“KARDEMİR Piyasalarda Güven Tazeledi”

“KARDEMİR Piyasalarda Güven Tazeledi”

Yayın: 11.08.2021 22:00
Paylaş:
A+ A-

(İHA) – Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş. (KARDEMİR), açıkladığı 2021 yılı ilk yarıyıl mali sonuçlarına göre 1.42 milyar TL kar elde etti.

Milli ve yerli üretim enerjiyle milli ekonomiye katkı sağlayan Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarının A.Ş. (KARDEMİR), 2021 yılı ilk yarıyıl mali sonuçlarını açıkladı. Fabrikanın Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, şirketin 2021 yılı ilk yarıyıl mali sonuçlarında 1,42 milyar TL net kara ulaştığı bildirildi.

Şirketin 2021 yılı ilk çeyrek sonuçlarında olduğu gibi mali açıdan da büyüme ivmesini devam ettirdiğinin ifade edildiği açıklamada, “2020 yılının ilk yarıyıl mali sonuçlarında 323,6 milyon TL FAVÖK elde eden şirketimiz, bu yıl aynı dönemde yüzde 545 artışla FAVÖK’ünü 2,08 milyar TL’ye yükseltmiştir. Satış gelirlerimizde ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 96’lık artış ile 6,37 milyar TL’ye ulaşmıştır” denildi.

“Piyasa beklentisinin üzerinde artış göstermiştir”

‘Güçlü Yönetim, Sürdürülebilir Üretim’ yaklaşımı ile çalışmalarını duraksamadan sürdüren KARDEMİR’in, nitelikli insan kaynağı ile sektöründe öncü olmaya devam ettiğinin aktarıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Çelik piyasalarındaki talep ve fiyat artışıyla birlikte, güvenli satış politikamız, katma değerli ürün geliştirme ve pazarlama faaliyetlerimiz, verimli üretim ve etkin finansal yönetim sonucu olarak toplam satışlarımız ve karlılığımız, 2021 yılı ilk yarı yılına göre piyasa beklentisinin üzerinde artış göstermiştir. Kuruluşundan itibaren Türkiye’nin ve bölgesinin ekonomisine katkı sağlayan, yerli üretime değer veren, sosyal sorumluluk projeleriyle bölge kalkınmasına öncülük eden Kardemir’in, 2021 yılı ilk 6 ay sonuçlarının yatırımcılarımıza, çalışanlarımıza ve tüm paydaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ederiz.”

Açıklamada, yurtiçi pazarlama ve satış çalışmalarının yanı sıra ihracat alanında da gözle görülür bir artış yakalayan fabrikanın daha öngörülebilir bir finansal raporlama sistematiğine kavuşmak adına “UFRS9-Kur Riskinden Korunma (Hedge) Muhasebesi” sistematiğini bilanço üzerinde raporlanmaya başladığı, bunun sayesinde kura bağlı riskleri ve nakit yönetiminin daha etkin yönetileceği kaydedildi.

4 kişi görüş bildirdi

  1. karbuksevdalısı

    insanın inanası gelmiyor.eski yönetim lerde zarar etmeye alışmıştı kardemır.gerçek mi bu ..

  2. BOTANİKÇİ

    ıyı yonetim ıyı kar .bolgeye yoremıze hayırlı olsun kardemır ortakları ve karabuk kazansın..

  3. karabük köyü

    Kardemır emın ellerde simdiye kadar neden boyle kar açıklmadı..çok ilginç..

  4. Kayıt Dışı Terörü Mücadele

    Beyana Göre… Vergi vermemek için zarar beyan edenler… Kardemir gibi ülkemizde bir çok şirkette Devlet (gelir idaresi kurumu) meslek guruplarının (Muhasebeciler; Mali Müşavirler), Şirket yönetiminin verdiği bilgi ve belge doğrultusunda düzenlediği, bilançoya göre vergi keser kayıt eder.
    *Vatandaş fiş ve fatura almazsa devletine (milletinin) hakkına girmiş oluyor.
    *Şirketler , gider göstererek yada bir başka kalemler ile esas faaliyette kar eden şirketi bilanço da zarar göstererek devletine (milletinin) hakkına girmiş oluyor.
    *İdare Yönetici sorumluları, Vekil, Yargı kayıt dışında, gelişen güncel durumlar da kanun, düzenleme uygulama, denetim yapmazsa devletine (milletinin) hakkına girmiş oluyor.
    Tüm şirketler takip edilmesi gerekir…

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Altınbaş Üniversitesi öğretim üyeleri sosyal sorumlulukla ilgili söyleşi gerçekleştirdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Altınbaş Üniversitesi, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile gerçekleştirdiği söyleşide sosyal sorumluluk konusunu masaya yatırdı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesinin düzenlediği söyleşide, evsiz bireylere yardım elini uzatan Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüleri ve öğretim üyeleri bir araya geldi.

