Karabük’ün Sahibi Yok Mu?

Karabük’ün Sahibi Yok Mu?

Yayın: 26.10.2017 00:09
Paylaş:
A+ A-

Kardemir Karabükspor’da son günlerde işler iyi gitmiyor. Kulübün maddi sıkıntılar içinde olduğu, kamuoyuna açıklandı. Başkan Feridun Tankut, Karabük milletvekilleri Mehmet Ali Şahin, Burhanettin Uysal, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan beylerle Ankara’da bir araya gelerek kulübe maddi kaynak yaratılması konusunda bir dizi görüşmelerde bulundu.Kardemir Karabükspor’da son günlerde işler iyi gitmiyor. Kulübün maddi sıkıntılar içinde olduğu, kamuoyuna açıklandı. Başkan Feridun Tankut, Karabük milletvekilleri Mehmet Ali Şahin, Burhanettin Uysal, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan beylerle Ankara’da bir araya gelerek kulübe maddi kaynak yaratılması konusunda bir dizi görüşmelerde bulundu.

Sayın Başkan daha önce de Valimiz Kemal Çeber ve Kardemir Yönetim Kurulu ve Kardemir Genel Müdürü ile Karabükpor’a maddi destek konusunda görüşmeler yaptığını biliyoruz. Kardemir’de ki genel kurulun 1 Kasım 2017 tarihinde yapılacağından yardım konusunda kulübe net bir bilgi verilmediği söylenmektedir.

Kardemir Karabükspor denilince bu şehirde yönetim yapılırken Şehir + Kardemir + Sendika üçlüsünün bir araya gelerek oluşturdukları kişilerden oluşurdu. Kardemir Karabükspor’un genel kurullarında bakıyorum, maalesef bu geleneğin bozulduğunu görüyorum. Tabiri Caiz ise kimse taşın altına elini koymuyor. Herkes işin reklam kısmında. Beyler bu takım Süper Ligde oynuyor. Kardemir Karabükspor bu ligin bütçesi en düşük takımlarından bir tanesi. Bir sıralama yapsak 18 takımdan içinden ya 17. Sıradadır ya da 18. Sırada. Kardemir Karabükspor’un toplam bütçesi 12 milyon avro. Bir örnek verecek olursak, Antalyaspor’un Nasri için verdiği bonservis bedeli 4 milyon avro. Karabükspor’un bütçesinin tamamına denk geliyor. Biz istiyoruz ki Fenerbahçe’yi, Galatasaray’ı, Beşiktaş’ı ve diğerlerini yenelim. Bunu söylememde ki maksat şu. Bu bütçeyle bu kadar takım yapabilirsiniz.

Şimdi gelelim bundan sonrasında neler olur. Eğer bu şehrin sahipleri bu takıma sahip çıkmazsa Bir Zonguldak oluruz, bir Kocaeli oluruz, Bir Sakarya oluruz. Benden söylemesi. Şimdi birlik, beraberlik zamanı. Milletvekillerimizden, belediye başkanlarımıza, Kardemir’den, Ticaret ve Sanayi Odamıza, iş adamlarımıza velhasıl Karabük’ü seven herkese sesleniyorum, herkesi gücü nispetinde bu takıma yardımcı olma mecburiyetindedir.

Son sözümde Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Sayın Feridun Tankut ve yönetim kuruluna, Lig başlayalı 9 hafta oldu, ikinci teknik adamı takımın başına getirdiniz. O yetmiyormuş gibi bir de idari menajer adı altında Koray Çölgeçen diye birini getirdiniz. Bunlar bu kulübe bedavaya gelmediler herhalde. O zaman yönetimde kendi muhasebesini yapacak. Bir nerde hata yapıyoruz diye. Taraftar stada gelmiyor, neden acaba. Bu soruları kendinize soruyor musunuz veya taraftarı stada çekebilmek için hangi projeleri geliştirdiniz. Acaba Karabük halkı sizi sevmiyor mu, bunlar hep cevap bekleyen sorular.

Karabük’ün gerçek sahipleri 3 Kasım tarihine kadar Karabükspor’a gereken destek verilmezse 4 Kasım’da futbolcular idmana çıkmazlar. Bu demek oluyor ki biz Süper Ligde misafiriz, yol yakınken bir an önce bu katkıyı sağlayalım. Aksi taktirde kaçan balık büyük olur.

5 kişi görüş bildirdi

  1. Ne Desek Boş.

    Sn. Harmanbaşı,

    Sene başında bile bile lades yapıp hiç bir vizyonu olmayan Erkan hocayı Süper lige hoca olarak getirmek, şimdi futbolu yeni bırakmış Koray idari menejer, takımla ilgilenecek ama bu adam takıma ne verecek Yabancı dil biliyor mu? yabancı futbolcularlara nasıl yardımcı olacak yoksa sadece Maaş mı alacak ve maaşı ne kadar,
    Herkesin gördüğü bu takıma sağ bek,10 numarar, forvet lazımı hiçe sayıp görmezden gelen,en önemli hücum gücü Latovleviciyi son gün satan ve ondan gelen parayı Koraya veren, Ferudun Başkan sağda solda ağlayacağına önce bu soruların cevabını versin,

    Bu takım 9 maçtan 4 tanesini kazanıp 2 beraberlik alabiyseydi ve normal şartlarda daha fazalsı bile alınırdı, 10 milyon gelir gelecekti ve şimdi kimse maddi imkazsızlıklardan söz etmeyecekti.

