Karabük’te vatandaşların su faturası eziyeti

Karabük’te vatandaşların su faturası eziyeti

Yayın: 31.07.2022 13:21 |Güncelleme: 01.08.2022 09:49
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediyesi’nin su tahsilat veznelerinde az sayıda personel olması nedeniyle vatandaşların su faturalarını yatırırken büyük sıkıntı çektikleri öğrenildi.

Karabük Belediyesinde su faturalarında sistem değişikliği sebebiyle uzun süredir su faturasını ödeyemeyen vatandaşların su tahsilat veznelerine akın etmesi nedeniyle yaşanan yoğunluktan dolayı veznenin önünde metrelerce kuyruk oluşuyor. Zaman zaman bu kuyruğun dışarıya da taştığı gözlenirken, su tahsilat veznesinde bir tek personelin verilmesine bir anlam veremediklerini belirten vatandaşlar “ Hangi çağda yaşıyoruz. Su paramızın faturasını dahi yatırırken, eziyet çekiyoruz. Bu durumumuzu Belediye Başkanımız görmüyor mu?  Veya duymuyor mu? Yazın sıcağında su paramızı yatırmak için sıraya girip saatlerce bekliyoruz. Üstüne bir de Covid-19 salgını yeniden başladı. Kimse de maske yok, mesafe yok, insanlar nerde ise üst üste sıra bekliyorlar. Burada fazla vezne olmasına rağmen tek bir veznede bir memur var. Buraya birkaç memur daha görevlendirip bu sıkıntımızı gidermeleri gerekiyor. Su parası yatırma sırasında beklerken zaman zaman tartışmalarda yaşanıyor.  İnşallah daha bir büyük bir tartışma veya kavga çıkmadan bu sorun çözülür. Bizler Belediye Başkanımız Rafet Vergii’ye sizlerin aracılığı ile sesleniyoruz. Gelsin buraya bir baksın, düştüğümüz durumu görsün, kendisi gelsin de burada su faturası yatırmak için sıra beklesin, nasıl oluyormuş görsün” dediler

İŞ YERİ SAHİPLERİ DE TEPKİLİ

Karabük Belediyesi tarafından ticarethanelerde akıllı sayaç sistemine geçilmeye başlamasına rağmen, birçok iş yeri sahibi bu uygulamaya da tepki gösteriyor. Eski su sayaçlarını söküp, akıllı su sayacı takılırken, ticarethane sahibine yaklaşık 900 Lira bir maliyet çıkartılırken, sökülen eski sayaçlarını da belediyenin aldığı belirtiliyor. Takılan yeni sayaç ücretlerinin de yüksek olduğundan yakınıyorlar.(Ergin Ertuğrul)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Görele’de “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Giresun'un Görele ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin destansı mücadelesinin anlatıldığı “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Uğur Bilgi'nin yönettiği, eğitmenliğini ise Nur Tuba Bankoğlu'nun yaptığı oyunda Görele Anadolu Lisesi öğrencileri rol aldı.

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunu izleyen Belediye Başkan Vekili Hediye Dülger, öğrencilerin Çanakkale'de yaşanan destansı mücadelenin ruhunu salona en iyi şekilde yansıttıklarını söyledi.

Dülger, öğrencileri tebrik ederek, çeşitli hediyeler verdi.