Karabük’te Kaçakçılık Operasyonu: 2 Gözaltı

Karabük’te Kaçakçılık Operasyonu: 2 Gözaltı

Yayın: 06.11.2020 22:59
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te gerçekleştirilen kaçakçılık operasyonunda 2 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılık olaylarının önlenmesine yönelik yaptıkları çalışmada, Safranbolu ilçesinde A.D.’ye ait dükkanda kaçak olarak cinsel içerikli ürün satışı yapıldığını tespit etti. Ekipler tarafından işyerinde yapılan aramalarda, 87 paket cinsel içerikli hap, 16 adet cinsel içerikli içecek, 12 adet cinsel içerikli çikolata, 8 adet cinsel içerikli sprey olmak üzere toplamda 123 adet cinsel içerikli ürün ele geçirildi.
Operasyonda gözaltına alınan A.D. ve işyeri çalışanı C.Y. hakkında işlem başlatıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Hüyük çileği ve Söke pamuğu AB’de tescil yolunda

Yayın: 25.04.2024 13:22
Paylaş:
A+ A-

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) Başkanı Muhammed Zeki Durak, Hüyük çileği ve Söke pamuğunun coğrafi işaret tescil başvurusunun Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından uygun bulunduğunu ifade etti.

Durak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, AB’de tescil süreçleri devam eden ürünlere ilişkin bilgi verdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde “uluslararası coğrafi işaret seferberliği” başlatıldığını hatırlatan Durak, bu kapsamda başvurusu yapılan Hüyük çileği ve Söke pamuğunun tescillenmesini beklediklerini bildirdi.

Durak, şunları kaydetti:

“AB’de tescil süreçleri devam eden coğrafi işaretlerimizden müjdeli haberler almaya devam ediyoruz. Aydın’ın incilerinden Söke pamuğu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız öncülüğünde başlattığımız uluslararası coğrafi işaret seferberliği kapsamında TÜRKPATENT olarak başvurusunu hazırladığımız Konya ilimizin önde gelen kıymetli ürünü Hüyük çileği de AB nezdinde tescillenecek. AB Komisyonu tarafından başvuruları uygun bulunan iki coğrafi işaretimiz, AB Resmi Gazetesi’nde 3 aylık itiraz süresinin dolmasının ardından tescil edilecek. Bugün itibarıyla AB’de tescilli 21 coğrafi işaretimiz bulunuyor. 7’si ilan aşamasında bulunan 51 başvurumuzun işlemleri ise devam ediyor.”