KBÜ’de Yabancı Uyruklu Öğrenci Sayısı Bin 500’ü Aştı

KBÜ’de Yabancı Uyruklu Öğrenci Sayısı Bin 500’ü Aştı

Yayın: 19.08.2015 10:11
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesine yabancı uyruklu öğrencilerin yerleştirme tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversitede yabancı uyruklu öğrenci sayısı bin 500’ü aştı.

08-12 Haziran 2015 tarihleri arasında Karabük Üniversitesi’ne yabancı uyruklu öğrenci statüsünde kontenjanlara başvuran ancak yerleşemeyen ve ilk defa başvuruda bulunan öğrenciler için yapılan 2’nci yerleştirme tercihlerinde 2 bin 850 öğrenci başvuruda bulunmuştu. Değerlendirmelerin ardından açıklanan yerleştirme sonuçlarına göre bin 47 öğrenci kayıt hakkı kazandı. Kayıt hakkı kazanan yabancı uyruklu öğrenciler için kayıtlar 31 Ağustos – 04 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılacak.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Üniversitesi yabancı uyruklu öğrenciler için cazibe merkezi olma yolunda olduğunu belirterek, “Üniversitemizde 2014-2015 akademik yılında Almanya, Polonya, Bulgaristan, Türkmenistan, Azerbaycan, Nijerya gibi dünyanın dört bir yanından 207 yabancı uyruklu öğrenci eğitim öğretim görürken, 8-12 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleşen ilk kayıtlarda 295 yabancı uyruklu öğrenci kayıt yaptırdı. 7 Ağustos Cuma günü sona eren Yabancı Uyruklu Öğrenci 2’nci yerleştirme tercihleri değerlendirmelerine göre de 1047 öğrenci kayıt hakkı kazandı. 2015-2016 eğitim öğretim yılı kayıtlarının tamamlanmasıyla birlikte Karabük Üniversitesi Ailesine yeni katılan 1342 öğrencimiz ile birlikte 38 ülkeden toplam 1549 yabancı uyruklu öğrencinin eğitim görmesi beklenmektedir. Uluslararasılaşma, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de yükseköğretimin temel bir unsuru ve eğilimi haline gelmiştir. Yükseköğretim kurumlarımızda 2014-2015 akademik yılında eğitim gören uluslararası öğrenci sayısı 50 bin iken, 2015-2016 akademik yılında üniversitemizde bu sayı bin 500’ü aşmış olacak yine Yükseköğretim kurumlarımızda görev yapan yabancı uyruklu öğretim elemanı sayısı 3 bin 200 iken Üniversitemizde ise bu sayı 35’dir. Unutulmamalıdır ki; Yabancı öğrenciler ve öğretim elemanları aynı zamanda kentimizin ve ülkemizin birer kültür ve turizm elçileridir” ifadelerini kullandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çatalzeytinliler Derneği’nin geleneksel iftarı yoğun ilgi gördü

Yayın: 28.03.2024 18:47
Paylaş:
A+ A-

Çatalzeytinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin geleneksel hale getirdiği ramazan iftarına bu yıl rekor düzeyde katılım oldu.

Yaylacık’ta kahveler meydanında düzenlenen iftar programına siyasi parti adayları, muhtar ve muhtar adayları da katılım sağlarken mahalleli yoğun ilgi gösterdi.

Geleneksel Yaylacık ramazan iftarı organizasyon komitesi bir mesaj yayımlayarak katılımcılara teşekkür etti. Komite mesajında; “Geleneksel Yaylacık iftarımıza katkılarından dolayı;

Çatalzeytin yardımlaşma ve dayanışma derneği yönetim kuruluna, Dernek üyelerimize,

Karabük Yaylacıkspor kulübü sporcuları ve yönetim kuruluna,

Her memleketten gönüllü hayırsever dostlarımıza,

iftarımıza katılan ve bizleri yalnız bırakmayan 1300 değerli misafirlerimize,

bizzat arayarak ve mesaj atarak mazeretleri dolayısı ile katılamayan kardeşlerimize,

organizasyon komitesine, yardımlarını esirgemeyen yemek dağıtım ekibine,

aşçımıza ve yardımcı ablalarımıza etkinliğimizin başlangıcından bitişine kadar emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerini kulandı.

Karabük Çatalzeytinliler Derneği Başkanı Ozan Şentürk de yoğun ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi şöyle seslendi; “1300 kişiye yakın misafirlerimizle Bugün burada güzel bir birlikteliği ortaya koyduk. İftarımıza katılım sağlayan tüm siyasi parti yöneticilerine, mahalle sakinlerimize, uzaktan yakından katılım sağlayan herkese tek tek teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun, Allah bizi onlardan ayırmasın. Ramazan; gönüllerin, insanların bir araya geldiği, sofrada buluştuğu bir aydır. Biz de bugün bunu gerçekleştirdik. Her yıl burada iftar programımızı yapıyoruz. Her yıl da aynı şekilde o heyecanı görüyoruz.

İyi ki varsınız. Destek veren ve katılım sağlayan herkesten Allah razı olsun Allah yardımlarını kabul etsin.”