KBÜ Hastanesine Yanık Ünitesi Kuruluyor

KBÜ Hastanesine Yanık Ünitesi Kuruluyor

Yayın: 20.01.2019 20:39
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma hastanesi bünyesinde orta dereceli yanık ünitesi kurulma çalışmaları sürdürülüyor.

Konu ile ilgili alınan bilgiye göre,Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma hastanesi bünyesinde KARDEMİR A.Ş başta olmak üzere,Çağ-Çelik-Mescier gibi Karabük Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı bazı sanayi kuruluşlarının desteği ile 5 odalı,bir tanesi çocuk olmak üzere 8 yataklı olarak planlanan yanık ünitesinin kurulma aşamasının tamamlanmak üzere olduğu ve yakın bir süre içinde faaliyete geçeceği bildirildi.

Özellikle Karabük’ün sanayi kenti olması sebebiyle böyle bir ünitenin kurulmasının ilgili çevrelerce olumlu bir gelişme olarak değerlendirildiği ve aynı zamanda yanık ünitesinin Batı Karadeniz bölgesinde tek olacağı da gelen bilgiler arasında yer aldı.

2 kişi görüş bildirdi

  1. Önemli degil

    emegi gecenlere gercekten tesekkurler. boyle bir birimin kurulmasi sehrimiz icin buyuk nimet. turkiyede az olan bir saglik birimi. boyle haberler duymak istiyoruz. bos vaatler degil.

  2. Gönderen

    Hah! İşte böyle…
    32 milyon liraya neler yapılabilirdi kimbilir?
    Top peşinde savrulan 32 milyon liraya yazık oldu…

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”