“Karabük’te Binlerce Emeklilikte Yaşa Takılan Varmış..”

“Karabük’te Binlerce Emeklilikte Yaşa Takılan Varmış..”

Yayın: 08.02.2019 21:41
Paylaş:
A+ A-

Ülke gündeminin en baş maddeleri arasında yer alan Emeklilikte Yaşa Takılanların 10 şubat 2019 günü, Ankara/Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde,seslerini duyurmak,sorunlarına çözüm aramak üzere bir araya gelecekleri belirtiliyor ve bu anlamda “Karabük’te binlerce EYT mağduru var bu insanların büyük bölümü de Ankara’da yapılacak toplantıya katılmayı düşünüyorlar..” yolunda bilgiler veriliyor.

Emeklilikte Yaşa Takılan mağdurlar “Bilindiği gibi prim gün sayımız dolsa bile,gerekli yaşı doldurmadığımız için emekli olamıyoruz.Ülke genelinde 700 bin civarında EYT mağduru var.Bu mağdurların içerisinde,yaşlı diyerek çalıştırılmayanların sayısı çok/çok fazla.Yaşı dolmadığı için emekli parası da alamayan,işini de kaybetmiş bu insanların durumu içler acısı..” ifadeleri kullanılıyor.

İşini kaybetmiş,yeni iş bulamayan ve yaşı dolmadığı için Emekli de olamayan bu insanların ,Sağlık Hizmetlerinden de yararlanamadığını ileri süren,konuya yakın çevreler “İşini kaybetmiş,yaşından dolayı yeni iş bulamayan, yaş haddini doldurmadığı için emekli de olamayan bu insanlar gerçekten çok sıkıntı içinde yaşamaya çalışıyorlar.Bilindiği gibi bu konu ile ilgili olarak TBMM’NE İYİ Parti bir Yasa önerisi verdi,ancak bu öneri AKP ve MHP Oyları ile reddedildi bu haksızlığın giderilmesi için 10 Şubat günü binlerce,belki de yüzbinlerce insan Ankara’da toplanacağız..” görüşlerini dile getiriyorlar.

Kısaca EYT mensupları olarak bilinen ve Ülke genelinde sayıları 700 bin civarında olduğuna ilişkin Kamuoyu’na bilgiler verilen “EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARIN..” Karabük ve İlçelerinde de binlerce olduğuna dikkat çekilerek “10 Şubat günü Ankara/Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezinde ki toplantıya, Karabük mağdurları da katılacaktır.Hatta EYT Mağdurlarının kurduğu Derneğin Karabük Şubesini kurmak üzere çalışmaların yapıldığını da, Karabük Kamuoyu’na ve bu mağdurlara müjdelemek mümkün..” yaklaşımları da dikkat çekmektedir..

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum’da 1 kişinin yaralandığı trafik kazası kamerada

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – Çorum'un Alaca ilçesinde hafif ticari araçla otomobilin çarpışması sonucu 1 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasına yansıdı.

Erdal K. idaresindeki 19 BE 891 plakalı otomobil, Çorum-Yozgat kara yolu Zile Kavşağı'nda Ali Yücel Ç'nin kullandığı 60 DG 424 plakalı hafif ticari araçla çarpıştı.

İhbar üzerine kaza yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kazada yaralanan otomobil sürücüsü, sağlık ekiplerince Alaca Devlet Hastanesine, ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Kaza anı çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi.