Kreşteki miniklere göz taraması

Kreşteki miniklere göz taraması

Yayın: 17.10.2017 00:05
Paylaş:
A+ A-

Büyükşehir Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde minik öğrencilere ücretsiz göz taraması yapıldı. Gelecek yıllarda oluşabilecek görme bozukluklarının erken tespitini amaçlayan tarama sonrası velilere çocuklarının sağlığı ile ilgili yazılı bir bilgilendirme yapıldı.

Öğrencilerin göz taramalarını gerçekleştiren Dr. Yasemin Yıldız, öğrencilerle tek tek ilgilenerek problemleri tespit etti. Görme bozukluğu yaşayan öğrencilerin ailelerine bir rapor hazırlayan Dr. Yasemin Yıldız, göz sağlığı konusunda erken teşhisin oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Erken teşhis önemli

Yapılan göz taramalarının ardından problem yaşayan öğrencilerin mutlaka göz doktoruna görünmeleri gerektiğini ifade eden Dr. Yasemin Yıldız, şunları söyledi; “Bu yaş aralığı bizim için çok önemli. Ailelerin fark edemediği problemlerde önleyici rehabilitasyon çözümleri bulunamaz veya müdahale edilmezse kalıcı göz tembelliği ile karşılaşabiliyoruz” dedi.

Her çocuğun doğduktan sonra ilk 6 ay, ardından 2-3 yaş aralığında ve ilkokul öncesi dönemde göz muayenesinin yapılması gerektiğini anlatan Dr. Yasemin Yıldız şunları söyledi; “Şimdiye kadar hiç göz muayenesi olmamış bir çocuğun göz ölçümlerini yaparak belirgin bir sıkıntısı varsa bunu tespit edip aileleri uyarıyoruz. Fark edilmeyen ve geç kalınan durumlarda çocuklar ciddi bir görme kaybına uğruyor. Biz yaptığımız taramalarla bu olumsuz durumun önüne geçmeyi amaçlıyoruz”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Boyabat’ta iki engelliye müftülükçe engelli aracı alındı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

SİNOP (AA) – Sinop'un Boyabat ilçesinde müftülükçe iki engelliye akülü engelli aracı temin edildi.

İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Bünyamin Çalışkan, gazetecilere, geride kalan ramazan ayında iki engellinin kendilerinden engelli aracı talep ettiğini söyledi.

Talepleri yerine getirmek için gerekli görüşmeleri yaparak vatandaşların isteklerinin yerine getirildiği vurgulayan Çalışkan, “Ramazan ayı sürecinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda yardımı dağıtırken, bu iki vatandaşımızın akülü engelli aracı talebiyle karşılaştık. Bunun için de hayırsever vatandaşlarımızın bağışları ile iki akülü araç temin ettik. Kendilerine geçmiş olsun diyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Çalışkan, akülü araçları müftülük binasında engellilere teslim etti.