KOLTUKTA NEDEN OTURUYORUZ.?

KOLTUKTA NEDEN OTURUYORUZ.?

Yayın: 04.08.2020 12:16
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te kent içi demokrasinin işleyişi ile ilgili olarak neler söylenebilir?
Yani…
Halkımızın yapılan işlerle ilgili olarak görüş ve düşüncelerinin yöneticiler tarafından dikkate alınma yüzdesi nedir?

Kent demokrasisi deyince ilk olarak aklıma Kent Konseyi geliyor.
Şimdi bu anlamda…
Karabük’te kent konseyi ne iş yapar?
Görüş ve önerilerini Belediye yetkililerine iletir mi?
Böyle bir şey varsa dönütleri ne durumdadır.?

Kentsel demokrasi işte bu bakımdan çok önemlidir.
Halkın, kentini benimsemesi ve bu noktada katılımcılığını etkin bir biçimde göstermesi…
Kent yaşamını mükemmelleştiren bir husustur.
Biz bu katılımcı,dinamik, demokratik unsurları yönetim mekanizmasının içine dahil edemediğimiz sürece hiçbir sorunu yerli yerinde çözemeyiz.
Tabi sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını da böyle bir süreçte göz önünde bulundurmak zorundayız.
Ancak yaşananlar katılımcılık adına bizi sınıfta bırakmış durumda.
Yerel demokrasi işlevsiz kaldığı için yetkililer yaptıkları her şeyin doğru olduğunu sanmakta…
Yanlışa ,yanlışla cevap vererek sorunların yumaklaşmasına neden olmaktadırlar.
Öyleyse…
Şimdi buradan ben bir katılımcılık örneği yaparak görüşlerimi belirtmeye çalışayım:
Kent içi trafik sorunu…
Karabük’ün acilen çözmek zorunda olduğu en önemli mesele…
Bunun için acilen bir çevre yolu projesi gündeme alınmalı ve çalışmalar başlatılmalı.
Şehrin gerekli olan yerine hemen işlevsel bir battı çıktı yapılmalı ve trafik ferahlatılmalı.
Üçüncü olarak DDY güzergahının şehrin ortasından geçmesini engelleyecek,yeni geçiş güzergahları oluşturacak çalışmalar içine girilmeli…
DDY sahası kesinlikle yeşillik alan ilan edilmeli, betonlaştırılmamalı.
Bakın…!
Koronovirisü unuttuk.
İşsizliği unuttuk…
Enflasyonu unuttuk.
Ama Karabük’ün içine düştüğü bu olumsuzluğu bir türlü unutamadık.
Yetkililerden bu noktada bir cevap bekliyoruz.
Beton ekonomisinin kenti ne hale getirdiğini hep birlikte gördük.
Bu yaz günü yanıyoruz.
Binaların ,betonların yansıttığı ısı bizi kavuracak halde..
Sorunlar belli…
O halde çözüm için…
Koltukta neden oturuyoruz o belli değil.!

3 kişi görüş bildirdi

  1. KARABUK

    SAYIN HÜR KALYONCU ÜSTAD YAZINIZDA BELİRTTİĞİNİZ GİBİ SONUNA KADAR HAKLISINIZ.SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİZİ YAZMIŞSINIZ,ANCAK KENTİ YÖNETENLERİN YAZILARINIZI DİKKATE ALIP ALMADIĞI ŞU ENSON KURBAN BAYRAMI SÜRECİNDE ORTAYA ÇIKMIŞ OLDU,KARABÜK’E GELEN İNSAN SAYISI VE ARAÇ SAYISI SEKSEN BEŞ BİN İLE YÜZ BİN ARASI DİYE YAZILDI ÇİZİLDİ ANCAK NE KADARININ KARABÜK MERKEZE GELEREK BURADAN FAYDALANIP ALIŞ VERİŞ YAPTIĞI,VAKİT GEÇİRDİĞİ NE YAZIKKİ ÇOK AZ ÇÜNKÜ,KARABÜK MERKEZE KENDİ ARABALARI İLE GELEN VATANDAŞLARIMIZ EZİYET ÇEKMEKTE GELDİĞİNE PİŞMAN OLMAKTADIR.OTURULACAK BİR BANK, SERİNLENECEK BİR PARK,GEZİLECEK DOĞRU DÜZGÜN BİR CADDE OLMADIĞI İÇİN,KARABÜK’E GELEN VATANDAŞLARIMIZ SAFRANBOLUYU TERCİH ETMEKTEDİRLER.BU NEDENLE KARABÜK’Ü YÖNETENLER BİR AN ÖNCE SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ KONUSUNDA SİZİNDE BELİRTTİĞİNİZ GİBİ HAREKETE GEÇMELERİ GEREKMEKTEDİR. AKSİ HALDE KARABÜK İÇİNDEN ÇIKILMAZ BİR HAL ALACAKTIR.

