KBÜ ve BEÜ ortaklığında Çok Sesli Konser

KBÜ ve BEÜ ortaklığında Çok Sesli Konser

Yayın: 16.05.2019 23:41
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar Müzik Bölümü Korosu ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Korosu birlikte konser verdi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar Müzik Bölümü Korosu, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Devlet Konservatuvarı Korosu’nu misafir etti. İki üniversitenin korosu KBÜ Prof. Dr. Saadettin Ökten Konferans Salonu’nda ortaklaşa “Çoksesli Koro Konseri” verdi.

Toplamda 15 eser seslendiren iki koro “Divane Aşık”, “Veda”, “Goodbye Love” ve “Geçti Dost Kervanı” gibi parçaları söyledi.

Çok sesli koronun ilk bölümünde BEÜ Devlet Konservatuvarı; Dr. Öğretim Üyesi Melike Bolat Başoglu’nun şefliğinde repertuvarındaki eserleri seslendirdi.

Ardından KBÜ Müzik Bölümü Arş. Gör. Pınar Çanakçı şefliğinde sahne alan KBÜ Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar Müzik Bölümü Korosu da türkü ve yabancı eserlerle dinleyicilerin karşısına çıktı.

Konserin son bölümünde ise iki koronun beraber seslendirdiği eserler dinleyenlerden büyük alkış aldı. Konserin sonunda, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş koro şeflerine çiçek takdim etti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

GÜNCELLEME 2 – Tokat’ta 5,6 büyüklüğünde deprem

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.04.2024 20:24
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 18.11'de merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Sarsıntının 5,99 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

Deprem çevre illerden de hissedildi.

AFAD, depreme ilişkin gelişmeleri takip ettiklerini bildirdi.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, AA muhabirine, ekiplerin sahada olduğunu söyledi.

İlk gelen bilgilere göre can kaybının olmayışının en büyük tesellileri olduğunu vurgulayan Hatipoğlu, “Vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Devlet olarak İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya'nın talimatları doğrultusunda tüm vatandaşlarımızın barınma ve iaşe sorununun halledilmesiyle ilgili gerekli tüm tedbirleri alıyoruz. Tüm hemşehrilerimize ve milletimize geçmiş olsun.” dedi.

Sulusaray ilçe merkezinde bir caminin minaresinde hasar oluştu.

Deprem, ilçeye bağlı Malum Seyit Tekke köyünde iki cami ile bazı evlerde hasara neden oldu. Bir cami minaresinin ise külah bölümü yıkıldı.

Artova ilçesinde de hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlar sokağa çıktı. Bazı vatandaşlar ağlarken, bazıları da fenalaştı.

Artova Kaymakamı Erkan Atam ve Belediye Başkanı Ali Güner vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı.

Zile ilçesinde de sarsıntı nedeniyle bazı metruk yapılarda hasar meydana geldi.

Belediye ekipleri, hasar gören evlerin tehlikeye neden olmaması için çalışma başlattı.

Öte yandan Samsun AFAD İl Müdürlüğünden 3 araç ve 20 personelle canlı arama köpeğinin Tokat'a görevlendirildiği belirtildi.

Samsun'un Atakum ilçesinde de hissedilen deprem anında evinde bir kişi, cep telefonu kamerasıyla avizenin sallanışını kaydetti.