KBÜ’lü aşçılar Türkiye ikincisi oldu

KBÜ’lü aşçılar Türkiye ikincisi oldu

Yayın: 24.01.2019 22:53
Paylaş:
A+ A-

Antalya’da düzenlenen “2. Gelenekten Geleceğe Yemek Yarışması 2019da KBÜ’lü aşçılar Uğur Çakır ve Yasin Erkmen Türkiye ikincisi oldu.

Karabük Üniversitesi Eflani Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğrencilerinden Uğur Çakır ve Yasin Erkmen , “2. Gelenekten Geleceğe Yemek Yarışması 2019″da Türkiye ikinciliği elde etti.

Türkiye Aşçılar Federasyonuna bağlı 23 dernekten biri olan Antalya Gastronomi ve Eğitimciler Birliği tarafından 16 – 19 Ocak tarihleri arasında ANFAŞ fuarında “2. Gelenekten Geleceğe Yemek Yarışması 2019” düzenlendi. Farklı kategorilerde gerçekleştirilen yarışmalarda, Karabük Üniversitesi öğrencileri Uğur Çakır ve Yasin Erkmen, “Zekai Ademir Üniversiteliler Kapalı Kutu” kategorisinde yarıştı. 2’şer kişilik ekiplerden oluşan gruplar, Üniversiteliler Kapalı Kutu kategorisinde hünerlerini gösterdi.

Yarışma sonunda KBÜ’lü aşçılar Uğur Çakır ve Yasin Erkmen, “Zekai Ademir Üniversiteliler Kapalı Kutu” kategorisinde Türkiye ikinciliği elde etti. “869 Yerliyse Yeriz” sloganıyla, dünyaca ünlü aşçıların verdiği eğitimler ile başlayan ‘Gelenekten Geleceğe Yemek Yarışması’ çeşitli kategorilerde düzenlenen yemek yarışmalarıyla tamamlandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kaçkar Dağları’nda “heliski” heyecanı sona erdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

RİZE (AA) – Dünyada sayılı merkezlerde, Türkiye'de ise Rize'de Kaçkar Dağları'nda gerçekleştirilen helikopterle kayak etkinliğine bu yıl 300'e yakın sporcu katıldı.

Avrupa'ya yakınlığı ve kar kalitesi ile yerli ve yabancı kayakçıların gözdesi haline gelen Kaçkar Dağları, helikopterli kayak olarak bilinen “heliski” tutkunlarını ağırladı.

Helikopterle dağın zirvesine bırakılan kayakçıların sarp yamaçlar ve yüksek eğimli yerlerde kaydıkları spor dalı olan heliski, Türkiye'de 2005'ten itibaren Kaçkar Dağları'nın Rize sınırları içinde kalan Çamlıhemşin ve İkizdere ile Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapılıyor.

Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası ile Kaçkar Dağları'nda gerçekleştirilen heliski sporu, Türkiye-İsviçre ortaklığındaki Turkey-Ayder Heliski Havacılık ve Turizm Şirketi tarafından yürütülüyor.

Bölgede üç helikopterle gerçekleştirilen faaliyetin sona erdiği 15'nci haftasında Fransa, İngiltere, İsviçre ve İtalya'dan 18 kişilik sporcu kafilesi karın keyfini çıkardı.

Elverişli hava koşullarının yanında kar kalınlığının 1 metreye yakın olduğu zirvelerde kayan sporcular için güvenlik en üst seviyede tutuluyor.

Sporcular, zirvelerin yanı sıra helikopterlerin uçamadığı günlerde karla kaplı çam ormanları arasında adrenalin dolu zaman geçirdi.

Bölgeye bu yıl getirilen snow-track (paletli kar aracı) ile getirilen sporcuların, orman içlerine taşınarak burada kaymaları sağlandı.

Bu yıl 6 Ocak'ta başlayan etkinliğe 400 civarında sporcu akredite olurken hava şartları nedeniyle 300'e yakın sporcu katıldı.