KBÜ’de Kayıt Heyecanı Başladı

KBÜ’de Kayıt Heyecanı Başladı

Yayın: 04.08.2015 10:08
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi 2015-2016 eğitim öğretim dönemi kayıt heyecanı sürüyor. Üniversitemize 2015 ÖSYS sonuçlarına göre kayıt hakkı kazanan öğrenciler 28 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında e-devlet üzerinden ve 3-7 Ağustos tarihleri arasında da Üniversiteden kayıtlarını yaptırmaya başladılar.

Kayıt hakkı kazanan 9860 öğrenci 6384’ü bugün itibarı ile e-devlet üzerinden kayıtlarını yaptırmıştır. Kayıtları tamamlanan öğrenciler http://oidb.karabuk.edu.tr/Online_Kayit_2015/default.aspx linkinden kontrol edebilmektedirler.

Kayıt için sağlık raporu istenen programlara kayıt yaptıracak öğrenciler ve kaydını e-devlet üzerinden gerçekleştiremeyen öğrenciler için ise Demir Çelik Yerleşkesi M. Gökşen Yücel Kapalı Spor Salonu’nda 3–7 Ağustos 2015 tarihleri arasında kayıt merkezi oluşturularak kayıt işlemleri gerçekleştirilmektedir.

Ortaöğretim kurumlarından henüz mezun olmamış ve 2015-ÖSYS sonucu üniversitemize kayıt hakkı kazanan adaylar kayıt hakkı kazandıkları programa 6 Ekim 2015 tarihine kadar kayıt yaptırabilirler.

Kayıt yaptıracak öğrenciler; Kayıt duyurusu, kayıt yerleri ve ikinci öğretim harç miktarları ile kayıt için gerekli tüm diğer bilgilere http://www.karabuk.edu.tr/icerik/duyuru.php?p=518 ‘2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Yeni Kayıt Duyurusu’ linkinden ulaşabileceklerdir.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Güneş ve Genel Sekreterimiz Av. Yaşar Alpay e-devlet şifresinin alındığı PTT’de, kayıt işlemlerinin yapıldığı M. Gökşen Yücel Kapalı Spor Salonu’nda ve online kayıt yapıldığı bilgisayar laboratuvarında incelemelerde bulunarak, öğrenci ve aileleri ile sohbet ettiler. Ayrıca Karabük İl Emniyet Müdürlüğü stanttını da ziyaret ettiler.

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü her yıl olduğu gibi bu yılda kurduğu stantta, görevli polis memurları tarafından öğrencilere kötü alışkanlıklardan uzak durmaları konusunda bilgiler verirken, ailelere de bu konularda uyarılarda bulunuyorlar.

Konuya ilişkin açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Refik Polat; “Karabük Üniversitesi Ailesi’nin ferdi olan öğrenci ve değerli ailelerini tebrik ediyor, kayıt yaptırmak için gelen öğrenci ve ailelerine Üniversitemize ve üniversite kenti Karabük’e hoş geldiniz diyorum. Bilindiği üzere kayıtlar 28 Temmuz tarihi itibariyle e-devlet üzerinden başladı, bazı özel durumda olanlar ise 3-7 Ağustos tarihleri arasında Üniversitemize gelmek suretiyle kayıtlarını yaptırabilmektedirler. İki şekilde de öğrencilerimizin kayıtlarını sorunsuz bir şekilde belirlenen tarih aralığında yaptırabilmeleri için yönetim olarak gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Tabi ki öğrencilerimizde üniversitemizin web sayfasından yayınlanan 2015-2016

Eğitim Öğretim Yılı Yeni Kayıt Duyurusunu dikkatlice okumaları ve verilen bilgiler ışığında işlemlerini yapmaları gerekmektedir. Bugün itibarı ile öğrencilerimizin % 65’i kayıtlarını tamamladılar. Her zaman olduğu gibi Karabük Üniversitesi’nin en büyük destekçisi Karabük Halkının gerekli desteği sağlayacağına ve gereken misafirperverliği göstereceklerine olan inancım tamdır. İnanıyorum ki misafirlerimizi el birliği ile Karabük’ten memnun olarak uğurlayacağız. 2015-2016 akademik yılımızın şimdiden Üniversitemize, kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Diğer yandan Karabük Üniversitesinde öğrenci kayıtlarının 7 Ağustos Cuma günü mesai bitimine kadar devam edeceği bildirildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çatalzeytinliler Derneği’nin geleneksel iftarı yoğun ilgi gördü

Yayın: 28.03.2024 18:47
Paylaş:
A+ A-

Çatalzeytinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin geleneksel hale getirdiği ramazan iftarına bu yıl rekor düzeyde katılım oldu.

Yaylacık’ta kahveler meydanında düzenlenen iftar programına siyasi parti adayları, muhtar ve muhtar adayları da katılım sağlarken mahalleli yoğun ilgi gösterdi.

Geleneksel Yaylacık ramazan iftarı organizasyon komitesi bir mesaj yayımlayarak katılımcılara teşekkür etti. Komite mesajında; “Geleneksel Yaylacık iftarımıza katkılarından dolayı;

Çatalzeytin yardımlaşma ve dayanışma derneği yönetim kuruluna, Dernek üyelerimize,

Karabük Yaylacıkspor kulübü sporcuları ve yönetim kuruluna,

Her memleketten gönüllü hayırsever dostlarımıza,

iftarımıza katılan ve bizleri yalnız bırakmayan 1300 değerli misafirlerimize,

bizzat arayarak ve mesaj atarak mazeretleri dolayısı ile katılamayan kardeşlerimize,

organizasyon komitesine, yardımlarını esirgemeyen yemek dağıtım ekibine,

aşçımıza ve yardımcı ablalarımıza etkinliğimizin başlangıcından bitişine kadar emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerini kulandı.

Karabük Çatalzeytinliler Derneği Başkanı Ozan Şentürk de yoğun ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi şöyle seslendi; “1300 kişiye yakın misafirlerimizle Bugün burada güzel bir birlikteliği ortaya koyduk. İftarımıza katılım sağlayan tüm siyasi parti yöneticilerine, mahalle sakinlerimize, uzaktan yakından katılım sağlayan herkese tek tek teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun, Allah bizi onlardan ayırmasın. Ramazan; gönüllerin, insanların bir araya geldiği, sofrada buluştuğu bir aydır. Biz de bugün bunu gerçekleştirdik. Her yıl burada iftar programımızı yapıyoruz. Her yıl da aynı şekilde o heyecanı görüyoruz.

İyi ki varsınız. Destek veren ve katılım sağlayan herkesten Allah razı olsun Allah yardımlarını kabul etsin.”