Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 11.09.2020 23:14
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te, karantina kurallarına uymayanlar, ceza kesilerek yurtlara yerleştirilecek, yurtta kaldığı süredeki giderler kendilerinden tahsil edilecek ve haklarında suç duyurusunda bulunulacak.
Karabük Valiliği tarafından yapılan açıklamada, korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantina kurallarına uymayarak insanların hayatını tehlikeye atanlara 3 bin 150 lira ceza kesileceği belirtildi. Kurallara uymayanlar hakkında 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları için suç duyurusunda bulunulacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Covid-19 testi pozitif veya temaslı olarak karantina altında olup, karantina kurallarını ihlal ederek toplum sağlığını tehlikeye atan kişilere 3 bin 150 TL idari para cezası kesilecek ve Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarına alınacak ve karantina sürelerinin tamamlanması sağlanacaktır. Bu kişilerin Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında kalma süreleri boyunca oluşacak olan konaklama yemek gibi tüm masraflar kendilerinden tahsil edilecek olup, bu şahıslar hakkında Türk Ceza Kanunu gereğince 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”