Köy Okulları İle Anaokullarında Yüz Yüze Eğitim Başladı

Köy Okulları İle Anaokullarında Yüz Yüze Eğitim Başladı

Yayın: 18.02.2021 22:43
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te kademeli yüz yüze eğitime geçiş kapsamında 9 köy okulu ve anaokulları kar tatilinin ardından bugün açıldı.
Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle yüz yüze eğitime başlama kararı alınmasının ardından 3 gün daha açılması ertelenen köy okulları 2020-2021 eğitim öğretim dönemine bugün itibariyle başladı.
Karabük Valisi Fuat Gürel, yoğun kar yağışı ve buzlanma tehlikesine karşı verilen 3 günlük tatil kararının ardından bugün itibariyle yüz yüze eğitime başlayan Cumayanı İlkokulu, İmam Hatip Ortaokulu ve Yıldırım Beyazıt Ortaokulu’nu ziyaret ederek uzun bir aranın ardından öğretmenleri, arkadaşları ve okullarına kavuşmanın sevincini yaşayan öğrencilerle bir araya gelerek sevinçlerini paylaştı.
Vali Fuat Gürel’in Cumayanı İlkokulu, İmam Hatip Ortaokulu ve Yıldırım Beyazıt Ortaokulu’na gerçekleştirdiği ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ile İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Üngören eşlik etti.
Sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Fuat Gürel, çikolata ve kitap hediye ettiği öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi.
Korona virüs tedbirleri alınarak köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki ilkokullar, ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının bütün sınıf seviyelerinde derslerin tamamının yüz yüze eğitim yoluyla işleneceğini ifade eden Vali Gürel, “Herkesin temizlik, maske ve mesafe kurallarına dikkat etmesi gerekiyor, alacağımız tedbirlerle bu salgından kısa sürede kurtulacağız inşallah. Bugünden itibaren öğrencilerimiz de tedbirlere uyararak eğitime başladı, öğrencilerimiz için güzel bir eğitim öğretim yılı olmasını temenni ediyorum. İkinci yarıyılın tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Okulda görevli öğretmenlerle bir araya gelerek talep ve sorunlarını dinleyen Vali Gürel, 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin hayırlı olmasını temenni etti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da sıcak havayı fırsat bilenler denize girdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 18.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'un Ortahisar ilçesinde sıcak havayı fırsat bilenler denize girdi.

Hava sıcaklığının 27 derece ölçüldüğü ilçede güneşli havayı değerlendirmek isteyenler, sahil şeridindeki plajlara geldi.

Vatandaşların bazıları sahilde yürüyüş yaparken kimileri denize girdi.

Tatil için ailesiyle İstanbul'dan gelen Yusuf Aydın, AA muhabirine, sıcak havayı sahilde değerlendirdikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Çocuklarıyla denizde güzel zaman geçirdiklerini ifade eden Aydın, “Kum oldukça sıcaktı ve çocuklarımı çağırdım. 'Denize girebilecek miyiz?' diye bir deneyelim dedik ve hep birlikte yüzdük. İyi ki de yüzmüşüz, deniz çok güzel ve temiz, su oldukça da soğuk. Hem sağlık hem de keyif için girelim dedik ve iyi ki de girmişiz. Yarın da hava sıcak olursa girmeyi isteriz.” diye konuştu.

Aydın, nisan ayı içerisinde ilk kez Karadeniz'de denize girdiğini ifade ederek, “Normalde Karadeniz daha geç ısınır. İlk defa hayatımda nisan ayında Karadeniz'de denize girdim. Güzel oldu, inşallah devamı gelir.” dedi.