Kardemir’de 30 öğrenci daha işbaşı yapacak

Kardemir’de 30 öğrenci daha işbaşı yapacak

Yayın: 07.08.2022 14:16
Paylaş:
A+ A-

Mesleki ve Teknik Eğitim öğrencilerinin gerçek iş ortamlarında kalma sürelerinin artırılması ve mesleki ve teknik eğitim kurumlarının sektör liderleri ile yoğun bir şekilde etkileşim hâlinde olmaları eğitim-istihdam-üretim üçgeninin güçlenmesi kapsamında Karabük İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Kardemir AŞ arasında geçen yıl imzalanan İkili Mesleki Eğitim Uygulaması”nın bu yıl da devam edeceği öğrenildi.

Bölgenin Sesi’ne konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş,“Meslek Lisesi Memleket Meselesi” şiarıyla Ülkemizin ekonomik kalkınmasında ve gençlerin istihdamının sağlanmasında büyük önem arz eden mesleki ve teknik eğitime atfedilen değer Bakanlığımız 2023 Eğitim Vizyon Belgesinde açıklanan hedeflerle daha da artırılmıştır. İlimizin mesleki eğitimdeki kalitesini artırmak ve mesleki eğitim öğrencilerimizin nitelikli ve gelişime açık bireyler olarak yetiştirilmesini sağlamak en önemli görevlerimizdendir.

Karabük İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak bu doğrultuda iş dünyasının ihtiyaç duyduğu meslek ve alanlarda nitelikli işgücünün yetiştirilmesini sağlamak ve çocuklarımıza güzel ve parlak bir gelecek sunmak amacıyla Ticaret ve Sanayi Odalarımız, Organize Sanayi Bölgesi ve Meslek Odalarımız başta olmak üzere bölgemizde bulunan farklı sanayi kollarında hizmet veren sanayi kuruluşlarımız ile iş birliği içerisinde hareket etmekteyiz ve sürekli iletişim halinde projeler yürütüyoruz, Meslek Liselerimizi birlikte şekillendiriyoruz. Onlara da buradan teşekkür etmek istiyorum.

Bu çerçevede İlimizin büyük sanayii kuruluşlarından ve “fabrikalar kuran fabrika” unvanına sahip, şehrimizin ve ülkemizin sanayi lokomotifi Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Müdürlüğümüz arasında geçen yıl 16 Temmuz 2021 tarihinde “İkili Mesleki Eğitim Uygulamasına İlişkin Protokol” imzalamıştık.

Protokol ile Kardemir’in düzenlediği beceri eğitimi sınavları ve mülakatlarda başarılı olan 8.sınıftan mezun 30 (otuz) öğrencimiz 4 yıl boyunca mesleki eğitim yani teorik ve pratik eğitim yapmak üzere işletmeye kabul edilmişti. Bu yıl da iki bölüm üzerinden toplam 30 öğrencimiz daha Kardemir’de ‘İkili Mesleki Eğitim Uygulaması’ kapsamında değerlendirilecek” dedi.

Akbaş, yeni dönem protokolünü bu hafta imzalamayı planladıklarını da söyleyerek, “Belirlenen meslek dallarında öğrenim gören öğrencilerimizin 2 gün okulda teori, 3 gün Kardemir işletmesinde uygulamalı eğitim imkânına,

Kendilerine asgari ücretin %30’u kadar ücret, yemek, servis imkânları ve iş kıyafetleri verilecek, yani işletme personeli gibi bu imkânlardan faydalanacaktır.

Teorik dersleri, bilgisayar dersleri ve yaşam bilgisi seminerleri,

ve eğitim bitiminde Meslek Lisesi Diploması ve Ustalık Belgesi alma imkânı bulacaklardır. Yani bir anlamda tam donanımlı meslek elemanı olarak hayata atılmış olacaklardır” ifadelerine yer verdi.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’taki Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, depremlerde zarar görmedi.

İlçede yaşanan 4,7 ve 5,6 şiddetindeki depremlerin ardından Sebastapolis Antik Kenti, Anadolu Ajansı tarafından dron ile görüntülendi.

Antik kentin depremlerde zarar görmediği belirlendi.

Tokat kent merkezine 69 kilometre uzaklıktaki Sulusaray ilçesinin altında yer alan antik kentin ortaya çıkarılması için Tokat Müze Müdürlüğünce 1986'da sondaj kazılarıyla başlayan çalışmalar, sonraki yıllarda kurtarma kazısı şeklinde devam etti. 1991'de ara verilen çalışmalara 2013 yılında tekrar başlandı. Antik kentteki kazı çalışmaları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Temür'ün danışmanlığında sürüyor.

– Sebastapolis Antik Kenti

Antik kentin bazı kaynaklarda M.Ö 1. yüzyılda kurulduğu ifade ediliyor.

Roma İmparatoru Trajan zamanında M.S 98-117 yıllarında Pontus Galatius ve Polemoniacus eyaletlerinden ayrılarak Kapadokya eyaletine dahil edilen antik kentin 2 bin yıl önce Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olduğu belirtiliyor.

Döneminde çok az şehrin sahip olduğu, zenginliğin göstergesi olarak para basma yetkisi bulunan Sebastapolis'in büyük savaşlar, yıkımlar, afetler ile geçiş yollarının değişmesi sonucu eski önemini kaybettiği, zamanla da unutulduğu kaydediliyor.