  2. Anonim

    tren seferleri iptal sadece kardemirin ihtiyaci olan komurdur madendir onu cekiyoŕ. biz mèburmuyuz kardemir para kazanacak halka sosyal tesis sunmayacak gonlumuzu etmeyeceķ. biktik artik kalksin sehrin gôbeginden istasyon. zatenhaļa hizmet vermiyor niye katlaniyoruzki bu isgaliyeye

  3. Anonim

    tren seferleri iptal sadece kardemirin ihtiyaci olan komurdur madendir onu cekiyoŕ. biz mèçburmuyuz kardemir para kazanacak diye… halka sosyal tesis sunmayacak gonlumuzu etmeyeceķ karabuk halķna bi gidim faydasi yok kardemirin. delette ikēn kentin sosyal yasaņtisini ust seviyede tutan bu kurum ozellésince butun sosyal hayattan elini etegini cekti.baska ulkede yadayamam diye bir espiri geldi aklima ükemizin en buyuk sanayi kurulusłrinin icinde olan kardemir imam hatip lisesi yaptirdi ya. artik imamlar calisir torňada veya dokum yaparlar firinlarda celikhanede dokumhanede. meslek lisešne 30 yildir civi cakmadilar su an kardemirde calisan iscilerın yuzde doksani bu oķuldan mezun. . biktik artik bu kent átik kardemirin kahrini cekmesin 600 bin ton uretimden 3 milyon tona ciktilar o derece cevrede zarar gordúvarmi bircevre yatirimi varmi bu halka biř guzellik bi tesis tiyatro muze bi tane gosterebilirmuyiz 5 bin kisi calisiyorama 200 bin kiside bu kentte yaşıyor. soludugumuz zehirin bedelini odesin kardemir bi muze yapsin adliyenin arkasinda yerlerri var 38 evler arazisi var. sanat kultur merkezi olarak yenişehir sinamasini tadilat edip kultur bakanligina vermeli. karabuke bir tane devlet hastanesi yapmalı bize borclular hakkimizi veŕsinler. kendi hesabima 1 kurus istemēm lakin bu halk devlet zamanıda bu saydıklarımin hepsinden faydalaniyordu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da sıcak havayı fırsat bilenler denize girdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 18.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'un Ortahisar ilçesinde sıcak havayı fırsat bilenler denize girdi.

Hava sıcaklığının 27 derece ölçüldüğü ilçede güneşli havayı değerlendirmek isteyenler, sahil şeridindeki plajlara geldi.

Vatandaşların bazıları sahilde yürüyüş yaparken kimileri denize girdi.

Tatil için ailesiyle İstanbul'dan gelen Yusuf Aydın, AA muhabirine, sıcak havayı sahilde değerlendirdikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Çocuklarıyla denizde güzel zaman geçirdiklerini ifade eden Aydın, “Kum oldukça sıcaktı ve çocuklarımı çağırdım. 'Denize girebilecek miyiz?' diye bir deneyelim dedik ve hep birlikte yüzdük. İyi ki de yüzmüşüz, deniz çok güzel ve temiz, su oldukça da soğuk. Hem sağlık hem de keyif için girelim dedik ve iyi ki de girmişiz. Yarın da hava sıcak olursa girmeyi isteriz.” diye konuştu.

Aydın, nisan ayı içerisinde ilk kez Karadeniz'de denize girdiğini ifade ederek, “Normalde Karadeniz daha geç ısınır. İlk defa hayatımda nisan ayında Karadeniz'de denize girdim. Güzel oldu, inşallah devamı gelir.” dedi.