“ Kavgasız Yönetim, İyi İdare, Kar Patlaması Yaptı..”

“ Kavgasız Yönetim, İyi İdare, Kar Patlaması Yaptı..”

Yayın: 11.05.2021 22:03
Paylaş:
A+ A-

2020 Yılının “İlk çeyreğinde 200 milyon lira civarında zarar eden KARDEMİR..” 2021 Yılının “İlk çeyreğinde 501 milyon lira civarında kar açıkladı..” 2021 Yılı ilk çeyrek bilançolarında açıklanan “Kar miktarının..” KARDEMİR Hisse senet fiyatlarına da yansıdığı belirtiliyor..

2020 Yılının “İlk çeyrek bilançolarında 200 milyon lira civarında zarar görünen..” KARDEMİR’İN,2021 Yılının “İlk çeyrek bilançolarında 501 milyon lira civarında kar ediyor..” görünmesi,ilgili çevrelerde çok önemli değerlendirmelere yol açmış bulunuyor.Konuya yakın kaynaklar “Kendi içerisinde kavga etmeyen bir Yönetim ve özellikle işini ,çok, iyi bilen bir Genel Müdür İdaresinde ki KARDEMİR,bu yılın ilk çeyreğinde kar patlaması yaptı..” görüşlerini dile getiriyorlar.Öte yandan KARDEMİR Hisse senetleri de büyük değer artışı yaparak,yıllarca görülmeyen bir fiyata ulaştı ifadeleri de dikkati çekiyor

2021 Yılı ilk çeyrek bilançolarına ilişkin olarak KARDEMİR Kamuoyu’na şu açıklamayı yaptı :

“2021 yılının ilk çeyreğini geride bırakan şirketimiz, dünya demir ve çelik sektörünün yakalamış olduğu ivmenin ve proaktif yönetim anlayışımızın etkisiyle yüksek bir kârlılık elde etti.  Şirketimiz, 501,26 milyon TL net kâr ile 2021 yılı ilk çeyreği beklentilerin üzerinde sonlandırdı.

2020 yılı ilk çeyreğinde 137,37 milyon TL FAVÖK elde eden Kardemir A.Ş.,  önceki yılın aynı dönemine oranla FAVÖK’ünü %488 artışla 821,2 milyon TL’ye yükseltti.Satış gelirlerimiz bir önceki yılın ilk çeyreğinde 1,51 milyar TL iken, 2021 yılının aynı döneminde %80 artışla 2,73 milyar TL satış gelirine ulaştı.

Çelik fiyatlarında global olarak yaşanan fiyat artışlarının yanı sıra, üretim verimliliği alanında yaptığımız iyileştirmeler, etkin finansal yönetim anlayışımız, artan ürün çeşitliliğimiz ve geliştirdiğimiz müşteri portföyümüz ilk çeyrek kârlılığımıza olumlu etki yapmıştır.

Pandemi sonrası toparlanma süreci ile beraber çelik piyasalarındaki talep artışı, güvenli satış politikamız, savunma sanayi, otomotiv, makina imalat ve raylı sistemler sektörlerine yönelik ürün geliştirme ve pazarlama faaliyetlerimizin sonucu olarak toplam satışlarımız ve karlılığımız 2020 yılı ilk çeyreğine göre beklenenin üzerinde artış göstermiştir.

Satış, pazarlama ve ihracat faaliyetlerimize yoğunlaşarak demiryolu rayı, demiryolu tekerleği, ağır profil ve kangal gibi katma değerli ürünlere yönelmemiz ile önümüzdeki dönemde de sürdürülebilir bir büyüme ve kârlılık kaydedeceğimize olan inancımız tamdır.

Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığımız resmi açıklamada 2020 yılının ilk çeyreğinde 161,67 milyon TL zarar açıklayan şirketimiz, 2021 yılının aynı döneminde önemli bir karın altına imza atarak, ilk üç ayı 501,26 milyon TL net kâr ile kapattı. Elde edilen kârın yanı sıra şirketimiz, net işletme sermayesini yılsonuna kıyasla belirgin şekilde artırırken aynı zamanda net borcunu da sıfıra yaklaştırdı. Yabancı para açıkpozisyonunda büyük bir azalma kaydeden şirketimiz, dünya çapında yükselen demir ve çelik piyasalarında güçlü yönetim iradesiyle pozisyonunu aldı.

Borsa İstanbul’da (BİST) paylarının tamamı halka arz olan şirketimiz, 2021 ilk çeyreğinde birçok aracı kurumunbeklentilerinin üzerinde açıkladığı kâr ile sadece yükselen piyasanın değil aynı zamanda istikrarlı yönetim anlayışının da etkisini ortaya koydu. Geride bıraktığımız yılın ilk üç ayında, Toplu İş Sözleşmesi süreci de yaşayan fabrikamız, daha sürdürülebilir bir kalite ve üretim anlayışı için, çalışan haklarında önemli iyileştirmelerde bulundu.

