KBÜ’nün ‘Dünya Etki Sıralaması’ Başarısı

KBÜ’nün ‘Dünya Etki Sıralaması’ Başarısı

Yayın: 25.04.2020 08:55
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi, Times Higher Education (THE) tarafından açıklanan ‘Impact Ranking 2020’ dünya sıralamasında 600+‘da yer alarak büyük bir başarıya imza attı. Karabük Üniversitesi ayrıca etki sıralaması içerisinde yer alan kaliteli eğitim kategorisinde, dünyada 101-200 bandında yer alırken Türkiye’de ise bu alanda 5. sıraya yerleşti.
Dünyanın en saygın derecelendirme kuruluşlarından olan THE tarafından üniversitelerin toplumların sürdürülebilir kalkınmasına yaptığı katkıları ölçmeyi hedeflediği Impact Ranking 2020 (Üniversite Etki Sıralaması) açıklandı.
Birleşmiş Milletler’in 2015 yılında 17 farklı konu başlığında duyurduğu “Sürdürülebilir Gelişme Hedefleri”nin üniversiteler tarafından nasıl karşılandığı ve bu çabalara nasıl bir katkı sağladığını ölçmek için yapılan sıralamada Karabük Üniversitesi, Türkiye’den 36 üniversitenin girdiği dünya listesinde 600+’da yer aldı.
Karabük Üniversitesi, etki sıralaması içerisinde yer alan ‘Kaliteli Eğitim’ kategorisinde dünya sıralamasında 101-200 bandında, Türkiye’deki üniversiteler arasında ise 5. sırada yer aldı.
Karabük Üniversitesinin diğer bazı kategorilerdeki dünya sıralamaları ise şöyle:
Cinsiyet eşitliği (201-300), yenilenebilir enerji (201-300), yoksulluğa son (301+), iklim konusunda harekete geçme (301+), inovasyon ve altyapı (401+), barış ve adalet (401+), iyi sağlık durumu (401-600), sürdürülebilir gelişme için ortaklıklar (401-600).

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”