KOSGEB’den faizsiz kredi seferberliği

KOSGEB’den faizsiz kredi seferberliği

Yayın: 31.03.2017 21:28
Paylaş:
A+ A-

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı KOSGEB Samsun İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, KOBİ’lerin bir an önce faizsiz krediye erişebilmeleri için adeta seferberlik ilan edildiği ifade edildi. 

KOSGEB’de hafta sonu mesaisi

KOBİ’lerin bir an önce faizsiz krediye erişebilmeleri için KOSGEB’in adeta seferberlik ilan ettiğinin altını çizen KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, “KOSGEB olarak kredi işlemlerine hız verdik. Hafta sonu Samsun’da KOSGEB Müdürlüğümüz açık olacak ve personelimiz mesaiye kalacak” dedi.

Samsun ilinde 8 bin 847 KOBİ’nin kredi faiz desteği talebinin kabul edildiğini ifade eden, KOSGEB İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, “Şu ana kadar 5 bin 812 adet KOBİ’nin KOBİ beyanname kayıtları tamamlandı ve kalanlar içinse hafta sonu dâhil evrak kabulüne ve işlem yapmaya devam ediyoruz. Bu aşamada, kredi başvurusu onaylanan fakat KOSGEB’e 2015 yılı KOBİ beyannamesini vermemiş olan işletmelerimiz hafta sonu dâhil müdürlüğümüzde işlemlerini yapabilirler. Kredi sürecinin hızlandırılabilmesi için kredisi çıkan işletmelerimizi bir an önce müdürlüğümüze bekliyoruz” diye konuştu.

Kredi onayı tek aşamaya düşürüldü

Dursunoğlu, kredi onay süreçlerinde de KOSGEB tarafından yeni düzenleme yapıldığına dikkat çekti. Mevcut sistemde KOSGEB kredisinin birçok aşamada onaylandığını anımsatan Dursunoğlu, düzenlemenin ardından onay sürecinin tek aşamaya düşürüldüğünü aktardı. Dursunoğlu, “Yeni uygulama ile sıfır faizli işletme kredisinde onay işlemleri azaltılarak, kredi işlemleri hızlandırılırken, banka onayından sonra müdür onayı verilerek, kredi kullanımı hemen yapılabiliyor” açıklamasını yaptı.

“Hızlanabilmek için işbirliğini artırıyoruz”

Süreci hızlandırabilmek için işbirliğinin önemine değinen KOSGEB Müdürü Ahmet Dursunoğlu şöyle konuştu: “Kredi sürecini hızlandırabilmek adına ayrıca KOSGEB Başkanlığımız tarafından çalışmalarımıza destek olmak üzere Mete Metin Alptekin Koordinatör olarak ilimizde görevlendirildi. Kredi aktarım sürecinin hızlandırılması ve biran önce KOBİ’lerimizin bu kaynağı kullanmaya başlaması için Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ve Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Bunun yanında, KOSGEB Sıfır Faizli Kredi Protokolü’ne taraf bankalarımızın bölge müdürlükleri ile görüşerek, kredi sürecinin daha hızlı ve efektif ilerlemesi konusunda tedbirler alıyoruz.”

Bankalarla problem yaşayan ve hiçbir şekilde krediye uygun olmadığı birkaç banka tarafından teyit edilen KOBİ’ler, yaşadıkları sorunları “[email protected]” eposta adresine, TC kimlik numaraları, isim, soy isim bilgileri ile bildirebileceklerini kaydeden Dursunoğlu, 10 Nisan tarihine kadar bütün firmaların kredi işlemlerini tamamlamayı hedeflediklerini sözlerini ekledi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeniköy Kemerköy Enerji, Milaslı çocuklara “Gezici Tiyatro” gösterileri düzenledi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Yeniköy Kemerköy Enerji, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Milas bölgesindeki okullarda çevre temalı “gezici çocuk tiyatro” gösterileri düzenledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 16-18 Nisan'da Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatro oyuncuları tarafından sergilenen oyunlarla çocuklar coşku dolu bir gün geçirdi.

Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatrocular tarafından sergilenen “Hayalci Tırtıl” isimli tiyatro oyunu ile çocuklar gün boyu doyasıya eğlendi.

Masal kahramanları ile sohbet edip interaktif şekilde oyuna dahil olarak oyun içerisinde yer alan çocuklar, etkinlik boyunca eğlendiler.

Keyifli bir gün geçiren çocuklar, gösteri sonunda kendilerine sunulan ikramlar ve minik hediyelerle evlerine döndüler.

– “Oyun yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaştı”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeniköy Kemerköy Enerji Genel Müdürü Erol Demir, çocuklara sanatı, sosyalleşmeyi ve tiyatro kültürünü aşılamanın çok kıymetli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, uzun süredir bölgemizdeki okulları destekliyoruz. Özellikle köy okullarının fiziksel koşullarının iyileştirilmesinin yanı sıra öğrencilerin daha geniş bir perspektifle dünyayı algılamaları için çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda profesyonel tiyatro oyuncularının sergilediği, çevre bilincini ve hassasiyetini artıran 'Hayalci Tırtıl' isimli çocuk oyununu bölgemizdeki ilkokul öğrencileri ile buluşturduk. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında oyun bölgemizdeki 3 okulda sergilendi ve yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaşmış olduk. Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, bölgemizdeki okullara nitelikli eğitim prensipleri çerçevesinde yaptığımız çalışmalarla destek olmaya devam edeceğiz.”