KBÜ’nün Uluslararası Öğrencileri Kültürlerini Tanıttı

KBÜ’nün Uluslararası Öğrencileri Kültürlerini Tanıttı

Yayın: 13.10.2019 22:50
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Sağlık ve Kültür Spor Daire Başkanlığı tarafından Sosyal Yaşam Merkezinde KÜLBİSS (KBÜ Kültür, Bilim, İnovasyon, Spor, Sanat Günleri) etkinlikleri düzenlendi.

Uluslararası öğrenci sayısı 7 bin 500’e ulaşan Karabük Üniversitesinde 90 farklı ülkeden öğrenci, Sosyal Yaşam Merkezinde kurulan çadırlarda kültürlerini ve yemeklerini tanıttı. Etkinlikte ayrıca Karabük Üniversitesindeki öğrenci kulüpleri ve toplulukları, yıl boyu yaptıkları çalışmalar hakkında ziyaretçileri bilgilendirdi.

Etkinliğin açılış törenine Karabük Valisi Fuat Gürel, Çad Cumhuriyeti Yükseköğretim Bakanı ve N’dcemena Üniversitesi Rektörü Pr. Mahamat Barka, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı J. Kdm. Albay Ali Sefa Yılmaz, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, kurum il müdürleri, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Vali Gürel ve Rektör Polat, Çad Cumhuriyeti Yükseköğretim Bakanı ve il protokolü ile uluslararası öğrencilerin stantlarını ziyaret etti. Burada öğrenciler tarafından ikram edilen yemekleri yiyen protokol üyeleri, öğrencilerle bol bol fotoğraf çekildi.

Etkinlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Refik Polat, “Zamanlama olarak hassas bir zamanlama içerisindeyiz. Biliyorsunuz “Barış Pınarı Harekatı” başladı. Tam bunun arkasından bizim bu etkinliğimizin olması da çok anlam ifade ediyor. Bütün ülkelerin standları var burada, birçok ülkenin öğrenci standı var. Dünya’ya şunu duyurmuş oluyoruz: Biz Müslümanlar için ve insanlık için barış, dostluk, adalet istiyoruz.” diye konuştu.

Karabük Üniversitesi olarak teröre karşı dik duruşlarını tüm öğrenciler ve akademisyenlerle her zaman gösterdiklerini söyleyen Rektör Polat, “İnşallah bundan sonra da her daim teröre karşı dik duruşumuzu, adaletin yanında yer aldığımızı göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Karabük Üniversitesinde öğrenim gören Suriyeli öğrenciler ise sınırlarımızı güvence altına almak ve terör koridorunu dağıtmak adına Suriye’nin kuzeyine Türk Silahlı Kuvvetleri’miz tarafından başlatılan “Barış Pınarı Harekatı”na destek olmak amacıyla KÜLBİSS’te lokma dağıttı, mehmetçikler için dua etti.

İki gün süren etkinliğin sonunda, KÜLBİSS kapsamında düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere kupaları verildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kurum Müdürlerinden Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’ya Hayırlı Olsun Ziyareti

Yayın: 19.04.2024 13:46
Paylaş:
A+ A-

Karabük Ticaret İl Müdürü Ferudun Karataş, Karabük Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İsrafil Yıldız, Karabük Organize Sanayi Bölgesi İl Müdürü Alper Tolga Saka, KOSGEB İl Müdürü Serhat Saygın, KARGAZ Karabük İşletme Müdürü Cengiz Mancıoğlu ve BAKKA YDO Koordinatörü Sakin Eren, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde Karabük Belediye Başkanı seçilen Özkan Çetinkaya’ya hayırlı olsun temennisinde bulunarak, yeni görevinde başarılar dilediler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkan Özkan Çetinkaya, Karabük Ticaret İl Müdürü Ferudun Karataş, Karabük Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İsrafil Yıldız, Karabük Organize Sanayi Bölgesi İl Müdürü Alper Tolga Saka, KOSGEB İl Müdürü Serhat Saygın, KARGAZ Karabük İşletme Müdürü Cengiz Mancıoğlu ve BAKKA YDO Koordinatörü Sakin Eren’e nazik ziyaretleri ve güzel temennileri için teşekkür etti.