlama dersi kapsamında, gruplar halinde, derneğin günlük rutin faaliyetinde, yemeklerin paketlenmesi, taşınması ve dağıtılması sürecinde gönüllü olduklarını belirtti.​​​​​​​

Öğrencilerin, sistematik bir faaliyet dahilinde, dezavantajlı gruplarla iletişim kurarak sosyal fayda yaratılması ve gönüllülük ruhu hakkında deneyim kazandıklarını anlatan Güner, “Bu deneyimin, öğrencilere yaşam boyu benimseyecekleri ve uygulayacakları değer ve prensipleri kazandırdığına eminim. Umarım tüm öğrencilerimiz, yeni gönüllü faaliyetler başlatma için inisiyatif alacak, katılımcı olacak ve çevresine de bu etkiyi aktaracaktır.” ifadelerini kullandı.

Altınbaş Üniversitesi ​​​​​​​​​Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü​​ Öğretim Üyesi Dr. Deniz Akgül, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile ortak gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesinde, öğrencileriyle birlikte 12'şer kişilik 3 grup halinde 3 akşam yemek dağıtımında aktif rol aldıklarına değindi.

Akgül, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Coşkulu katılımları, gönüllü olarak topluma hizmet etmenin ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha gösterdi. Her bir öğrenci, küçük bir katkının bile insanların hayatlarında fark yaratabileceğini deneyimledi. Ders kapsamında yapılan bu etkinlik, empati ve yardımlaşma duygularını da güçlendirdi. Öğrencilerimiz, birlikte çalışmanın ve bir amaç uğruna bir araya gelmenin getirdiği güçlü bağları hissetti. Bu deneyimin, onların gelecekte daha büyük toplumsal sorumluluklar almalarına ilham vermesini umuyorum.”

Çorbada Tuzun Olsun Derneği Başkanı Evren Tüfekçi de dernek olarak Taksim'de Gezi Parkı civarında yaşamlarını geçiren, ufak kazançlar elde ederek hayatta kalmaya çalışan evsiz bireylere destek olmaya çalıştıklarının altını çizdi.

– “6 bin 430 gönüllümüz var”

Gönüllülüğün sürdürülebilir olmasına dikkati çeken Tüfekçi, “Perşembe günleri tek kişiydim yanıma bir kişi arıyordum. Ama 7 yılda gönüllü ağımız arttı, 6 bin 430 gönüllümüz var. Sizin gibi üniversitelerin, akademisyen ve öğrencilerin desteği bizim için önemli. Gönüllülerimizin yüzde 85-90'ı üniversite öğrencilerinden oluşuyor. İnsanın böyle erken bir döneminde bu farkındalığa varması bireysel gelişimleri ve gelecek hayatları için önemli. Kariyerlerin açısından da önemli. Bu sürecin liselilere kadar inmesi gerekiyor.”açıklamasında bulundu.

Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüsü olarak çalışan Altınbaş Üniversitesi öğrencisi Qasim Ali ise dernekle yaptığı faaliyetlerin empati kurmasına yardımcı olduğunu aktararak, “Beni derinden etkileyen şey ise bu modern dünyada tüm ayrıcalıklar ve kolaylıklara rağmen, insanların hala temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamak için mücadele etmeleriydi. Bu yüzden bu sosyal sorumluluk bilinci dersini ve Çorbada Tuzun Olsun deneyimini çok değerli buluyorum.” yorumunu yaptı.