Karabük’te Kısmi Sınıflarda Uzaktan Eğitime Geçildi

Karabük’te Kısmi Sınıflarda Uzaktan Eğitime Geçildi

Yayın: 31.03.2021 22:15
Paylaş:
A+ A-

Korona virüs vaka sayısı olarak yüksek riskli kategorili iller arasında yer alan Karabük’te ana sınıfı, ilkokul, 8. ve 12. sınıflar da yüzyüze eğitime devam edildiği bildirildi.
Karabük Valiliği ana sınıfı, ilkokul, 8. ve 12. sınıflar da eğitimin yüzyüze ve seyreltilmiş olarak devam edeceği bildirilirken harici sınıflarda uzaktan eğitime geçildiği açıklandı.
Özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okul ve sınıfların da tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edileceğinin ifade edildiği açıklamada, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında da yüz yüze eğitimin uygulanmasına karar verildiği belirtildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Escarus “Green Bond Principles” Danışma Kurulu’na 3. kez seçildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.03.2024 12:36
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) iştiraki Escarus, 2023-2024 dönemi için üçüncü kez Yeşil Tahvil Prensipleri (Green Bond Principles-GBP) Danışma Kurulu üyeliğine seçildi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yeşil tahvil ve sürdürülebilir finans dünyasındaki çalışma ve gelişmeler konusunda GBP İcra Kurulu'na görüş veren, sektörel deneyimlerini paylaşan bir yapı olarak görev yapan global organizasyonun danışma kurulu üyeliğine ilk kez 2019 yılında seçilen Escarus, 2023-2024 döneminde de danışma konseyinde yer alan 45 üyeden biri oldu.

GBP Danışma Kurulu, küresel piyasada sürdürülebilir finans alanında pazar farkındalığını ve erişimi artırarak daha fazla etkileşime imkan sağlama rolünü üstleniyor.

Üyeler gönüllü başvurular sonucunda, her yıl yenilenebilen bir yıllık dönem için İcra Komitesi tarafından seçiliyor. Seçimler, kurul üyeleri ve gözlemcilerinin yanı sıra, borsalar, veri sağlayıcıları, derecelendirme kuruluşları, dış incelemeciler, hukuk firmaları ve sivil toplum gibi kilit piyasa paydaşlarının dengeli bir temsiline dayanıyor. Danışma Kurulu, GBP İcra Komitesi'ni yeşil ve sürdürülebilir tahvil dünyasındaki güncel gelişmeler ve trendler konusunda bilgilendirme ve yönlendirme görevini üstleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen, Escarus Genel Müdürü Dr. Kubilay Kavak, 2019 ve 2021'in ardından üçüncü kez GBP Danışma Kurulu'nda yer almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Kavak, “Her yıl seçimlerle yenilenen danışma kurulu, gelişmekte olan piyasalarda yeşil ve sürdürülebilir tahvil uygulamalarının çeşitlenmesi konusuna odaklanıyor. Bu doğrultuda biz de Escarus olarak, geniş bir coğrafyayı temsil eden çok sayıda ülke temsilcileri arasından belirlenen 45 şirketten biri olmayı başardık. Bu takdiri, TSKB'nin 40 yıla yakın zamandır kararlılıkla uyguladığı derin sürdürülebilirlik uzmanlığından beslenerek yenilikçi bir bakış açısıyla sunduğumuz danışmanlık hizmetlerimize borçluyuz.” ifadelerini kullandı.

Danışma Kurulu'nda Escarus'u temsilen yer alan Escarus Direktörü Melis Bitlis ise, “Kurulda Escarus'a üçüncü kez layık görülen bu misyon, şirketimize duyulan güvenin de somut bir göstergesi. Önümüzdeki dönemde de ülkemizin düşük karbonlu ekonomiye geçişini hızlandırmak amacıyla sürdürülebilir finans dünyasını destekleyerek bu güveni ileriye taşıyabilmek için elimizden gelen tüm gayretle çalışmayı sürdüreceğiz.” değerlendirmelerinde bulundu.