KBÜ tarafından ‘4. Arkeoloji Günleri’ düzenlendi

KBÜ tarafından ‘4. Arkeoloji Günleri’ düzenlendi

Yayın: 27.04.2018 23:45
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Arkeoloji Bölümü tarafından, Hamit Çepni Konferans Salonunda ‘4. Arkeoloji Günleri’ düzenlendi. Etkinliğe Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Ağarı, Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Bingöl, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Açılışta konuşan Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Karabük Üniversitesinin emin adımlarla yoluna devam ettiğini söyleyerek, üniversitenin gelişim alanları hakkında bilgiler verdi. Üniversite kurulduğu zaman kampüs alanında sadece bir ağaç olduğunu ifade eden Prof. Yaşar, “Şu an belki de 200 bin civarında 160 çeşit ağacımız var.” dedi. Ayrıca Prof. Yaşar şu bilgileri paylaştı: “Üniversitemiz ilk kurulduğunda 3 bin 500 öğrencimiz vardı. Şu an 50 bini aşkın öğrencimiz var. 60 akademisyenimiz vardı, şu an bu sayı 2 bine yaklaştı. Biz tüm bunların dışında uluslararası bir üniversite olma yolunda ilerliyoruz. Şu anda bizim 50’den fazla ülkeden 4 bin uluslararası öğrencimiz mevcut. Bu sayı artmaya da devam edecek.”

Etkinliğin diğer konuşmacısı olan Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Ağarı, Arkeoloji Bölümü’nü çok önemsediğini belirterek, “Arkeoloji fantastik bölümlerimizden bir tanesi. Arkeoloji bulguları ve buluşlarıyla fantastiktir. Buldukları bu fantastik buluşları bizlerle paylaştığınız için hepinize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Prof. Bingöl: Memleketin kültür varlıklarına sahip çıkmak zorundayız

Karabük Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Bingöl yaptığı konuşmada üniversitelerdeki arkeoloji bölümlerinin, yaptıkları çalışmalar ve ortaya koydukları eserlerle en fazla dikkat çeken bölümlerden biri olduğunu vurguladı. Arkeoloji bölümlerinin medyaya yansıyan olumlu veya olumsuz yönleriyle üniversitelerin tanıtımında büyük pay sahibi olduğunu belirten Prof. Bingöl, “Onun için bu bölümü büyütmek aynı zamanda arkeolojinin dışında üniversiteye de fayda sağlar.” dedi.

Konuşmasının devamında, “memleketin kültür varlıklarına sahip çıkmak zorundayız.” diyen Prof. Bingöl, “Bunu yapmaya çalışacağız ve bunu yaparken de bu meslek alanlarını ve bu mesleği yapanları en iyi şekilde eğiteceğiz. Bunun için de kazılar büyük önem taşıyor.” ifadelerini kullandı.

Prof. Bingöl konuşmasının ardından 2017 yılında ‘Magnesia Kazıları’nda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yapılan konuşmaların sonrasında Dr. Öğr. Üyesi Ömür Dünya Çakmaklı ‘Labraunda Kutsal Alanı Su Kompleksi Kazıları Cam Buluntuları’, Dr. Öğr. Üyesi Ersin Çelikbaş ‘Hadrianoupolis Kazıları 2017 Çalışmaları’, Dr. Öğr. Üyesi Mevlüt Eliüşük ‘Hasankeyf Kazıları 2017 Yılı Çalışmaları’ hakkında sunum yaptı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Keskinkılıç: “Karabük’te Değişim Rüzgârları Esecek”

Yayın: 29.03.2024 15:23
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, Birlik Medya ekranlarına konuk oldu. Yerel seçimlere çok az kaldığını belirten Keskinkılıç, konuşmasında: “31 Mart akşamında Karabük’te değişim rüzgârları esecek. Karabük’te değişimin olması gerektiği konusunda halkın bir kanaati var.” dedi.

Ak Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya’nın performansını beğendiğini vurgulayan Keskinkılıç, Çetinkaya’nın projeleri ile diğer adaylardan ayrıştığını söyledi. Çetinkaya’nın adaylık süreci boyunca projelerini, bakanlıklar ile birlikte yürüttüğünü ve projelerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini istişare ettiklerini belirtti.

“Karabük bu kadar olur, ötesi olmaz

Keskinkılıç, “Karabük’te bir tarafta Karabük’ün gelişeceğine dair, bir tarafta ise Karabük bu kadar olur, ötesi olmaz diyen bir bakış açısı var. Bizden başka Karabük’ün değişeceğini düşünen olmadı. Çetinkaya’nın projelerini onaylamayan, yapılmaz diyen kişiler oldu. “Genç bir adam nasıl yapacak? “dediler. Daha sonra da yapılmaz diyen insanlar; “Demek ki yapılıyormuş.” dedi. Hatta “Ben daha kısa vakitte yaparım.”dediler. Özkan Çetinkaya enerji getirdi Karabük’e. Evet genç bir aday ve buna rağmen hiçbir seçimde olmayan bir şeyi başardı. Bakanlar geldi, Cumhurbaşkanımız geldi. Kendisini ve projelerini destekledi. Hiçbir seçimde bu kadar bakan gelip bir adayın arkasında durmamıştı. Biz yeni bir dönem başlattık ve kamuoyu da bunu görüyor. Hoşgörü başlattık. Üzmeden, dökmeden bir kampanyayı götürdüğümüzün kanaatindeyim.” ifadelerini kullandı.

“Safranbolu’da olumsuz belediye imajı ile karşı karşıyayız”

AK Parti’nin yerel seçimlerde birlik içinde çalıştığını vurgulayan Keskinkılıç, “Ak Parti, bu seçimlere girerken mutabakatlar oluşturdu. Ak Parti’ye hiç oy vermemiş kesimlerle bir yol arkadaşlığı aradı. Herkes bu birlikteliğe destek veriyor şu anda. Safranbolu’da son 5 yılda Safranbolu’da belediye başkanımızın göstermiş olduğu performans hayal kırıklığı ile sonuçlandı. Kendisi ortaya koyduğu taahhütleri gerçekleştiremeden dönem bitirdi. Biz şu anda, sosyal medya belediyeciliği ile mücadele ediyoruz. Tabakhane projesi dedi, yok. Halı saha, havuz dedi, yok. Projeler yapılmamış, olanlar da gitmiş. Bir algı oluşturmuş. ‘Sosyal belediyecilik yapıyorum.’ İki fotoğraf çekiyor, paylaşıyor. Fakat Safranbolu’nun ana problemleri çözülemiyor. Bir de sosyal medya belediyeciliğinden sonra ‘Tabela belediyeciliği’ başladı. Her yere tabela asmaya başlamış. Havuzun oraya bir tabela, ‘Yakında havuz yapılıyor.’ yazıyor. ‘Yakında Safranbolu’da.’ gibi tabelalar asılıyor. Film gibi. Safranbolu, Türkiye’nin en önemli markalarından bir tanesidir. Safranbolu dünya mirası ve bu şehirdeki belediye başkanı herkesi ilgilendirir. Olumsuz belediye imajı ile karşı karşıyayız. Mezarla, kitap fuarında kavgayla, kardeşiyle gündeme geliyoruz. Reklamın iyisi kötüsü olmaz derler ama turizmde reklamın kötüsü olmaz. Safranbolu’da aklıselim olan herkes şu anda bir birliktelik oluşturmuş durumda. Bu dönemde Safranbolu yeni bir vizyona yelken açacak.” ifadelerini kullandı. (Esra Oğuzkağan Özkan)