“KARDEMİR Genel Kurulu,TBMM’ye Taşındı…”

“KARDEMİR Genel Kurulu,TBMM’ye Taşındı…”

Yayın: 03.01.2021 21:10
Paylaş:
A+ A-

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili ve İYİ Parti GRUP Başkanvekili LÜTFÜ TÜRKKAN,TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi vererek,2 Kasım 2020 tarihinde yapılan KARDEMİR Olağanüstü Genel Kurulu’nda yapılan Yönetim Kurulu seçimlerine,SKP Başkanı tarafından yapılan müdahale iddialarını sordu.Hazine ve Maliye Bakanı LÜTFİ ELVAN’IN cevaplandırması istemi ile verilen  önerge de “SPK Başkanı’nın KARDEMİR Genel Kurulu’na müdahale iddiaları ne derece doğrudur..”  anlamında bir sorunun cevabı istendi.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili ve İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili LÜTFÜ TÜRKKAN,TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi vererek “2 Kasım 2020 tarihinde yapılan KARDEMİR Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu’na,SPK Başkanı’nın müdahale edip/etmediğini sordu..” ve böyle bir müdahalenin “Ne derece yasal olduğuna..” Hazine ve Maliye Bakanı LÜTFİ ELVAN’IN cevap vermesini istedi.

Hazine ve Maliye Bakanı LÜTFİ ELVAN’IN cevaplaması istemi ile,TBMM Başkanlığı’na sunulan,İYİ Parti Kocaeli Milletvekili ve Grup Başkanvekili LÜTFÜ TÜRKKAN’NIN,KARDEMİR Genel Kurulu ile ilgili,önemli iddialar içeren soru önergesi aynen şu şekilde.

Türkkan, önergesinde; “Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KARDEMİR)’de 2017 yılından sonra Yönetim Kurulu’nda görev alacak isimler birçok kez değişmiştir. KARDEMİR ile ilgili olarak yaşanan süreçte Sermaye Piyasası Kurulu’nun tebliğine göre hareket edilerek 4 bağımsız üye tespit edilmiş, bu kişiler arasında AK Partili bazı eski milletvekillerinin de olduğu isimler yer almıştır.” diye yazan Türkkan, “Bu süreçte Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı’nın, KARDEMİR Yönetimi’ne atanacak isimlerin belirlenmesi konusunda müdahale ettiğine dair iddialar da şirkette daha önce görev yapmış kişiler tarafından dile getirilmektedir.” ifadesini kullandı.
Bu bilgiler çerçevesinde;
1- İddiaya göre; 30 Ekim 2020 tarihinde SPK Başkanı, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yolbulan ile görüşmesinde 12 isimden oluşan bir liste vermiş, hangi ismin hangi gruptan (A-B-D Grubu) seçileceğini de söylemiştir. SPK Başkanı ayrıca, Genel Kurul’u kimin yöneteceğini, yardımcı olacak isimleri de vererek 3 tane gözlemci göndereceğini, bunların dışına çıkılamayacağını ifade etmiştir.
Bu iddialar doğru mudur, Bakanlık’ın bu durumdan haberi var mıdır?
2- SPK Başkanı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Yolbulan’ı tehdit ettiği ve seçimlere müdahalede bulunduğu doğru mudur, bu durumdan Bakanlık olarak haberiniz var mıdır?
3- Bağımsız üyeler belirlenmesine rağmen, kanunlar çerçevesinde hareket etmesi gereken, devlete bağlı bir Kurul’un Başkanı’nın, bağımsız üyelerin aday olarak belirlenmesine karşı çıkarak yönlendirmede bulunması doğru mudur, hangi kanunda bununla ilgili madde yer almaktadır?
4- Yüzde yüzü halka açık bir şirkette, adeta korkutarak, seçme ve seçilmeye nasıl müdahale edilmektedir, bunun hukukta yeri var mıdır?
5- Sözü edilen iddialar hakkında Bakanlık herhangi bir inceleme başlatacak mıdır, bu doğrultuda nasıl bir yol izlenecektir?
6- Bakanlık tarafından yapılacak incelemenin ardından SPK Başkanı’nın görevden alınması düşünülmekte midir?
7- Bir şirkete Yönetim Kurulu atanması sürecinde böyle iddialar varken ülkeye yabancı yatırımcı gelmesi noktasında nasıl hareket edilmesi düşünülmektedir, bu konuda Bakanlık olarak görüşünüz nedir?

olarak görüşünüz nedir?

2 kişi görüş bildirdi

  1. karbuksevdalısı

    ya arkadaşım bu kadın ya gündemi takıp etmiyor yada adrese teslim iş almış olmalı .halka acık olan şirketlerde yönetim kurulu üyesi seçilme şartları ve şekl, belli burada bır baskı ve dayatma varsa bunu yönetim kurulundaki hissedarlar söylemesi lazım öncelikle onların hissetmesi lazım. KARABÜK SPOR SOYULURKAN KARDEMİR’de DEMSAN OLAYI PATLARKEN NERDEYMİŞ BU KADIN..PETKİM YÖNETİM KURULUNA Bülent Arınç seçilmedi mi buna dersın..KALTUĞUNU KAYBEDEN MUHALİF HİSSEDARLAR SANKİ SON CIRPINISI GİBİ …

  2. MERT

    Allahtan sen gündemi takip ediyorsun, kadın kim kadın sözde karbuksevdalısı, hoş rumuzunu bile Karabük yazamamışsın kime diyom ben…..

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

OVA-DER yönetimi İŞKUR Müdürü Sarıçam’ı ziyaret etti

Yayın: 25.04.2024 11:44
Paylaş:
A+ A-

Kısa adı OVA-DER olan Karabük Ovacıklılar Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Deligöz İŞKUR il Müdürü Ferhat Sarıçam’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu.

OVA-DER bünyesindeki Gençlik Kolları Başkanı Recep  Erburhan ve dernek yöneticilerinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Başkan Deligöz, “Biraz gecikmeli bir ziyaret oldu. Kıymetli müdürümüz Ferhat bey kısa bir süre önce umre ziyaretinden döndü. Hem umre ziyaretini hayırlamak hem de İŞKUR’daki görevi dolayısıyla başarılarının devamını dilemek üzere arkadaşlarımızla birlikte buraya geldik. Kısa sürede ortaya koyduğu üst düzey performans ve başarılı çalışmaları sebebiyle sayın müdürümüzü ve ekip arkadaşlarını bir kez daha tebrik ediyoruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İŞKUR Karabük İl Müdürü Ferhat Sarıçam ise nazik ziyaretleri ve güzel temennileri için OVA-DER Başkanı ve Deligöz ve heyetine teşekkür etti.