Karabük’te Araçlar Yolda Mahsur Kaldı

Karabük’te Araçlar Yolda Mahsur Kaldı

Yayın: 16.01.2019 19:49
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te aniden bastıran kar yağışı nedeniyle Ankara-İstanbul ulaşımını sağlayan yolda çok sayıda araç mahsur kaldı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Ankara-İstanbul ulaşımını sağlayan yolda çok sayıda araç mahsur kalırken, karayolları ekiplerinin yolda çalışma yapmamasına sürücüler tepki gösterdi. Araçların yaklaşık 4 saat boyunca Kemikli rampalarında kalması sonrası köylüler traktörlerle yolu açmaya çalıştı. Trafik polisleri İsmetpaşa rampaları ile Kemikli rampalarında tonajlı araçlar ile kar lastiği ve zincir bulunmayan otomobillerin geçişine izin vermezken, yol boyunca park eden tırlar ve ağır tonajlı araçlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Kar yağışı Safranbolu’da da etkili oldu. Kar kalınlığının yaklaşık 10 santimetreye ulaştığı kentte trafiğe kapanan yollar belediye ekiplerinin kar küreme ve tuzlama çalışmaları sonrası yeniden trafiğe açıldı.

Karabük Valisi Fuat Gürel’in il ve ilçe genelinde okulların 1 gün arayla tatil edildiğini duyurmasının ardından öğrenciler parklarda kardan adam yaparak kartopu oynadı. Çok sayıda maddi ve yaralamalı kazanın meydan geldiği Karabük’te kar yağışının yarına kadar aralıklarla devam edeceği öğrenildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KTÜ’den “Haydi KTÜ’yü Sen İfade Et” temalı slogan yarışması

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 08:12
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörlüğünce “Haydi KTÜ'yü Sen İfade Et” temalı slogan yarışması düzenlenecek.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, ülke genelini kapsayan yarışmaya başvuruların 15 Nisan 2024 tarihine kadar KTÜ'nün resmi internet sitesi üzerinden veya “www.ktu.edu.tr/bks2024” adresinden yapılabileceği belirtildi.

Jüri değerlendirmesinin 15 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasında yapılacağı ve sonuçların 8 Mayıs'ta kamuoyuna duyurulacağı vurgulanan açıklamada, yarışmanın birincisine 20 bin lira, ikincisine 10 bin lira, üçüncüsüne ise 5 bin lira ödül verileceği kaydedildi.

Açıklamada, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı'nın şu görüşlerine yer verildi:

“KTÜ olarak öğrencilerimizin ve toplumun üniversitemizi nasıl gördüğünü, hangi değerleri önemsediğini bu yarışma ile öğrenmeyi amaçlıyoruz. Sloganlar, üniversitemizin ruhunu ve misyonunu yansıtmalıdır. Bu yarışma, katılımcılara KTÜ'yü ifade etme ve üniversitemizin kimliğine katkıda bulunma fırsatı sunacak. Belirlediğimiz slogan, uzun yıllar KTÜ'yü temsil edebilecek.”