  2. RADAR

    sAYIN hARMANBAŞI BU YAZILARI YA SÜREKLİ YAZ YA DA BIRAK BU İŞİ GERÇEKTEN SIKICI OLDUN. rahmetli yavuza kızıyorduk ama sen onun kadar olamadın.

  3. FUAT ABİNİN YERİ

    RAHMETLİ FUAT ABİNİN YERİ DOLDURULAMAZ ZATENDE DOLDURULAMADI.O HASBİ VE KARABÜKSPOR İÇİN,KARABÜKTE SPOR İÇİN YAZARDI.HARMANBAŞI VE GİBİLER HESABİ YAZIYORLAR BİRİLERİNE GÜZELLEME YAPMAK İÇİN YAZIYORLAR.
    RAHMETLİ FUAT ABİ HEP VE HER ZAMAN KARABÜKSPORUN MENFAATİ İÇİN YAZARDI.ŞİMDİ BAKIYORUZ KARABÜKSPOR ÜZERİNDEN MENFAAT İÇİN YAZIYOLAR.SIKIŞINCA MİLLETVEKİLLERİ YARDIMCI OLSUN.VALİ BEY YARDIMCI OLSUN FİLAN GİBİ İÇERİĞİ OLMAYAN BİR SÜRÜ ZIRVA.İYİDE BU HALE DÜŞÜRENLER NOLACAK..?
    NURLAR İÇİNDE IŞIKLAR İÇİNDE YAT FUAT ABİ

  4. Muhtar bi anlat hele

    İbrahim muhtar bi anlat hele BU ŞEHRİN SAHİPLERİ KİMMİŞ bunu bi anlat bizde bilelim.Ya Muhtar senin tabirinle bu şehrin sahipleri para bulacaklar senin devamlı güzelleme yaptığın Feridun efendi paraları çarçur edecek.Hangi takım lige 27 milyon kuru parayla başladı muhtar 27 milyon kuru parayla 250 milyonluk takım kurulur hani nerde.Sende maval okuyosun şehrin sahipleri sahip çıkmalılarmış.Şehir zatten senin işverenin Rafet Vergili sayesinde kasabaya dönmüş sen neler yazıyon dustum.

  5. Metin sağlam

    Koray Çölgeçen uzun yıllar süper ligte oynadı ayrıca İngilizcesi çok iyi seviyede..takımı çok iyi motive ediyordu.insanlara atıp tutarken araştırın?Adamın 1 ayda aldığı para 10 bin tl maaş,diğer kuluplerde idari menejerlere 40-50 bin tl veriyorlar…burdan sallamak kolay,Allah yukarda elinizi vicdanınıza koyun,yazıktır,günahtır.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor, Mehmet Ali Yılmaz’ın başkanlığında önemli başarılara imza attı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzonspor, hayatını kaybeden onursal başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın kulüp başkanlığı döneminde 4 kupa kazandı.

Trabzon'da 21 Ekim 1948'de dünyaya gelen Yılmaz, İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu. Yılmaz, iş insanı, medya patronu, siyasetçi ve spor yöneticisi olarak tanındı.

1982-1983 sezonunda Trabzonspor'un 8. başkanı olarak seçilen Mehmet Ali Yılmaz, bu görevini 1987-1988 sezonun ortasına kadar sürdürdü. Bir yıllık aranın ardından 1989'da tekrar başkanlık koltuğuna oturan Yılmaz, 1992'ye kadar görevde kaldı. Üçüncü başkanlık dönemi 1996'nın sonundan 2000 yılının sonuna kadar devam eden Mehmet Ali Yılmaz, kulüpte en uzun süreyle başkanlık yapan kişi oldu.

Trabzonspor, Yılmaz'ın başkanlığı döneminde 1982-1983 sezonunda Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1983-1984 sezonunda lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası, 1984-1985 sezonunda Başbakanlık Kupası olmak üzere 4 kupa kazandı.

Kulüpte 1988'de yapılan Divan Başkanlık Kurulu'nda verilen önergeyle Mehmet Ali Yılmaz, kulübün onursal başkanlığı ünvanını elde etti.

Yılmaz, bordo-mavili kulüpte tesisleşmenin de ilk adımlarını attı. Mehmet Ali Yılmaz'ın ismi kulübün mevcut tesislerine verildi.

Mehmet Ali Yılmaz, 1991 genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi'nden Trabzon milletvekili seçilerek, 49 ve 50. hükümette Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yaptı.

Mehmet Ali Yılmaz'ın Bakanlığı döneminde Türkiye Futbol Federasyonu özerk bir yapıya kavuştu. Yılmaz, futbolda havuz sistemini düzenleyen kişilerden biri oldu.