Hammadde tüketiminde yerli tedarike öncelik veren şirketimiz, ülke ve bölge ekonomisine katkılarını sürdürmektedir.Güçlü kurumsal yapısı ve kararlı yönetim anlayışı ile çevre ve teknoloji yatırımlarının yanı sıra sosyal sorumluluk faaliyetlerine de devam etmektedir.”

 

3 kişi görüş bildirdi

  1. insider

    Rekor seviyelerde gezen çelik fiyatlarının etkisi yok yani. Rakiplerde bilanço açıklasinda o zaman görürüz ak koyun kara köyünü.

  2. karabük köyü

    çalmadan çırpmadan kendone çalıtırmadan yapılan yonetım anlasıyla bu kar elde edılebılıyor.çok gec kaldı devle.t burya şimdiye kadar el atmalıydı..yoneım değişmelıydı..

  3. Çok bilen insider

    Çok bilen insider daha öncede yazıyor yönetimin yüzünden kar edilemedini söylüyordun bir takım işler yüzünden kar edilemedini ima ediyordun.Peki şimdi neden rakiplerini adres gösteriyorsun.Eğer senin beklediğin kadar kar edilemiyorsa sebebi nedir yani.At martini be debreli Hasan misali atıyor tutuyorsun.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Üniversitesinde Bayramlaşma Töreni Düzenlendi

Yayın: 16.04.2024 12:07
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Ramazan Bayramı dolayısıyla Karabük Üniversitesi akademik ve idari personeli ile bir araya gelerek bayramlaştı.


Karabük Üniversitesi Rektörlük Binası önünde gerçekleşen bayramlaşma törenine Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Elif Çepni ile Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Genel Sekreter Lütfü Köm, akademik ve idari personel katıldı.

Bayramlaşma programında konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Ramazan Bayramı bizim için milletimiz için gerçekten büyük önem taşıyan bir bayram” diyerek, Ramazan ayının insanın özelliklerini, sınırlarını fark etme açısından son derece önemli bir ay olduğunu dile getirdi. Ramazan ayıyla birlikte pek çok değeri kazanmış olmayı umut ettiklerini belirten Rektör Kırışık, “Ramazan ayında yaptıklarımızı sonrasında devam eder hale gelmemiz de gerçekten bizim için önemli. Sadece kendimiz için yaşamamak, sadece kendimiz ve ailemiz için değil bir ülke için bir millet için bir alem için yaşamak, onların da ihtiyaçlarını düşünebilmek, öngörebilmek ve onlar için de fayda üretmeye çalışmak bizim için son derece önemli, kıymetli bir değer. İnsan olmamızın asıl önemli gayelerinden birisi de topluma, insanlığa fayda üreten birer insan haline, model insan haline gelebilmemizdir” şeklinde konuştu.

 

Karabük Üniversitesi ailesi olarak Üniversiteye, Üniversitenin değerlerine, kültürüne, bugününe, geçmişine ve geleceğine sahip çıkmanın önemine işaret eden Rektör Kırışık, “Karabük Üniversitesi geçmişten getirdiği birikimiyle geleceğe, Türkiye Cumhuriyeti Devletine çok önemli katkılar ve değerler sunacak, sunan ve sunmaya devam edecek olan bir Üniversitedir” diye konuştu.

 

Türkiye’de ve dünyada ilk defa gerçekleştirilen Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’e hem ev sahipliği yaparak hem de organizasyonun sahibi olarak önemli bir adım attıklarını dile getiren Rektör Kırışık, “Bu bizim dünyaya Türkiye Yüzyılını, Türk medeniyetini yaygınlaştırmamız için ilke aldığımız temel değerlerimizi ‘sosyal bilimler’ olarak geliştirme amacıyla ortaya koyduğumuz bir vizyondu” ifadelerini kullandı. Rektör Kırışık, Sosyalfest’i büyük bir başarı ve coşkuyla gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Karabük Üniversitesi ailesi üyeleri olarak hepinizin çok kıymetli, çok değerli katkıları var. Hepinize bu organizasyona verdiğiniz destek ve buna yönelik yapmış olduğunuz bütün emekler için çok teşekkür ediyorum, sağ olun, var olun. Biz bir arada oldukça, birbirimize kenetlendikçe, birlikte ortak iyiliği, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin iyiliğini sağlamak için uğraştıkça, insanlığın sorunlarını çözmek için gayret ettikçe inşallah bizimle rekabet edilemeyecek bir noktaya geleceğiz” dedi.