KBÜ’de ‘Cephe Gerisinde Vatan Savunması’ konferansı

KBÜ’de ‘Cephe Gerisinde Vatan Savunması’ konferansı

Yayın: 26.03.2018 20:53
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü tarafından “Cephe Gerisinde Vatan Savunması” konulu konferans düzenlendi.

15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta konuşmacı olarak ANKA Enstitüsü Başkanı Emekli Albay Rafet Aslantaş ve ANKA Enstitüsü Başkan Yardımcısı Mustafa Engin Öktem yer aldı.

Türkiye’nin Suriye’de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Operasyonu’nu jeopolitik açıdan değerlendiren ANKA Enstitüsü Başkanı Emekli Albay Rafet Aslantaş, Türkiye’nin PYD/PKK terör örgütünün Akdeniz’e uzanmasını engellemek için Suriye’nin Afrin bölgesinde Zeytin Dalı Harekatı’na başladığını söyledi.

Afrin’in, 2013 yılından itibaren IŞİD’in ele geçirdiği Rakka, Menbic, El Bab ve Cerablus’tan kaçanlar için sığınak olduğunun altını çizen Aslantaş, “Yedi kasaba ve 365 köyden oluşan Afrin’in 400 bin civarındaki nüfusu bu göçlerle iki katına çıktı. PKK, Afrin’de 1980’li yıllardan bu yana varlığını sürdürmekteydi.” diye konuştu.

Bazı ülkelerin bölgedeki terör örgütlerini çıkarları doğrultusunda kullandığını anlatan Aslantaş, Türkiye’nin uyarılarına rağmen ABD’nin PKK terör örgütüne silah yardımı yapmaya devam ettiğini belirtti. Afrin’in stratejik açıdan büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Aslantaş, yapılan operasyon ile birlikte terör örgütünün Akdeniz bölgesini kontrol altına alma girişiminin engellendiğini söyledi.

ANKA Enstitüsü Başkan Yardımcısı Mustafa Engin Öktem ise konuşmasında sosyal medya üzerinden yapılan algı operasyonlarına değinerek, uluslararası medya kuruluşlarının aktardıkları bilgilerle insanların fikir yapılarını etkilediklerini anlattı. Öktem, Zeytin Dalı Harekatı’nda algı operasyonlarına karşı dikkatli olmamız gerektiğini ifade ederek terör örgütü üye ve yandaşlarının sahte görsel ve bilgileri kullanarak bölgedeki sivil kayıplar hakkında da yanlış bilgi yaydığını dile getirdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Görele’de “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Giresun'un Görele ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin destansı mücadelesinin anlatıldığı “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Uğur Bilgi'nin yönettiği, eğitmenliğini ise Nur Tuba Bankoğlu'nun yaptığı oyunda Görele Anadolu Lisesi öğrencileri rol aldı.

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunu izleyen Belediye Başkan Vekili Hediye Dülger, öğrencilerin Çanakkale'de yaşanan destansı mücadelenin ruhunu salona en iyi şekilde yansıttıklarını söyledi.

Dülger, öğrencileri tebrik ederek, çeşitli hediyeler verdi.