KBÜ, Avrasya Yükseköğretim Zirvesinde

KBÜ, Avrasya Yükseköğretim Zirvesinde

Yayın: 23.02.2020 19:57
Paylaş:
A+ A-

Avrasya Üniversiteler Birliğinin (EURAS) bu yıl 5’incisini düzenlediği Avrasya Yükseköğretim Zirvesi (EURIE) İstanbul’da yapıldı. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat da zirveye katılarak, ‘Karabük Üniversitesinin Uluslararasılaşması’ konulu sunum yaptı.

Dünyanın en kapsamlı yükseköğretim  kuruluşlarından biri olan Avrasya Üniversiteler Birliğinin (EURAS) bu yıl 5’incisini düzenlediği Avrasya Yükseköğretim Zirvesi (EURIE) İstanbul’da yapıldı. Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde gerçekleştirilen zirvenin açılışına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Avrupa Birliği Göç ve Mülteci Çalışmaları önceki Dönem Komiseri Dimitris Avramopolous, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Ürdün Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanı Dr. Muhyieddeen Toug, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Rahmi Er, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, Avrasya Üniversiteler Birliği Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın katıldı.

Toplamda 60 ülkeden, 200 üniversite ile 2 bin 500’ün üzerinde rektör, rektör yardımcısı, akademisyen ve uluslararası eğitim sektöründen uzmanın yer aldığı zirve, Avrasya Üniversiteler Birliğinin (EURAS) desteği ile Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB), THY, Türkiye Ulusal Ajans, TUBİTAK, Türkiye Maarif Vakfı, British Council, UNIMED, Campus France, Nuffic’in katkı ve katılımlarıyla gerçekleştirildi.

“Uluslararası Eğitim için Birleşiyoruz” ana başlığı altında 135 konuşmacının yer aldığı toplam 50 panel ve seminerde, ‘Uluslararasılaşma, eğitim politikaları, öğrenci değişim programları, bölgenin eğitim stratejileri, trendleri ve fırsatları ile yükseköğretimde kadın liderliğinin geliştirilmesine yönelik konular’ ele alındı.

Karabük Üniversitesinin de stant açtığı zirvede Rektör Prof. Dr. Refik Polat, genç girişimci üniversitelerin deneyimlerini konu alan panelde Karabük Üniversitesinin uluslararasılaşma örneğini anlattı.

Zirveye Karabük Üniversitesinden ayrıca Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Çepni Önalan, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Öğr. Gör. Kerim Taniş, Kongre ve Koordinasyon Birimi Müdürü Nilüfer Zengin ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğünden Öğr. Gör. Adnan Ucur katıldı.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsunspor’da sol ayak bileğinden sakatlanan Satka, ameliyat edildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.03.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Trendyol Süper Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor'un Slovak stoper oyuncusu Lubomir Satka, sol ayak bileğinden yaşadığı sakatlık nedeniyle ameliyat edildi.

Kırmızı-beyazlı kulüp, 28 yaşındaki Satka'nın sağlık durumu ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, Atakaş Hatayspor maçında sol ayak bileğinden sakatlanan tecrübeli oyuncunun özel bir hastanede operasyon geçirdiği bildirildi.

Satka'nın ne zaman sahalara döneceği konusunda ise açıklama yapılmadı.