KBÜ’nün Girişimcilik Başarısı

KBÜ’nün Girişimcilik Başarısı

Yayın: 26.03.2019 21:07
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi “TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” yarışmasının 2019 dönemi için “Girişimcilik Kampı”na en çok öğrenci gönderen üniversite olarak “TÜSİAD Girişimcilik Bayrağı”nı kazandı.

Karabük Üniversitesinin eğitimde kalite ve girişimci odaklı çalışmaları meyvelerini vermeye devam ediyor. Son yıllarda uluslararasılaşmaya ve eğitimde kaliteye büyük önem veren Karabük Üniversitesi, yetiştirdiği girişimci öğrencilerle bu alanda da önemli başarılar elde ediyor. Bunun en son örneği ise Karabük Üniversitesi öğrencilerinin “TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” yarışmasında gösterdiği başarı oldu.

Türk Sanayicileri ve İş adamları Derneği (TÜSİAD) tarafından 2011 yılından beri üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen ve her yıl rekor sayıda başvurunun yapıldığı “TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” yarışmasında 2019 dönemi için final programı açıklandı.

Toplamda 5’i yurt dışından olmak üzere 81 şehirden ve 178 üniversiteden 2 bin 990 öğrencinin bin 118 iş fikri ile başvurduğu yarışmada Karabük Üniversitesi, tüm başvurular içerisinden 101 öğrencinin katılmaya hak kazandığı “Girişimcilik Kampı”na en çok öğrenci gönderen üniversite olarak “TÜSİAD Girişimcilik Bayrağı”nı kazandı. Karabük Üniversitesi ayrıca yarışmaya en fazla öğrenci gönderen dördüncü üniversite oldu.

TÜSİAD Başkanı, Rektör Polat’ı kutlayarak ödül törenine davet etti

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski de, Karabük Üniversitesi tarafından ortaya konan bu başarı neticesinde Rektör Prof. Dr. Refik Polat’a sürece sağladığı katkılardan dolayı plaket takdim etmek üzere yarışmanın 26 Nisan’da İstanbul’da düzenlenecek ödül törenine katılımları için davet mektubu gönderdi.
Kaslowski mektubunda, “Şahsınız başta olmak üzere gençleri girişimcilik konusunda yüreklendiren ve programımızı destekleyen üniversite mensuplarınızı kutluyor ve teşekkürlerimizi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yapı Kredi, bankaların dijital inovasyonuna yönelik panel düzenledi

Anadolu Ajansı
Yayın: 23.04.2024 12:00
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Yapı Kredi FRWRD'ın eş sponsorluğunda “Bankalar dijital inovasyonda takipçi mi yoksa sürükleyici güç mü?” konulu panel düzenlendi.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Fintech Week kapsamında gerçekleştirilen panele Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Cahit Erdoğan, konuşmacı olarak katıldı.

Açıklamada paneldeki konuşmasına yer verilen Erdoğan, bankaların dijital inovasyonda hem yeni teknolojilere yatırım yapma hem de girişimleri (fintekleri) destekleme konusunda ana oyuncu olduğunu belirtti.

Erdoğan, Türkiye'de bankacılık sektörünün, küresel ölçekte hem yenilikçi teknolojileri hayata geçirme hem de bu teknolojileri yaygınlaştırma alanında öncü konumda olduğunu aktardı.

“Ödeme sistemleri alanında Türkiye'nin yaratıcı fikirlerle girişim ekosisteminde önemli bir konumda yer aldığının altını çizen Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Startups.watch'un bir araştırmasına göre aktif faaliyette olan 700 civarındaki girişimin yaklaşık yüzde 40'ı ödeme sistemleri kuruluşlarından oluşuyor. Bu ekosistemi besleyense Türk bankalarının ödeme sistemleri tarafındaki öncü yeri ve o pazarı büyütme ve geliştirme alanında kattıkları dinamizm. Dolayısıyla ekosistemde tüm oyuncular birbirini destekliyor. Global ölçekte Türkiye özellikle yeni teknolojilere uyum anlamında girişim iş birlikleri sayesinde dünya bankacılık uygulamalarına yön veren bir pozisyonda. Bu anlamda son 10 senedeki dönüşümü tetikleyerek yeni teknolojilere yatırım yapması açısından Batı'daki örneklerle kıyasladığımızda Türk bankalarını, girişim ekosistemini destekleyen ana oyuncu olarak görüyorum.”