Konu İle İlgili Olarak “Ülke Çapında Önemli Gelişmeler Olabilir..”

Konu İle İlgili Olarak “Ülke Çapında Önemli Gelişmeler Olabilir..”

Yayın: 12.01.2020 18:40
Paylaş:
A+ A-

Özellikle Demir/Çelik Piyasalarında “Haksız Rekabete yol açtığı..” piyasalar da iş yapan kişi ve Firmalar tarafından kabul edilen “Demir satışlarında ki naylon/perlon fatura..” konusunda, Karabük Defterdarlığı’nın “Ankara’da ki üst birimlerle Resmi Yazışmalar yaptığına..” vurgu yapılırken “Bu sorun Ülke genelinde çözüme kavuşturulacak..” şeklinde bilgiler veriliyor. Konu ile ilgili çok ciddi gelişmelerin eşiğine gelindiğine işaret eden, bazı üst düzey bürokratlar, ”Yazdıklarından kupürler ekleyerek, ilgili makamlara gerekenleri duyurduk..” bilgilerini veriyorlar.

Bir süredir, özellikle Demir/Çelik Piyasalarını yakından ilgilendiren ve bu piyasalarda ticaret yapan kişilerin, Firmalar çok yakındığı, hatta çok ciddi bir “HAKSIZ REKABETE YOL AÇTIĞI..” kabul edilen “Naylon/perlon faturalı satışlar tabiri ile tanıtılan..” naylon fatura olayının, Karabük Defterdarlığı tarafından Resmi Yazı ile Üst Makamlara iletildiği yolunda haberler veriliyor.

Bilindiği gibi, konu ile ilgili olarak, geçtiğimiz süreçte Karabük Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri ile Karabük Demir Tüccarları Dernek yetkilileri de,Ankara da bir dizi temaslar yapmışlar ve olayı “İlgili Mali Birimlere taşımak yolunda önemli..” girişimlerde bulunmuşlardı.Bu temaslar sırasında AK Parti Karabük Milletvekilleri ile de görüşüldüğü ve soruna çözüm bulunması noktasında,onlardan da talepler yapıldığına ilişkin bilgiler çıkmıştı.

Karabük Defterdarlığı üst düzey bürokratları “Bu konu hakkında,sizin Gazetenizde çıkan kupürleri de ekleyerek,sorunu Maliye Bürokrasisinin üst makamlarına ilettik.Çözüm noktasında,denetim noktasında yeni gelişmeleri bekliyoruz..” yolunda bilgiler veriyorlar.

Öte yandan ;Demir/Çelik piyasalarında yapılan “naylon/perlon tabiri ile tanımlanan..”,bu yasal olmayan satış şeklinin “Karabük Merkezli olmadığını ile süren..” bazı çevreler ise “Dileriz Karabük Defterdarlığı’nın Resmi yazışmaları,bu sorunun Ülke genelinde radikal çözüme kavuşturulması için bir vesile olur.Bu gibi konular üretimden kaynaklanan fire hesaplarından başlayarak,son satışlara kadar dayanıyor.Maliye Bürokrasisi çok radikal düzenlemeler yaparak sorunu kökünden çözümleyebilir..” gibi özetlenebilecek bilgiler veriyorlar.

Sorunun,tüm Ülke Genelinde “Can yakıcı bir boyutta..” olduğunun altını çizen ilgili çevreler,Karabük’te yaşanan sıkıntının,esas itibarı ile Karabük Demir Satış Piyasalarında ki daralma nedeni ile “Daha çok hissedildiğinden kaynaklandığını..” ileri sürerek “Bu konu İSKENDERUN-İZMİR-İSTANBUL veya MARMARA BÖLGESİ  gibi yoğun üretim yapılan yerlerden başlayarak çözülürse,daha köklü çözüm bulunmuş olur..” görüşlerini dile getiriyorlar.

Özellikle demir/çelik piyasalarını,olumsuz biçimde etkisi altına alan,naylon/perlon tabir edilen satışların kökten çözüme kavuşturulması için önümüzde ki süreçte çok önemli gelişmeler yaşanacağına vurgu yapan ilgili Üst Düzey Bürokratlar “ Devletin bu tür satışlardan kaybı mutlaka telafi edilir.Bu tür satışlara tevessül edenler,bunun hesabını elbet verirler.Bekleyin zaman neleri gösterecek..” ifadelerini kullanmaktan da çekinmiyorlar.

 

Yorumlar

  1. Ekonomist "Kayıt Dışı"

    2009-2015 yılları arasında Maliye bakanı olan Mehmet Şimşek kayıt dışı olarak yapısal bir reform sürecine girileceğini kamu oyu ile paylaşarak bir örnek vermişti. “Bi sakız üreticisinin ham maddesini ve üretiği sakızı kimin çiğnediğini (kimin satın aldığını) görebilecek analiz edebilecek” diye. Bunu duyunca çok şaşırmıştım…
    Evet yıllar geçti maalesef gerçekleşmedi..
    Bazı ülkeler eksi faizden kaçan ve paralarını sistemden çekenler için fiziki parayı kaldırma kararı aldılar. Dijital otomatik ödeme sistemleri gerçekleştiriyorlar.
    Ülkemizde çalışanlardan ve işverenlerden toplanan vergiler kıyaslandığında çoğunluğun bordolu otomatik kesilen 🙂 yani maaşlardan üzerinden sağlanan vergi sanırım… Vergi şampiyonu çalışan…
    O yüzden yukarıdaki kayıt sistemi gelince şirketlerin beyanname usulu bilançoları kıyaslanabil inilir.
    Gelir gider tablosu faturalara göre kıyaslanır, verilmeyen vergiler de ortaya çıkar. Devlet de zengin olur. Ülkenin gerçek geliri ortaya çıkar.
    Yabancı şirketler ülkemize sağladıkları döviz girdilerini SERBEST PİYASA KURALLARI çerçevesinde özellikle kayıt altına alarak yani oluşacak VERGİLERİ VERMEYİ göze alarak , Fakat bu girdileri YURT dışındaki şirketler vasıtasıyla aldıkları mallar/hizmetler ile yüksek faiş fiyatlar ile aktardıkları düşünülüyor…
    Umarım, Hazine ve maliye bakanlığı öyle bir sistem kurar ki,tek tuşla girdi olan ham maddeden ne kadar üretim yapılacağını, yapıldığını ve son tüketiciye ulaştığını , yabancı menşeli şirketlerin yurt dışından aldıklarını ve birim fiyatlarını, yine ülkeye döviz girdilerini ve çıktılarını kıyaslayabilen ve takibe alabilen olur.
    Ümidiyle…

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”