Kılıç’tan Seçim Açıklaması

Kılıç’tan Seçim Açıklaması

Yayın: 06.02.2023 23:06
Paylaş:
A+ A-

S.S. Karabük -2 Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Koop. Başkan Adayı  Hüseyin Kılıç, 7 Şubat Salı Günü yapılacak olan Karabük Kredi Kefalet Koop. seçimleri öncesi Kahramanmaraş merkezli ve birçok ilimizi etkileyen birçok can kaybına ve maddi hasarlara neden olan  deprem sonrası , afet yaşayan vatandaşlarımızın bizlere en çok ihtiyacı olduğu şu günlerde seçime girmenin,  doğru olmadığı düşüncesi ile gün içerisinde seçimin ertelenmesi doğrultusunda,  diğer 2 adayla  görüşmeler yaptığını, yaptığı görüşmeler sonucunda olumsuz yanıt aldığını açıkladı.

Hüseyin Kılıç, konuyla ilgili yaptığı açıklama da şunları söyledi

“ Değerli kamuoyu ve esnaf arkadaşlarım; Öncelikle sabahın erken saatlerinde, Kahramanmaraş merkezli  meydana gelen ve birçok ilimizde hissedilen deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Tüm ülkemize geçmiş olsun, aziz milletimizin başı sağolsun.

Değerli kardeşlerim, bu denli kötü bir durum ile karşı karşıya kalmışken, afet yaşayan vatandaşlarımızın bizlere en çok ihtiyacı olduğu şu günlerde seçime girmenin, şahsım ve ekip arkadaşlarım olarak çok doğru olmadığı düşüncesi ile gün içerisinde seçimin ertelenmesi doğrultusunda,  diğer 2 aday arkadaşlarımız ile görüşmeler yaptık, yaptığımız görüşmeler sonucunda olumsuz yanıt aldık. Her ne kadar ülkemizde bu denli büyük bir afet yaşanmış ve herşeyin bir kenara bırakılıp, tek amacımızın afetzede kardeşlerimize ne yapabiliriz yaralarına nasıl merhem olabiliriz, düşüncesi olması gerekirken  07.02.2023 Tarihinde Saat:13.30 da kent meydanı nikah salonunda seçimli genel kurul yapılacaktır.

Değerli kardeşlerim, her ne kadar bu konu ile ilgili rahatsız olsak da, rahatsızlıklarımızı belirtsek de, bu seçimi atlatıp, inşallah acil bir şekilde birlik beraberlik içerisinde afetzede kardeşlerimizin yardımına koşacağız, gün içerisinde afetzede kardeşlerimize yapılabilecek yardımlar ile ilgili, oda başkanı arkadaşlarımız ile birlikte sayın Valimiz ile görüşmeler yaptık ve neler yapabileceğimiz konusunda görüş alışverişinde bulunduk, en kısa sürede bizde siz esnaf arkadaşlarımız adına gerekenleri yapacağız. Tüm esnaf kardeşlerimize hayırlı bereketli bol kazançlar diliyorum.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Psikoterapistlerin gözünden hayali terapi seansları kitaplaştı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 04:00
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Psikoterapiye dair farklı bir bakış açısı sunan “Seans Sahnesi Üzerine Psikodinamik Yaklaşımdan Süreç Notları” kitabı, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları tarafından yayımlandı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Alev Çavdar'ın derlediği kitapla ilgili santralistanbul Kampüsü'nde söyleşi düzenlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çavdar, kitabın ilk olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisansı Programı Yetişkin Altdalı öğrencilerinin bir projesi olarak ortaya çıktığını belirtti.

Derste öğrencilerden hayali seanslar yazmalarını istediklerini kaydeden Çavdar, öğrencilerin bu seansları birbirlerine okutarak psikodinamik düşünmeyi ve uygulamayı pratik ettiklerini vurguladı.

Çavdar, “Kitap yazılırken yazarları henüz terapist bile değildi. Sonra bu sınıftaki yazarlarımız, yani öğrencilerim, staj senelerinde seans yapmaya başladılar, onlar terapistlik deneyimini de öğrendikten sonra biz bu hayali seansları tekrar önümüze aldık. 'Bu gözle baktığımız zaman ne görüyoruz?' diyerek seanslarla ilgili bir yansıtma süreci daha yaşandı. Tüm bunları bir araya getirip bir kitapta toplamaya karar verdik ve bu kitap ortaya çıktı.” değerlendirmelerinde bulundu.

Kitabın yazarlarından Doğukan Kocabaş da kitabın terapistlik deneyimlerini yansıttığını ve sürecin oldukça keyifli geçtiğini aktardı.

Kitabın bir diğer yazarı Ayşe Leyla Ok ise kitaptaki terapist ve danışanın aynı kişi olmasına rağmen analizler ve notlar aracılığıyla üçüncü perspektifin ortaya çıktığını ifade ederek, “Bu üçüncü perspektif, analizi yazan kişi ve notları yazan kişi arasındaki etkileşimle ve seansı tekrar gözden geçirme süreciyle oluşuyor. Bu döngüsel süreç, bizler için hem keyifli hem de öğretici bir deneyim oldu.” yorumunu yaptı.

– “Seans Sahnesi Üzerine Psikodinamik Yaklaşımdan Süreç Notları” kitabı

Dr. Alev Çavdar'ın derlediği kitap, 12 psikoterapist adayı, hayali danışan ve terapistlerin yer aldığı seanslardan oluşuyor.

Kitabın yazım süreci, yazarların klinik psikoloji eğitimlerinin ilk yılında “Herhangi bir zamanda, herhangi bir danışan ve terapist ikilisinin, herhangi bir seansını hayal edin ve yazın.” yönergesiyle başladı. Yazarlar, hayallerini, arzularını, korkularını, rüyalarını, benliklerini ve ötekilerini düşlemsel seans sahnesine koydu ve onlar üzerine düşündü.

Yazılan seanslar üzerine başka bir yazar, süreci anlamlandırmak üzere gözlemsel ve kuramsal notlar düştü. Eğitimlerinin ikinci yılında yazarlar, terapist olarak seans deneyimlemeye başladıktan sonra hep birlikte hayali seansları ve notları yeniden okuyup yazdı.