Açıklamada söyleşideki konuşmasına yer verilen Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Ayşegül Bayraktaroğlu Güner, İşletme Fakültesi öğrencilerinin, Sosyal Sorumluluk ve Kariyer Planlama dersi kapsamında, gruplar halinde, derneğin günlük rutin faaliyetinde, yemeklerin paketlenmesi, taşınması ve dağıtılması sürecinde gönüllü olduklarını belirtti.​​​​​​​

Öğrencilerin, sistematik bir faaliyet dahilinde, dezavantajlı gruplarla iletişim kurarak sosyal fayda yaratılması ve gönüllülük ruhu hakkında deneyim kazandıklarını anlatan Güner, “Bu deneyimin, öğrencilere yaşam boyu benimseyecekleri ve uygulayacakları değer ve prensipleri kazandırdığına eminim. Umarım tüm öğrencilerimiz, yeni gönüllü faaliyetler başlatma için inisiyatif alacak, katılımcı olacak ve çevresine de bu etkiyi aktaracaktır.” ifadelerini kullandı.

Altınbaş Üniversitesi ​​​​​​​​​Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü​​ Öğretim Üyesi Dr. Deniz Akgül, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile ortak gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesinde, öğrencileriyle birlikte 12'şer kişilik 3 grup halinde 3 akşam yemek dağıtımında aktif rol aldıklarına değindi.

Akgül, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Coşkulu katılımları, gönüllü olarak topluma hizmet etmenin ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha gösterdi. Her bir öğrenci, küçük bir katkının bile insanların hayatlarında fark yaratabileceğini deneyimledi. Ders kapsamında yapılan bu etkinlik, empati ve yardımlaşma duygularını da güçlendirdi. Öğrencilerimiz, birlikte çalışmanın ve bir amaç uğruna bir araya gelmenin getirdiği güçlü bağları hissetti. Bu deneyimin, onların gelecekte daha büyük toplumsal sorumluluklar almalarına ilham vermesini umuyorum.”

Çorbada Tuzun Olsun Derneği Başkanı Evren Tüfekçi de dernek olarak Taksim'de Gezi Parkı civarında yaşamlarını geçiren, ufak kazançlar elde ederek hayatta kalmaya çalışan evsiz bireylere destek olmaya çalıştıklarının altını çizdi.

– “6 bin 430 gönüllümüz var”

Gönüllülüğün sürdürülebilir olmasına dikkati çeken Tüfekçi, “Perşembe günleri tek kişiydim yanıma bir kişi arıyordum. Ama 7 yılda gönüllü ağımız arttı, 6 bin 430 gönüllümüz var. Sizin gibi üniversitelerin, akademisyen ve öğrencilerin desteği bizim için önemli. Gönüllülerimizin yüzde 85-90'ı üniversite öğrencilerinden oluşuyor. İnsanın böyle erken bir döneminde bu farkındalığa varması bireysel gelişimleri ve gelecek hayatları için önemli. Kariyerlerin açısından da önemli. Bu sürecin liselilere kadar inmesi gerekiyor.”açıklamasında bulundu.

Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüsü olarak çalışan Altınbaş Üniversitesi öğrencisi Qasim Ali ise dernekle yaptığı faaliyetlerin empati kurmasına yardımcı olduğunu aktararak, “Beni derinden etkileyen şey ise bu modern dünyada tüm ayrıcalıklar ve kolaylıklara rağmen, insanların hala temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamak için mücadele etmeleriydi. Bu yüzden bu sosyal sorumluluk bilinci dersini ve Çorbada Tuzun Olsun deneyimini çok değerli buluyorum.” yorumunu yaptı.