Karabük’ün En Yüksek Kule Asansörünün Açılışı Yapıldı

Karabük’ün En Yüksek Kule Asansörünün Açılışı Yapıldı

Yayın: 03.09.2021 23:45
Paylaş:
A+ A-

(İHA) – Karabük’te 53 metre yüksekliği ile en büyük asansör olma özelliği taşıyan kule asansör düzenlenen törenle hizmete girdi.
Karabük Belediyesi tarafından 2 milyon 300 bin TL’ye yaptırılan kule asansörünün açılışı yapıldı. Namık Kemal ve Kartaltepe Mahallesi sakinlerinin hizmetine sunulan kule asansörü ile yayaların kentin yüksek kesimlerindeki mahallelere ulaşımını kolaylaştıracak. İki mahalle arasındaki 210 basamaklı merdivenin yanına yapılan 53 metre yüksekliğindeki kule asansör kentteki en yüksek asansör olma özelliği taşıyor.
Açılış öncesi konuşan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, kentin en büyük kule asansörünü yaptıklarını belirterek, “Kendi rekorumuzu kırıyoruz. Karabük’ün en yüksek asansörü oldu. 4 mahalleyi hem okullar bölgesine hem de hastaneye ulaştıracak. Yürüyerek 15-20 dakikada hastaneye veya okullara ulaşılabilecek. Şu anda kendi kendimize yarışıyoruz. Yüksek olan mahallelerimizde ulaşımı hemen hemen tamamladık diyebiliriz. Köprülerle, yürüyen merdivenle, yatay ve dikey asansörle bütün yüksek mahallelerimize çıkabilecek durumdayız’” dedi.
Şu anda kentte asansör yapabilecekleri bir noktanın kalmadığını aktaran Vergili, “Şu anda 2-2.5 yıllık programımız genelde gençler üzerine olacak. Çok güzel bir elektronik ortamda spor programını ele aldık. Bu dünyada çok revaçta olan bir program. Belki de Türkiye’de ilk programlardan birisi olacak” diye konuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Gölgeyim Ben” Karabük’te okuyucusuyla buluşuyor

Yayın: 29.03.2024 16:54
Paylaş:
A+ A-

The Poet House tarafından yayımlanan mini kitapta Tuğba Turan’ın “Gölgeyim Ben” adlı hikayeleri İsmail Sertaç Yılmaz tarafından çizilen illüstrasyonlarla bir araya getirildi.

Karabük’te polisiye ve gerilim türünde kitap yazan Tuğba Turan, güçlü kalemiyle yeni bir başarıya imza attı. Karabük’ün yetenekli yazarı Tuğba Turan, bu kez okuyucusunu dört hikayede buluşturuyor. Hikayelerinde, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmaktan çıkıp, kendi güçlerini keşfetmelerine vurgu yapıyor. Karakterinin gölge üzerinden güçlenmesi, aslında kadınların toplumda ikinci planda tutulduğu, bastırıldığı ve görmezden gelindiği gerçeğini simgeliyor. Ancak bu hikayeler, kadınların içlerindeki gücü keşfetmeleri ve erkek egemen topluma karşı mücadele vermeleri üzerinden umut ve ilham veriyor. Gölgelerden güç alan anti-kahramanın, kadınların kendilerini güçlü ve değerli hissetmelerine yönelik bir metafor olması da bu mesajın önemli bir parçasını taşıyor. Bu hikayeler, kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını, seslerini duyurmalarını ve adalet arayışlarında korkusuzca ilerlemelerini konu alıyor. Bu sayede, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmayı reddederek kendi ışıklarını yakmaları ve hayallerine doğru ilerlemeleri teşvik ediliyor.

Bu kitap aynı zamanda sakin kitap ‘slow book’ projesi, hızlı tüketilen kitaplara karşı bir başkaldırı niteliği de taşıyor. Hikayelerinde gücünü gölgeden alan anti-kahramanın yaratıcısı Turan, kitabında şu ifadelerde bulunuyor: “Ben yoklukla güçlendim. Hiçlikten doğdum. Bir kadının içine düşerken zevk veren, düştükten sonra istenmeyen bir bebek gibi, boşluğu doldurdum. Ben oldum” sözleriyle karakterinin iç dünyasını anlatarak, kadınların sessizliklerine ses katmayı hedefliyor.

“Gölgeyim Ben”, kadınların güçlenme sürecini ve adalet arayışını ele alan etkileyici hikayelerle dolu bir kitap olarak okuyucularla buluşacak. Bu kitap ile Yazar Tuğba Turan’ın Karabük ve Türkiye genelinde edebiyata ve sanata farklı bir bakış açısı getireceğinin mesajı veriliyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)