KBÜ İle Safranbolu Belediyesi Arasında İşbirliği Protokolü

KBÜ İle Safranbolu Belediyesi Arasında İşbirliği Protokolü

Yayın: 18.03.2016 10:42
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Safranbolu Belediyesi arasında eğitim ve kültür alanlarını kapsayan işbirliği protokolü imzalandı.

Rektörlük makamında gerçekleşen programda Rektör Prof. Dr. Refik Polat ve Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, üniversite ve belediyenin birlikte yapacakları bilimsel, kültürel ve sosyal alanlardaki çalışmaların yükümlülüklerini belirleyen protokole imza attı.

İmza protokolünde konuşan Rektör Prof. Dr. Refik Polat, işbirliği protokolü gereği kongre, seminer, çalıştay gibi organizasyonların yanı sıra tez, proje, belgesel, tiyatro gibi alanlarda ortak çalışmalar yürüteceğini söyleyerek, “Karabük Üniversitesi kurulduğu günden bugüne Safranbolu Belediyesi’nin her zaman desteğini yanında hissetti. Bu yeni işbirliği protokolü de bütün çalışmalarımızda Safranbolu Belediyesi’nin yanımızda olduğunu, bizim de onların yanında olduğumuzu deklare etmiş oluyor. Başkanımızın göreve geldiğinden beri bize verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Kendilerine Karabük Üniversitesi’nin kapıları her zaman açıktır, şükranlarımı sunarım” dedi.

Rektör Polat son olarak üniversiteye bağlı eski turizm fakültesi binası taş binanın restorasyona hazırlandığını ve tamamlanmasının ardından buranın Safranbolu Sosyal Bilimler Araştırma Merkezi olacağını da söyledi.

İŞBİRLİĞİMİZ GÜÇLENEREK DEVAM EDECEK

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ise, KBÜ’nün bölgenin en önemli göç merkezlerinden, cazibe noktalarından ve motor güçlerinden birisi olduğunu kaydetti.

Karabük ve Safranbolu’nun, Karabük Üniversitesi’nin son yıllarda vermiş olduğu güçlü görüntüsünden dolayı ivme kazandığını belirten Başkan Aksoy, “Nüfusu artan ender illerden birisi haline geldi. Safranbolu turizm ve kültürel değerlerin korunması anlamında ciddi çalışmalar yapmakta. Bu çalışmalarımızda en yakın istişare noktamız Karabük Üniversitesidir. Safranbolu Araştırmaları Merkezimizi üniversitemiz ciddi anlamda destekliyor, bugüne kadar yaptığımız 12 cilt eserimizin yayınlanmasında en büyük emek Karabük Üniversitesi’nin öğretim üyelerine aittir. Safranbolu’nun kültürel değerlerini korumak için ciddi çalışmalar yapmaktayız, bu çalışmalara da Karabük Üniversitesi ciddi destek veriyor. Bölgemizin arkeolojik değerlerini gün yüzüne çıkartma hususunda üniversitemizin önemli çalışmaları var. Altın Safran Belgesel Film Festivali düzenlenmesi hususunda üniversitemizle iyi bir işbirliği yapıyoruz. İmzalamış olduğumuz protokol ile de bu yaptığımız çalışmaları yazılı kaynak haline getirdik. Bu protokolden sonra benzeri çalışmalarımız daha güçlenerek devam edecektir. Safranbolu’ya, Karabük’e hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Polat ve Aksoy, işbirliği protokolünü imzaladı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsunspor’da sol ayak bileğinden sakatlanan Satka, ameliyat edildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.03.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Trendyol Süper Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor'un Slovak stoper oyuncusu Lubomir Satka, sol ayak bileğinden yaşadığı sakatlık nedeniyle ameliyat edildi.

Kırmızı-beyazlı kulüp, 28 yaşındaki Satka'nın sağlık durumu ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, Atakaş Hatayspor maçında sol ayak bileğinden sakatlanan tecrübeli oyuncunun özel bir hastanede operasyon geçirdiği bildirildi.

Satka'nın ne zaman sahalara döneceği konusunda ise açıklama yapılmadı.