Karabük’te Avlanma Yasağı Başladı

Karabük’te Avlanma Yasağı Başladı

Yayın: 14.03.2019 19:45
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te 2018-2019 av döneminin Merkez Av Komisyonu Kararı uyarınca 3 Mart 2019 tarihi itibariyle kapandığı belirtildi.

Karabük Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Av ve yaban hayvanlarının üreme döneminin başlaması nedeniyle, 04 Mart 2019 tarihinden itibaren avın açılacağı Ağustos ayına kadar bu dönemde avcılık faaliyetleri yasak dönemine başlanmıştır. Av ve yaban hayvanlarının üreme, eş tutma, yavru büyütme ve erginleşme evrelerini içine alan bu süre zarfında toplumun tüm kesimlerinin tabii ortamlara çıkarken daha hassas hareket etmesi, av ve yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarının toplanmaması hususunda tüm halkımızın daha duyarlı olmaları, yaban hayvanlarının yaşama alanlarının korunması ve onların rahatsız edilmemesi, ayrıca halkımızın herhangi bir yasal işlem ile karşılaşmaması için dikkatli olmaları gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Atatürk’ün Mirası: Savarona Yatı ve Ertuğrul Gemisi

Yayın: 29.03.2024 11:12
Paylaş:
A+ A-

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi mirası Savarona’nın haziran ayı sonunda deniz eğitimleri ve tanıtım faaliyetleri kapsamında seyir yapabilir hale gelebilmesinin planlandığını bildirdi.

Bakan Güler, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan’ın “Savarona Yatı ve Ertuğrul Gemisi’nin müze haline getirilmesi” hakkında yazılı soru önergesini yanıtladı.

Savarona’ya ilişkin bilgi veren Güler, “Savarona’nın 2024 yılı haziran ayı sonunda deniz eğitimleri ve tanıtım faaliyetleri kapsamında seyir yapabilir hale gelebilmesi planlanmakta olup bu maksatla İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda bakım/onarım faaliyetlerine yoğun olarak devam edilmektedir.” ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Güler, Ertuğrul Gemisi hakkında ise şunları kaydetti:

“M/G Ertuğrul’un tarihi önemine binaen anısının yaşatılması ve tarihi hikayesinin halkımızla buluşturulması maksadıyla Kıbrıs Barış Harekatı ile özdeşleşmiş şehrimiz olan Mersin’de, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bağlısı Mersin Deniz Müzesi bahçesine M/G Ertuğrul’a ait gemi topu, gemi demiri, tonoz, gemi direği yerleştirilmiş ve müzecilik unsuru olarak 17 Kasım 2023’ten itibaren müzedeki Kıbrıs Barış Harekatı ile ilgili diğer objelerle birlikte sergilenmeye başlanmıştır.

Mersin’in sergileme alanı olarak seçilmesinin bir diğer nedeni de M/G Ertuğrul’a adını veren 1890’da Japonya’da batan Ertuğrul Fırkateyni şehitlerinin ebedi istirahatgahı olan Kushimoto şehrinin, Mersin ile kardeş şehir olması ve anılan müzede bununla ilgili de bir köşe bulunmasıdır. Geminin pervane ve tonoz demiri de Kıbrıs/Magosa Deniz Komutanlığı’nda sergilenmektedir.” (AA)